igazgatasszervezo - DE - AJK


Legislator # 2009.07.26. 20:16

Kedves Ágnes,

Azért valljuk meg, csak jogi diplomával meg nem nagyon értenek a közigazgatáshoz... Azért érdekes kérdés, hogy majd az ötéves közigazgatási képzéssel mire mennek.


Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2009.07.26. 18:30

Impi!

Hugo Chávez a venezuelai fenegyerek is július 28-án született, csak egy kicsit korábban!(1954)

Impossible # 2009.07.26. 18:22

Petra,

na mennyi az annyi? :)
Én kedden leszek 26. :D
Öregszem, én vagyok az öreg szem.

c.agnes # 2009.07.26. 17:24

igazgatás-szervezőként lépkedni felfelé nem nagyon lehet.

Közigazgatásban, ha magasabb pozícióba törekszik valaki, ahhoz igencsak kell kell a jogi diploma.

vadliba76 # 2009.07.26. 15:26

Petraaa,
en mar a munkahelyemen is unom magam sokszor,amin nem is csodalkozom:)Ettol a kepzestol vilagmegvalto dolgokat nem varok.Viszont ezzel egyutt talan lepegetek ujra feljebb,mint Neked,nekem is vannak terveim,es ha mar fizikailag nem birom a lepcsozest,az agytekervenyeim talan..:)

petraaa # 2009.07.26. 15:10

Igen, én is úgy gondolom h kb. egy korosztály lehetünk. Valóban drasztikus kifejezés volt ez, hogy "életem legnagyobb hibája"...A rossz leosztásból meg talán jól jövök ki a joggal, vagyis igyekszem jól kijönni belőle, terveim vannak, aztán majd pár év múlva úgyis minden kiderül.

Kedves Vadliba76,

nekem csak annyi a hozzáfűznivalóm, ha ez érdekel. és úgy érzed, hogy van hozzá elég időd és energiád, egy próbát megér. Az azonban tény, hogy ezzel a végzettséggel semmilyen kreatívabb munkakör nem tölthető be. ( Én pl. a 6hetes szakmai gyakorlatom alatt halálra untam magam, holott nem titkárnőként kezeltek, ergo nem a fénymásolást, postára járás stb. volt a feladatom)

vadliba76 # 2009.07.26. 14:09

Nem eletcelom az,h a kozigazgatasban dolgozva menjek nyugdijba. Ha ez lenne,vleg eleg lenne a jelenlegi fizum es hagynam ra magam a nyugdijas munkara. De eppen mert nem hajt a tatar, egy ilyen mhelyen megtehetem,h tanulhatok,es ha meg tamogatnak,akkor meg plane.Nem kell meg azzal foglalkoznom,h bekakilt a gyerek,vagyh melyik mesterember vagott at az epitkezesnel,igy meg aztan feszultseg sincs.Teny,h telleg nem a vegzettsegen mulik,de esetekben meg a szorgalom sem szamit.Ha meg rosszul dontok esetleg?A lonak is negy laba van,megis megbotlik:)Alkalmankent megallok ugyan,de visszanezni nem nagyon szoktam.

c.agnes # 2009.07.26. 11:48

A fizetésről meg jobb nem is szólni.

c.agnes # 2009.07.26. 11:46

Azzal a szakkal el lehet menni közigazgatásba dolgozni, ami meglátásom szerint egyenlő a rabszolgamunkával. Öt hónapig voltam köztisztviselő, rémes volt. Nem csupán azért, hogy folyamatosan ugyanazt kell csinálni, nap nap után, nem csupán azért, mert a jegyző, aki aláírta a kész határozataimat, egy hataloméhes kötözködő picsa volt, és minden irományt háromszor is visszaküldött, hanem leginkább azért, mert az ügyfelek semmiféle tiszteletet nem mutatnak a köztisztviselők felé, hihetetlen beszédmód, stb.
Tegyük azt is hozzá, hogy én működési engedélyeket adtam ki, és így nem is találkoztam olyan emberekkel, mint mondjuk a szoc. osztályon működő kollégák, akik szerintem néha még az életüket is féltették.

Ezek után nem értem, hogyan lehet valakinek az a célja, hogy a közigazgatásban dolgozzon.

