Fórum segítségkérés régebbi elöl     új hozzászólás


Önálló bírósági végrehajtó elleni panasz!!!

jogis # e-mail 2019.06.12. 22:17

Köszönöm! Ez nem jó hír! Mindenesetre megint egy bizonyíték: csak magmban bízhatok, és első blikkre senkiben ne bízzak! Főleg ha végrehajtó! XD

gerbera317 # e-mail 2019.06.12. 21:36

A vételárból történő 154/B. § szerinti részesedésnek két feltétele van: 1) időben biztosítani kell a végrehajtónak, hogy átadhassa az ingatlant a vevőnek, és 2) ezt a határidő leteltétől számított 8 napon belül írásban vagy jegyzőkönyvbe mondva kérni kell a végrehajtótól. Nincs több feltétel. A 8 napos határidő jogvesztő. És ami a legfontosabb: az adós jogát a kérelem előterjesztésére nem a végrehajtó nyitja meg (tehát érdektelen, hogy ki kapott erről éresítést és ki nem), hanem a kiköltözési kötelezettség határidőn belül történő teljesítése (fogallmazzunk így: az adós saját magának).
Tartok tőle, hogy te erről valóban lemaradtál, és ha kifogást nyújtasz be a félretájékoztatás miatt, azt is elutasítják az alaptalansága miatt.

jogis # e-mail 2019.06.12. 21:21

Öt tulajdonosé volt a ház amit elárvereztek egy hitel miatt, melyben mindenki érintett volt mint adós, vagy adóstárs.
Az egyik tulaj a többi tudta nélkül átadta a kulcsokat a vevőnek.
Mint az egyik tulajdonos, mikor ezt megtudtam, akkor bementem a végrehajtóhoz, hogy akkor most mi a következő lépés. Közölte, hogy jegyzőkönyv,s majd értesít mindenkit, hogy a gyors átadás miatti összeg ráeső részét mikor igényelheti.(154/B paragrafus)
Levél csak 4 tulajnak ment. Nekem nem -el is ismerte.Sőt azt is, téves tájékoztatást adott!!!
ÉS! MÉGIS azt mondja, nem jár a pénz, mert NEM 8 NAPON BELÜL IGÉNYELTEM.
NO MEG egyébként is CSAK ANNAK JÁR, aki jelen vah az átadáskor!!!! - szerintem ez nem igaz, mert a tv nem ír ilyet!
Szóval kérdezném a nálam jogtudósabbakat, vajon igaza van? Szerintetek. mit tegyek! Kösz a választ!

drbjozsef #   2019.06.04. 15:20

Ja, bocs, jogos. :)

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

oligaliga # e-mail 2019.06.04. 15:07

Átadás-átvételi jegyzőkönyv, óraleolvasás, új tulajdonos nevére átírás, a régi fogyasztónak végszámla küldése.

Ez nem mindenkinek logikus. Inkább a kérdezőtől szeretném megtudni, mert az eddigiek alapján nincs teljesen tisztában a magyar szavakkal és azok jelentésével (pl. „a csekken az a szám szerepel amit követelnek rajtunk.”)

drbjozsef #   2019.06.04. 15:02

Ez mit akar jelenteni?

Átadás-átvételi jegyzőkönyv, óraleolvasás, új tulajdonos nevére átírás, a régi fogyasztónak végszámla küldése. Ha lett volna tartozása, át sem írták volna az órát, hacsak nem szervezték már ki a tartozást behajtóknak.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

oligaliga # e-mail 2019.06.04. 14:06

Azt sem árt tisztázni, a kérdező szerint mit jelent az, hogy „a csekken az a szám szerepel amit követelnek rajtunk.”?

