Hanyas az ügyem?

Frocsi # 2025.12.17. 12:47

Egy dolog biztos... van az a vicc...

Kovács_Béla_Sándor # 2025.12.17. 12:18

Ha jól értem, halmazat. Akkor a kiszabható szabadságvesztés felső határa a legsúlyosabban minősülő bűncselekményre kiszabható leghosszabb szabadságvesztés tartama plusz a második legsúlyosabban minősülő bűncselekményre kiszabható leghosszabb szabadságvesztés tartama azzal, hogy maximum a legsúlyosabban minősülő bűncselekményre kiszabható leghosszabb szabadságvesztés tartamának a másfélszerese. Bizonyos esetekben (erőszakos visszaeső; bűnszervezet stb.) eleve hosszabb az egy bűncselekményre kiszabható szabadságvesztés maximális tartama, a halmazoti büntetést ebből a megnövelt tartamból kell számítani.
A konkrét szabadságvesztés kiszabásakor a bíró ugyan a középmértékből indul ki (ami a halmazati büntetés maximuma plusz három hónap osztva kettővel), de egyrészt ez csak elv, másrészt a konkrét súlyosító, enyhító körülmények a tényleges büntetést ettől alaposan eltéríthetik. A konkrét büntetés prognosztizálás a béljóslással rokon tevékenység. A legtöbb, amit lehet mondani, hogy például kettőtől nyolcig, tizenkettőig. (De még ez se biztos.)

Frocsi # 2025.12.17. 11:36

Remélem, a jó kategóriába posztoltam! Ha nem, akkor az Adminisztrátor urat kérem, hogy helyezze a megfelelő helyre!

Frocsi # 2025.12.17. 11:36

Hogy kell kiszámolni hanyas az ügyeim? Összeadom a fölső határsokat, s elosztam 2 -vel? Az úgy többé kevésbé reális?

Miből függ, hogy kevesebbet, vagy többet kapok anál?