Imp: ezt Kacsa meg Leg is linkelte már szerintem. a blue-ből szetintem 3-4000ért kapsz egy 4centestúgy már nem is olyan vészes. nem berúgni kell belőle. arra jó a szar jameson is :)))
Off - topic
Hát egyelőre nem tartok ott, hogy whisky-től rúgjak be. :D
eljön annak is az ideje,türelem:)
hunfrakk: van megoldás:
- minden fénymásolás után levered a másolót az lépcsőn
- kézzel másolsz, mint régen
nincs itt baaaj:)
Kedves egyetemünkön beszélgettem egy takarító nénivel, aki minimálbérért dolgozik, 3-an vannak összesen a 3 épületre, és nem fizetnek nekik többet, mert akadna a helyükre más is, több takarítót pedig nem vesznek fel, mert az többe kerülne. Anélkül, hogy bárkit bántani akarnék, mi lenne mondjuk, ha a dékán a többszázezres fizetésének egy részét odaadná a takarító néniknek ahelyett, hogy erkölcsről meg tiszteségről szövegel az egyetemi újságban? Na, csak mert ez off-topic. :D
a házzal kapcsolatban, csak nem akarom a masik topikot offolni:
nembaj hogy reped a fal, tető legyen!
én nem zárkózom el, úgyis megyek balatont kerülni bringával, beugorhatok egy fröccsre, ha egybeesik a két dolog
Hát szerintem már minden topic szét van offolva. :D Sőt már az off-topic is. :D
Beszéltem egyik nyáron két tizenéves kisgyerekkel, ők azt mondták, hogy 14 óra alatt megkerülték az egész Balatont biciklivel. Hát nekem 7 és egy negyed órába tellett a kicsi fele (Tihanynál átmentem szembe komppal), úgyhogy a 14-et az egészre eléggé elképzelhetetlennek tartom.
kb 210 km a balaton-kör
20-as átlaggal (ami nem olyan gyors) 10 óra alatt megvan, ha nem állsz meg.
de úgyis meg kell állni egy-egy lángosra-sörre, és a forgalom, technika is közbeszólhat
én 2 naposra tervezem, nem sietek sehová, strand is van ott kéremszépen:)
na mára eleget tanultam, úgyhogy jóéjt!
http://hatterhatalom.co.cc/?…
itt is egy jó összefoglaló
Kedves cat981,
Hunfrakk már volt olyan kedves ezt a faxságot belinkelni...
kbs megfelelően reagált is rá - ha megengeded idézném szó szerint:
„Spam, offtopic, ilyesmi.
Hunfrakk, lyukra futottál, az itteni használók többségének magasabb az iq-ja 80-nál, és a tájékozottságuk is elég jó.”
Kacsa11
nem értem miért jó valakinek ha jogászként, értelmes értelmiségi emberként hülyének tetteti magát... Kacsa komolyan néha az gondolom neked fizetnek azért hogy olyanokat írj amilyeneket írsz.
Kedves cat981,
inkább tettetem magam hülyének, minthogy hülye legyek...avagy nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.:)))
mindazonáltal a kültelki tudományosság sajátja, hogy elolvas egy valamit egy témában, ami onnantól kezdve - az adott témában - megingathatatlan "tudással" vértezi fel a kültelki bunkót...különösen, ha az az egy valami, amit elolvasott még saját világnézetére erősít rá.
az, hogy ütköztetni kéne álláspontokat, érveléseket, és ehhez neki több, többféle álláspontot többféleképpen megvilágító művet kéne az adott témában elolvasnia, fel sem merül benne! ("hogy is ne, azokat a szar égetnivaló szemét-irományokat!?")
jelzem, ha így tenne, meginoghatna a világnézete...az meg tűrhetetlen lenne, hiszen a világnézete az egész személyiségét definálja már végül, és másokat is világnézete, politikai állása stb. alapján ítél meg...
csak azt nem tudom, hogy az ostobaság okozza a műveletlenséget vagy a műveletlenség az ostobaságot...?:)
Kacsa11
auf hochdeutsch:
Kacsa azt akarja mondani, hogy ne ilyen szélsőséges idióta könyvekből és honlapokról "tájékozódjon" az ember
Kacsa,
1. akkor nem értetted az utalásomat...