Ha ez a követelt összeg, akkor jobban meg kell nézni azt a csekket. Ti. ha a számlához csatolt csekket befizetem, azt csak arra a számlára könyvelheti el a szolgáltató, másra nem, hiába van annál régebbi tartozás.

végzárással adtuk el
Ez mit akar jelenteni?

gerbera317 # e-mail 2019.06.04. 13:02

Tisztázzuk a fogalmakat!
Nem végzés, hanem felhívás.
Nem behajtó, hanem végrehajtó.
Nem cég, hanem hatóság.

semmi előzmény
Dehogy nincs. Van, csak te nem tudsz róla, vagy nem emlékszel rá. A te mulasztásod (akkor is, ha sértőnek érzed ezt).
mondta hogy felkéri a tisztázás miatt a közművest
Igen, ez a Vht. 41. § szerinti eljárás.
ez nem a befizetett összeg
Igen, ez volt a végrehajtást kérő válasza a 41. § szerinti felhívásra. Én le sem folytattam volna, mivel a 41. § csak a fizetési meghagyás utáni teljesítésekre alkalmazható.
és újra végrehajtást kérnek
Ezt biztosan nem írta senki. Sokkal inkább folytatják a végrehajtást. Nemdebár?
hozzáteszem három éve egy büdös levelet se
Ezt már írtad. Miért ismételgeted?
mit tegyek hova forduljak
Ezt a végrehajtó is megírta neked a válasszal együtt. De ha mégsem tette, hát tessék: 41. § (5) (5) Ha a végrehajtást kérő az adós (1) bekezdés szerinti állítását nem ismerte el, az adós a végrehajtás megszüntetése (korlátozása) iránt pert indíthat.

Viragosnyuszi # e-mail 2019.06.04. 12:48

Szép napot mindenkinek nem tudom hogy jó helyre írok e kaptam egy levelet pontosabban behajtási végzést egy behajtó cégtől a három évvel ezelőtt eladott lakásom közműdíjtartozásáról semmi előzmény semmi más levél csak ez na gyorsan nekiálltunk előkeresni a befizetésről szóló csekket meg is találtuk bementünk a végrehajtóhoz ö láttamozta mondta hogy felkéri a tisztázás miatt a közművest h írjon vmit pontosabban keresse elő a befizetett összeget eltelt pár nap jött a levél szó szerint ennyi hogy ez nem a befizetett összeg és újra végrehajtást kérnek hozzáteszem három éve egy büdös levelet se kaptunk senkitől erre rögtön végrehajtás és egy sajtcetli hogy ez nem az hozzáteszem hogy végzárással adtuk el a lakást mert másképp nem is lehetett volna most mit tegyek hova forduljak és a csekken az a szám szerepel amit követelnek rajtunk.

gerbera317 # e-mail 2019.04.19. 15:30

Nem biztos, hogy nem akart. Lehet, hogy nem sikerült neki az emelt szintű érettségi. Én sem biztos, hogy meg tudnám csinálni, ha kéne. Szerencsére nem kell(ett).
De az sem kizárt, hogy csak oszott-szorzott, és a közeli nyugdíjra tekintettel nem látta értelmét az egésznek.

ius latratus # e-mail 2019.04.19. 08:55

Egy nyíregyházi végrehajtó, aki sem a debreceni, sem a pécsi, sem a miskolci, sem a szegedi (fővárosi, győri stb., elnézést, ha kihagytam valamelyiket) egyetem jogi karára nem volt hajlandó beiratkozni...
Na, így már én is nyugodtabb vagyok.
;)

drmosza # e-mail 2019.04.19. 04:25

Nyíregyházán van jogi kar?
Nem is tudtam. .)

ius latratus # e-mail 2019.04.18. 19:04

Köszönöm!

gerbera317 # e-mail 2019.04.18. 18:24

Helyettes végrehajtó.

ius latratus # e-mail 2019.04.18. 17:25

Nincs bizony! Nyíregyházán a jogi karra beiratkozni nem hajlandó végrehajtó helyettese egy ózdi végrehajtó lett. (Helyettes? Vagy iratgondnok, ügygazda? Ezt nem tudom...)
Nem volt egyszerű az ügyintézés.
:)

gerbera317 # e-mail 2019.04.18. 11:09

Nincs jogszabályi akadálya. És ez nem példa nélküli, elszigetelt eset.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.04.18. 10:59

Három különböző megyébe?

