Mikor sikeres az állásinterjú?

dAlma006 # 2026.03.07. 18:14

Jelentkeztem egy lakhelyemhez közeli Sparba. Az állásinterjún közölték velem, hogy fel vagyok véve. Ezután kérdeztem, hogy szükséges-e bankszámlanyitás, egyrészről munkanélküliként nulla jövedelemmel nem engedhetem meg magamnak, másrészről az előző munkahelyeimen kp.-ban kaptam a fizetésem. Azt a választ kaptam, hogy náluk mindenképp kell már a szerződés megkötéséhez is, szóval már most kezdjem el intézni. Továbbá felvilágosított arról, hogy a következő lépés az üzemorvosi vizsgálat, azon a településen ahol lakom pont van üzemorvosuk, felveszi vele a kapcsolatot és a következő héten szól, hogy mikor és pontosan hová kell mennem vizsgálatra. Illetve tudtomra adta, hogy csak március 15.-e után kezdhetek, megkérdezte, hogy addig van-e miből élnem. Mondtam, hogy megoldom, örültem, hogy van végre állásom. Közben láttam, hogy kb. 2-3 munkanapon belül lekerül a karrieroldalukról az a pozíció amire jelentkeztem. Gondoltam, ez is azt bizonyítja, hogy felvettek. Eltelt a hét, végül pénteken én hívtam fel őt. Mindent letagadott, állítása szerint az 100%, hogy ő ilyet nem mondott, hogy fel vagyok véve. Megkérdeztem tőle, hogy akkor miért mondta a bankszámlát, véleménye szerint csak általánosságban hívta fel a figyelmem arra, hogy a mai világban már kell számla mindenkinek. Arra viszont már nem mondott semmit, hogy miért kérdezte meg tőlem, hogy van-e miből élnem március 15-ig. Azt mondta, hogy a kiválasztási folyamat jelenleg is zajlik, erre közbevágtam, hogy már lekerült az a hirdetés amire jelentkeztem. Közölte, hogy már eladókat is keresnek, egyszerre fognak dönteni minden pozícióról, majd felhív március 15 után. A telefonhívásom napján kaptam a spar hr-től egy e-mailt amiben közölték, hogy nem vettek fel eladónak (másik pozícióra jelentkeztem).
Kérdésem az lenne, hogy milyen szabályokhoz kell tartania magát a leendő munkaadónak? Egyszerűen ki lehet ebből csak így hátrálni? Azért írtam ilyen hosszan, hogy szemléltessem, ennyi dolgot nem érthettem félre. Volt már néhány állásinterjúm, de ilyennel még soha nem találkoztam.