Off - topic

ius latratus # 2012.02.09. 11:40

Rexor

Az. Azért is ide írtam.

Legislator

Igaz, bár erős kétségeim vannak, hogy a hölgy volt-e 1.7m. Wers jól írta, "költői túlzás" volt, de hidd el, hogy megtörtént.
Kis blama, - közigazgatásilag.

Egyjogász

Nyíregyháza, Lujza utca. A járdán méteresre feltúrt hó, lépni, haladni csak az úttesten lehet. Reggel, munkába menet 2 nőt levillog a Ford Focus, s ellentmondást nem tűrő hangon közli a benne ülő rendőr: - járdán kellene haladni. (...)
A két hölgy térdig a hóban gyalogol, mellett 3-5 km/h-s sebességgel a Focus, mindaddig, míg a kereszteződéshez nem ért. (6-8 perc)
Érted? Hogy nehogy má' lelépjenek az útra!
Na, itt aztán van rend meg fegyelem!

Egyjogász # 2012.02.09. 11:17

Engem egyszer 3000 Ft-ra (háromezer) büntettek, mert lakott területen kívül - egyébként fényes nappal, napsütésben - nem égett a lámpám. Ha jól emlékszem a sárga csekk elszakadt, ezért postai rózsaszín csekken adtam fel a pénzt a megjelölt bankszámlaszámra.
Aztán pár hónap múlva egy verőfényes szombat délután csengetnek nálunk (pont vendégek voltak), két egynruhás rendőr állt az ajtóban. Mint kiderült azért jöttek ki, mert hogy miért nem fizetem be a csekket??!! (Persze még örülhetek, mert jöhettek volna éjjel háromkor is, esetleg kommandósokkal.)
Megmutattam a befizetési csekket, mire közölték, hogy bocs, de őket a kerületi önkormányzat adócsoportja értesítette, hogy jöjjenek ki.
Na mindegy, hétfőn bementem, bemutattam a csekket.
Az egyik vendég mindenesetre megkérdezte az egyik rendőrtől, hogy ennyire nincs semmi bűncselekmény a kerületben, hogy ilyenre ráérnek a rendőrök? Meg egyébként is kiszámolta valaki, hogy mennyiben került az, hogy kijött hozzám két rendőr autóval a háromezer forintért?

Válasz nem volt...

wers # 2012.02.09. 11:12

két, 1méter 50 centis rendőr (az egyik egy hölgy, az lehet, hogy volt 1.51 m is)

A„ story már ott megbukik, hogy szerintem 1,70 alatt senki nem lehet rendőr...

Ennyi költői túlzás szerintem belefér.
Egyébként pedig nem hihetetlen, inkább szerintem nagyon életszerű. Kis III. Jánost tizedest társával kiküldik (hóba, szélbe, napsütésbe), és kiadják, bünti nélkül vissza nem jöhettek. (és ugyanez: adóellenőrzés, vám, jövedéki, stb.) Mert hibát találni mindenhol lehet.

Legislator # 2012.02.09. 10:55

A story már ott megbukik, hogy szerintem 1,70 alatt senki nem lehet rendőr...

Sunshine after the rain.

Rexor # 2012.02.09. 10:40

ius lateratus: hihetetlen ez a történet..

wers # 2012.02.09. 09:41

Reális áron (piaci vagy szociális alapon) feleséget keresek

Mi lenne a reális ár? (csak hogy megfontoljam-e)
Egyéb kritérium? Kizáró ok? Mik az árfelhajtó tényzők?

(úgy tűnik nincs nagy tülekedés)

Egyjogász # 2012.02.09. 09:29

"2014-ben politikus leszek, pofázni én is tudok"
"(piaci vagy szociális alapon) feleséget keresek."

Szerintem tanulmányozd Gy.F. exminiszterelnök életútját, kaphatsz a terveidhez jó ötleteket...:))