2.te látatlanba bunkózol le valakit akiről azt sem tudod minek és hogyan nézett utána. Plusz ez alapján tucatnyi professzort, nobel-díjas közgazdászt, jogászt, tudóst is lebunkózól...
3. "az, hogy ütköztetni kéne álláspontokat, érveléseket, és ehhez neki több, többféle álláspontot többféleképpen megvilágító művet kéne az adott témában elolvasnia, fel sem merül benne! („hogy is ne, azokat a szar égetnivaló szemét-irományokat!?“)
jelzem, ha így tenne, meginoghatna a világnézete…az meg tűrhetetlen lenne, hiszen a világnézete az egész személyiségét definálja már végül, és másokat is világnézete, politikai állása stb. alapján ítél meg…"
Itt magadról is beszélsz azt ugye tudod! Olvastál, utánajártál már pl. a lenti cikkben írtakat alátámasztó már 20-30 évvel ezelőtt professzorok és tudósok által készített tanulmányoknak? Kétlem... Te csak azt fújod ami az egyetemen elfogadott világnézet és amit tanítanak közgazdaságtanból és más társadalomtudoányi tárgyakból. KÉpzeld nekem is felsőfokú végzettségem van és én is tanultam a közgazdaságtannak azt az oldalát amit Te, és 5-6 évvel ezelőtt még én is azon a véleményen voltam, azonban miután a gyakorlati eredmények és tények nem ezt látszottak és látszanak visszaadni és alátámasztani, mertem utána fenntartásokkal kezelni és más (nem egyetemen főiskolán oktatott, de szintén doktorok, tudosok által készített) forrásokból, másféle nézőpontból is vizsgálódni. És ez utóbbi nézőpont közelebb áll a valósághoz, és a kézzel fogható tényekhez, így mára már errea nézőpontra helyezkedtem át, és nehezen de feldolgoztam hogy sok felesleges kreált hülyeségért tanultam át éjszakákat pl. közgazdaságtanból és más kamu társaiból... PErsze ezt könnyebb annak megértenie aki ismer közelebből olyan közgazdász professzorokat akik négyszemközt el is mondják hogy "rendelésre" népszerűsítenek különböző kreált közgazdasági elméleteket/elképzeléseket amiben maguk sem hisznek...
Ez utóbbi sorokat nem Kacsának írtam, rá kárlenne ennyi időt pazarolni éppen az idézett írása miatt, hanem általában mindenkinek. Azt gondolom, tudomásul kell venni, hogy hiába nagytudási emberek oktatnak az egyetemeken főiskolán, ők is tévedhetnek, sőt őket is megvezethetik, mégsőtebb korruptak is lehetnek ezért lehet az ő tanaikat is fenntartásokkal fogadni, nem peidg feltétlenül elhinni amit prédikálnak.
Szerintem Kacsa, KBS és a többiek még azt sem hiszik el, hogy a kereskedelmi bankok fedezetlenül, teljesítmény nélkül - anélkül hogy annak tulajdonosai lennének, adósság-pénzt bocsátanak ki...
Miközben a kötelező tartalékráta 0-2 %...
Kedves cat981,
1)
„te látatlanba bunkózol le valakit akiről azt sem tudod minek és hogyan nézett utána.”
nem látatlanba bunkózom le.
az alapján bunkózom le, amit leír és ahogyan leírja.
ez alapján pedig nem bunkó, hanem egyenesen rönk.
2)
„Te csak azt fújod ami az egyetemen elfogadott világnézet és amit tanítanak közgazdaságtanból és más társadalomtudoányi tárgyakból. ”
na ebből látszik, hogy fingod nincs, mit fújnak ott...:)
nagyon nem azt fújom, amit oktatnak:)))
3)
„KÉpzeld nekem is felsőfokú végzettségem van ”
igen, ezt már valami korábbi vitánk alkalmával (akkor is valami hasonló színvonalat képviseltél) említetted...
egyébként nem látszik. bocs.