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2019.04.18. 08:45

fogjunk össze ellen(e)
Nem inkább a tartozásodat kellene megfizetned?
Végrehajtó senki nem lehet úgy, hogy azt a miniszter ne nevezte volna ki valamelyik bíróság mellé. És a kinevezésnek is megvannak a feltételei. Ez ellen nehéz lesz össefogni. Ennyi erővel a megyei rendőrkapitány ellen is összefoghatnál, akár meg is fenyegethetnéd, aztán hamar rájönnél...
Fodor Tamás végrehajtó egyébként csak egy van, de három helyre kinevezve.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.04.18. 07:25

Egyébként három Fodor Tamás öbvh. is működik. És mindhárom dr.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.04.18. 07:22

Az a dolga, hogy inkasszózzon.

www.kbs-ugyved.hu

Kriszti91 # e-mail 2019.04.17. 21:14

Üdvözlök mindenkit aki ugyan abba a cipőbe jár. Dr Fodor Tamás le inkasszószta a számlámat amiről le vett 134 ezer forintot és el is tűnt ezek után nem tudom elérni se telefonon se emailben. Tudomásom szerint már sokkan meg fenyegették és a száma is érvénytelen. Valaki tud kérem segítsen fogjunk össze ellen.

Zoltán73 # e-mail 2019.04.12. 19:57

Köszönöm a válaszokat!

gerbera317 # e-mail 2019.04.12. 16:44

Zoltán, Grave nem emelte ki neked, de vedd észre az idézett jogszbály utolsó mondatát is. A lényeg, hogy a vételárat még megfizetheted, de az előleget már elbuktad, tehát nem vételár-részt, hanem a teljes vételárat kell megfizetni.

Grave7 #   2019.04.12. 16:19

@Zoltán73: Ha a teljes vételárat - az elvesztett előleg nélkül számítva - megfizeted, akkor sikeres lehet az árverés és így megvásárolod az ingatlant.
A pontos szabályok az alábbiak:

1994. évi LIII. törvény 156. §
(2) Nem kell megtartani a második árverést, ha az árverési vevő az árverési jegyzőkönyvet aláírta és befizette a vételárat (vagy átutalta és az arról szóló terhelési értesítőt a végrehajtónak bemutatta), továbbá megtérítette a második árverés kitűzésével felmerült költséget, mielőtt a licitnaplóban vételi ajánlatot tesznek közzé. A vételár megfizetését a végrehajtó haladéktalanul rögzíti a licitnaplóba, és a licitnaplót lezárja. Ilyenkor az utólag megfizetett vételárba nem lehet beszámítani a 149. § alapján elvesztett előleget.

drbjozsef #   2019.04.12. 15:50

Zoltán,

Az árverés műfaja nem bankhitelből fizetőknek való.

Vht. 149. § (1) Az árverési vevő köteles a teljes vételárat az árverési jegyzőkönyv aláírásának napjától - ha pedig az árverést jogorvoslattal támadták meg, a jogorvoslatot elbíráló határozat rendelkezése szerint annak jogerőre emelkedésétől - számított 15 napon belül befizetni vagy átutalni a végrehajtói letéti számlára; ha ezt elmulasztja, előlegét elveszti.
(2) A végrehajtó a vételár megfizetésére legfeljebb 2 hónapig terjedő halasztást adhat, ha ezt a vételár nagyobb összege vagy más fontos körülmény indokolttá teszi.

A bankhitel nem fontos körülmény, az a saját nyűgöd.

Fontos körülmény, hogy a végrehajtó ADHAT halasztást, de nem kötelező neki. Ha nem adott neked, akkor így jártál. Van olyan végrehajtó, aki soha nem ad, semmire.

Végrehajtási kifogással a végrehajtó mulasztását vagy törvénysértését lehet (érdemes) megtámadni. Ez nem az az eset, a végrehajtó nem mulasztott, nem sértette a törvényt.

Ez a hajó egyszerűen elment. Igen, el fogod bukni a vételárelőlegedet.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.