ius latratus # 2012.02.09. 08:21

2010-ben két, 1méter 50 centis rendőr (az egyik egy hölgy, az lehet, hogy volt 1.51 m is)megállított az úton, pontosabban: fényhíd, fényszóró-villogtatással jelezte: stop.
Megálltam. Rendőrnőnk kérdezi: tudom-e, hogy miért állítottak meg?
Nem tudtam, ezért megmondta: -azért, mert vezetés közben telefonált.
Tudom, mindenki ezt mondja, de nem volt igaz, nem is ez a lényeg. 10.000 Ft.
Nem és nem akartam befizetni, míg végül a helyi önkormányzat adóirodájához került, ahol a volt évfolyamtársam az irodavezető. Jóban is vagyunk, adott egy csekket, postán befizettem (nem vagyok én annyira kötekedős, meg értelme sem lett volna).
Két hete kaptam egy idéző végzést az önkormányzat adóirodájától, hogy jelenjek meg, az ok pedig az, hogy a nyíregyházi Rk. 2500 Ft-ot követel még rajtam, mondván: csak 7.500 Ft-ot fizettem be. Állam a padlón, s előjött belőlem a gonosz énem, s megkérdeztem az egyébként igen tisztelt hölgyet, hogy hogyan lehet egy 10.000 Ft-os csekkből 7.500-at befizetni, mondta, hogy ő nem tudja, neki ezt küldte a Rk.
Nem értettem, s azt sem tudtam, hogy ilyenkor mi van, ilyen nincs is. Első gondolatom az volt, hogy nem fizetem be, de a második győzött, ami azt mondta, hogy fizesd be, s lejátsszuk majd, időm mint a tenger...
Be is fizettem, s az ügyszámra való hivatkozással már hívtam is a szabálysértési előadó jogászprofesszort a rendőrségnél. Meg is lett a baki.
Mivel én 2010-ben (de az is lehet, hogy 2009) az önkormányzatnak fizettem meg a 10.000 Ft-ot, az akkori Ket értelmében (ez már változott) ők ebből 25%-ot le is vontak. Értelemszerűen a rendőrség csak 7500-at kapott meg.
Na, de hát ez engem mennyire nem érdekel már!!!
Imádom, mikor kioktatom a "két sütimüti közt egy látte" -típusú kis ribancot arról, hogy akkor most és azonnal a 2.500-at vissza a számlámra, de tüstént és izibe', mert nagyon mérges leszek...
Vissza is érkezett, én meg nagyon megnyugodtam, hogy van igazság, csak azt nem tudom, hogy az rendben, hogy én tudom, hogy ez visszajár, de mi van azokkal, akiktől így hajtják be azt, amit nem is lenne szabad...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.08. 15:16

Nyugi, azért annyira nem tudják megújítani. Azt meg eddig sem kellett megtanulni, hogy mi 3 év és mi 5.

Sherlock # 2012.02.05. 21:48

Mindenkinek kellemes Super Bowl nézést kívánok - és persze: vesszen Amerika!!! :D

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.03. 11:26

Egyszeri magyar telefonál a moszkvai barátjának:

• Szervusz, Igor; hogy vagytok, nincs nálatok nagyon hideg?
  • Á, semmi, talán ha mínusz tíz fok van.
  • De az előbb a híradóban mondták, hogy 40-
  • Jaaaa, úgy érted, kint?
Legislator # 2012.01.31. 20:03

Köszi Mosza és KBS.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.28. 12:06

:O)

Legislator # 2012.01.25. 18:50

Milyen jó, hogy nem Justinianus a nicknevem:-D.

Sunshine after the rain.

véső (törölt felhasználó) # 2012.01.25. 11:08
Rexor # 2012.01.25. 10:20

Mostantól hordozhatom a számat? Ez fontos infó kipróbálom :)

Legislator # 2012.01.25. 10:00

http://hu.wikipedia.org/…zaszauruszok

:-)

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2011.12.31. 12:16

ki fogják vajon javítani?

egyébként a 201, 202-t már jól írták

hunfrakk # 2011.12.31. 12:14

több mint 200 törvény egy év alatt...

ObudaFan # 2011.12.31. 12:09

A jövő évben az ehhez hasonlóak legyenek a legnagyobb hibák a törvényhozásban. Ellentétben az ezévi borzalommal.

Sherlock # 2011.12.31. 12:08

http://hauser.pmmf.hu/…_magyar.html

Lehet elküldöm a linket az illetékeseknek is.

Egyjogász # 2011.12.31. 11:51

A csődtörvény hivatalos számozása: 1991. évi IL. törvény:)

A CXCX. törvényt nem "százkilencventizedik" törvénynek kell mondani?:))

Legislator # 2011.12.30. 21:14

jujj. volt IL. törvény is

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2011.12.30. 19:53

helyes egy a római számozás így?
2011. évi CXCX. törvény

200=CXCX?

nem inkább CC=200!

Vagy így is lehet: CXCX

a mai Magyar Közlönyben olvasható ez az új tv.
http://www.magyarkozlony.hu/pdf/11486

Legislator # 2011.12.30. 07:52

Mosza: királyak az agymenéseid. Ez a Gültem:-D.
Rexor: A te poénod is király:-D.
Bajszi, szia, ezer éve nem vagy itt, bro:-D.

Sunshine after the rain.