4)
a kültelki tudományosságosság további ismérve, amikor híres (Nobel-díjas) tudósok munkáinak kontextusából kiemelnek nekik tetsző megállapításokat (részben szándékosan, részben mert nem értik a kontextust), és onnantól kezdve, mint a véres kardot, lobogtatják, hogy lám, ezt a Nobel-díjas tudós is megmondta...!
más kérdés, hogy aki ismeri a kontextust, amiből a "véres kard" ki lett ragadva visítva röhög a kültelki tudományosságosságos rönkön:)))
Kacsa11
Kedves hunfrakk,
ez a "money as debt" béna fordítása???:)))
Kacsa11
Kedves hunfrakk,
„anélkül hogy annak tulajdonosai lennének”
ezzel mire akarsz rávilágítani?:)
Kacsa11
:DDD
hát az hogy bunkó, az alábbi és sok más beírásaid alapján rólad pláne elmondható... :)))
Itt ebben és általában a nem szakmai internetes fórumokon nem is fogsz tőlem látni úgymond színvonalas beírást, mert nem is törekszem erre, kevés ráfordítással és mindig a lehető leghétköznapibb stílusban és megfogalmazásban írogatok neten ilyesfajta fórumokon, százezer betűt elütök, ez sem érdekel, vissza se olvasom a szöveget, ennyi energiát nem érdemel, nincs súlya... De ez nálad is sokszor ugyan így megfigyelhető + szoktál hirtelen indulatból és össze-vissza írkálni - sokszor nagyon nevetséges -, úgyhogy én nem is ez alapján ítéltelek meg és egyébként le se hülyéztelek ha figyelsz.
A 4)-s pontodban amit leírsz ugyan azt csinálod itt most a vitánkban, és máskor is ha vitázol valakivel, erről ennyit... :) (lásd előző bekezdésben írtak)
De a részemről itt a vita és személyeskedés lezárva, mostis csak azért reagáltam rád ilyen sokat vissza, mert itt most még a szokásosnál is nagyképűbb voltál, de főleg bunkó... (:))
Elvagytok. lol
LÁtom, Kacsa megint szerzett egy barátot:)))))
Kedves Egyjogász,
Ebből a szempontból rég eljutottam a "leszarom" szintre.:)))
Kedves cat981,
„A 4)-s pontodban amit leírsz ugyan azt csinálod itt most a vitánkban, és máskor is ha vitázol valakivel, erről ennyit… :) (lásd előző bekezdésben írtak)”
te értetted egyáltalán, amit a 4es pont alatt írtam???:)))
Kacsa11
cat,
ha adhatok egy jó tippet, szerintem ne csináld. :D
Csak az APEH és a rendőrség őrizné meg önállóságát a kormány új közigazgatási modelljében. Mintegy 30, a kormány alá tartozó - jelenleg különböző minisztériumok fennhatósága alatt működő - szervezetet vonnának össze egyetlen óriási, közvetlenül a közigazgatási minisztérium irányítása alatt működő szervezetbe.
Akár 1-2 évig is elhúzódhat a központi közigazgatás teljes átalakítása, de annak első jelentős része már a nyár végére befejeződhet - tudta meg az Index. A kormány tervei szerint a jelenleg közvetlenül a különböző minisztériumok, így a kormány irányítása alatt álló központi közigazgatási szervezetek döntő részét egyetlen nagy hivatalba vonnák össze. A nagy kormányhivatalból a jelenlegi elképzelések szerint az APEH és a rendőrség maradna ki biztosan.
Az új intézmény működésében megszűnne a regionális szervező elv, megyei szinteken tartana fenn központosított ügyfélszolgálatokat, hivatalokat. Úgy tudjuk, már meg is kezdődött az erre alkalmas ingatlanok keresése, kiválasztása. A tervek szerint valamennyi ügyintézési folyamatot az úgynevezett egyablakos modellben kívánják megszervezni: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármilyen üggyel kapcsolatban elég egyetlen ügyintézővel beszélni, még ha az ügy maga a jelenlegi rendszerben több államigazgatási szervet is érintene.
Az összevonással a kormány több ezer állami alkalmazottnak mondana fel, az elképzelések szerint ezzel is jelentősen csökkentve az államigazgatás működési kiadásait. Az első intézményi összevonásokra már akár a nyáron sor kerülhet.
hirdetés
A kormány alá tartozó hivatalok közül a nagyobbak illetve ismertebbek közé tartozik a Magyar Energiahivatal, Magyar Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság - a felsorolás hosszan folytatható a legkülönbözőbb ágazati területekről.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02