jogász - közgazdász szakirányú továbbképzés


Balikapitány # 2021.01.18. 08:18
  • van valakinek tapasztalata arról, hogy egyáltalán milyen msc-kre lehetne menni jogász diplomával?
Balikapitány # 2021.01.18. 08:09

Sziasztok!

Hasonló kérdésem lenne. Nem vagyok képben most a felsőoktatással annyira, de úgy érzem, hogy még van bennem erő meg kedv a tanulásra. Nyáron fogok végezni jogász szakon, jelenleg közigazgatásban dolgozok.

Valami olyasmire gondoltam, ami akár arra is jó lesz, hogy közigazgatáson belül magasabb pozíciókba juthassak. (most hagyjuk ki ebből a politikai részt, meg egyebeket, olyan hasznos kompetenciákat adó képzésre gondolok elsősorban, ami ebben segíthet) Vezetés és szervezés mester esetleg jó lehet valamire? Illetve olyasmire gondoltam még esetleg, ami a pénzügyi jog területén lehetne hasznos.

nanten # 2016.02.17. 20:55

Tapasztalatom nincs, de

Elég sokáig kapcsolatban voltam a Corvinussal, így eléggé rálátok erre a területre.
A Corvinus úgy működik, hogy az összes hallgatójuk torkán igyekeznek lenyomni mindenféle menedzsment, gazdálkodástudományi tárgyat. Még a szociológusnak is. És ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a "hasznos" tárgyakat tanítják, hanem mindent. A Vállgazdtól kezdve a különféle stratégia és folyamatmenedzsmenten át, egyfajta Business képzést kapsz (marketing, , vezetés, szervezés stb.).
Sok ismerősöm tanult ezen a helyen, és velük végül is bemagoltatták ezeket a tárgyakat, sok haszna nem volt.

Megnéztem a tanrendjüket, és a tárgyak 70% pontosan ilyen business tárgyakkal van tele (Bullshit...). Ami igazán lényeges lenne, pl. számvitel, pénzügy, mikro, makro stb. pedig legfeljebb alapszinten oktatnak, amelyet azért az egyetemen már tanultunk.

Én azt a következtetést tudom levonni, hogy egyáltalán nem éri meg, ráadásul a tandíj is eléggé húzós, akkor már inkább egy pénzügy, számvitel alapszak.

emma # 2016.02.10. 16:50

Szerintem szakjogász képzést nem érdemes elvégezni. Ha valaki (szakvizsgázott) jogászként időt és pénzt szán a továbbtanulásra, nem a jogász-közgazdász képzést javaslom, hanem inkább egy pénzügy vagy számvitel mesterszakot. Nem könnyű elvégezni, de jogászoknak egyre fontosabb a munkájuk során, hogy pénzügyi, számviteli területen is képben legyenek.

COYG # 2016.01.02. 20:32

Sziasztok!

Hátha sikerül felmelegíteni ezt a témát:

Van valakinek erről aktuálisabb tapasztalata? Aki esetleg megjárta ezt a képzést, annak nyújtott bármiféle kézzelfogható előnyt? (béremelés, elhelyezkedésnél figyelembe vették, munkája során hasznosította az itt megszerzett tudást, kapcsolatépítés)

Köszi a válaszokat!

Impossible # 2008.09.20. 21:54

Én még csak egyetlen dolgot értem el az életemben. A kilincset. :D

Kacsa11 # 2008.09.19. 07:35

Kedves Enteki,

én a szakjogàszképzést hagynàm, mert semmilyen gyakorlati képzést nem nyújt, ugyanúgy a jogszabàlyt magolsz, mig közgazdàszként pont az összefüggések megértése lenne a cél...
màsrészt baromi dràga ahhoz képest, amit ad...

Kedves Mohos doktor,

kétlem, hogy közgazdàszként akarna elhelyezkedni. de tényleg jó lenne tudni, hogy mi a kérdezö elképzelése, ha van, mert lehet, hogy egy PSZF-fel többre menne...attól függ mit szeretne v.atti elérni.

Kacsa11 # 2008.09.19. 07:06

Kedves v.atti,

közvetlen tapasztalatom nincsen, de éppen tegnap dicsérték...àrtani nem àrthat, mert Mo-n hiàny van azokból a jogàszokból, akik a business-t is értik:)

a CEU egyébként éppen idén inditott egy hasonló képézést, ha jól tudom, ha érdekel a gazdasàgi jog, akkor arra is rànéznék a helyedben...

Kovács_Béla_Sándor # 2008.09.19. 07:02

Lehetsz vele például debreceni polgármester. :))

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.09.19. 07:02

Ha közgazászként akar elhelyezkedni, akkor a rendes egyetemet kell elvégezni.

Enteki # 2008.09.19. 07:00

Az ELTE jogi továbbképző intézetének is van jogi szakokleveles képzése. Érdemes azt is megnézni.

v.atti # 2008.09.19. 04:48

Sziasztok,

a Budapesti Corvinus Egyetem jogász-közgazdász szakirányú továbbképzésére járt vagy jár valaki?

Érdemes elvégezni? Mennyit ér a munkaerőpiacon ez a diploma? Van valakinek valami tapasztalata?

Bármilyen infóért hálás lennék, előre is köszi!

Vatti