Impossible # 2009.07.26. 11:14

Egyébként Te úgy kb. korombeli vagy?
Kb. annyinak tippelnélek, mint én.
Elég jól el szoktam találni, az írás alapján lehet következtetni, meg a nick-ből is. :)
Azért ne úgy könyveld el, mint életed legnagyobb hibáját. Ha ez lenne a legnagyobb hiba az életedben, akkor nagyon szerencsés lennél. :D
És amúgysem hiba, végülis az ember akármitis tanul, formálódik vele, szóval a lényeg nem az szerintem, hogy mit, hanem hogy egyáltalán valamit. :)
Ráadásul elsősorban nem a végzettségen, hanem a saját képességeiden és szorgalmadon múlik, mire viszed.
Nem az a lényeg, milyen lapokat osztott neked a "sors", hanem hogy adott esetben egy rossz osztást hogyan játszol meg. :)

petraaa # 2009.07.25. 22:08

Impi, (bocsesz, nem tuom a neved)

tetszik a Petruci, bár még senki nem hívott így =)

amúgy tényleg nincs ennek a szaknak sok értelme... életem legnagyobb hibája volt max felvételi ponttal anno ilyet tanulni.jog helyett...szóval tényleg csak annak ajánlom, aki egy hivatalban képzeli el a mindennapjait, olyan munkakörben, h iktat, jegyőzkönyveket ír, meg határozatokat. Levelezős jogász szaktársaim 90%.a igazgatászservező...

Impossible # 2009.07.25. 18:32

Szia vadliba! :)

Hát nemnagyon jött át nekem, tulajdonképpen mit is szerettél volna mondani. :D Azért valamit kapizsgálok, de az nem sok...:D
Engem pl. nagyon érdekel a pszichológia, az emberi gondolkodás és a gondolkodás befolyásolásának lehetőségei. Pl. érdekes belegondolni szerintem abba, hogy az a vélemény, amit kilakítunk magunkban a világról, iszonyatosan esetleges, ennek ellenére olyan biztos pontként kezeljük, amiből kiindulva megítélhetővé merészelünk tenni magunk számára olyan dolgokat, amelyek teljesen kívül esnek azon a kereten, amelyben azok a dolgok helyezkednek el, amik a világról alkotott képünk alakításában véleményünk szerint közvetlenül részt vettek.

vadliba76 # 2009.07.25. 18:26

De hat mi az,ami ma megeri,mint egy jo szakma,es ami meg erdekeljen is?!:)Vagy nem erdekel,vagyha erdekel,mehetek ehberert.Illetve, volt egy tevekenysegi kor,ami jol fizetett, de nem ez a foruma:)
Bar nekem nagyon ugy tunik,h most elkezdtem egy soklepcsos jatekot,aminek remelhetoleg nem az lesz a vege,h bedobom az unalmasat.

Impossible # 2009.07.25. 18:19

Na hát azért egyrészt tanuljon csak mindenki azt, amit szeretne, én ennek a pártján állok. Természetesen jobb lenne, ha lenne egy jobb felvételi rendszer, hogy a szakmabeliek kiválogathassák azokat, akik szerintük alkalmasak a pályára, hiszen ezt leginkább ők tudják eldönteni, és legkevésbé tudja eldönteni a hozott pontok rendszere, ami sajnos most divatos.
Másrészt a nagy jogász-munkanélküliség egyik fő okának látom a nyelvtudás hiányát, a többség belföldön reked, itt is főleg csak magyarul képes dolgozni. Ehhez hozzá jön, hogy általában nincs olyan terület, amiben jobban elmélyedtek a pályázók. Szóval nem az a baj, hogy sokan jelentkeznek jogra, hanem hogy nem készülnek fel eléggé ahhoz, hogy utána ne a munkanélküliek táborát kelljen gyarapítaniuk. A megoldás ezért nem a jogra jelentkezők számának korlátozásában áll (ami egyébként is alkotmányellenes lehet), hanem a képzés javításában. A képzést pedig úgy is lehet javítani, ha sok a jelentkező - szerintem.

Egyjogász # 2009.07.25. 17:26

Igazgatásszervezői diplomát korábban az Államigazgatási Főiskolán lehetett szerezni, és azok tanultak itt, akik az államigazgatásban (tanácsoknál, minisztériumokban, állami szerveknél, stb.) dolgoztak, vagy ott kívántak elhelyezkedni.

Ez a diploma az 1990-es évek közepéig egy nagyon jó, önálló diploma volt és nem csak a jogi egyetem beugrója. Ekkor nem volt jogász túltermelés, és egy jogvégzettnek esze ágában sem volt elmenni tanácsi dolgozónak.

Ehhez mondjuk tudni kell, hogy az 1980-as évek elején egy városi, kerületi tanácsnál az előadók zöme csak érettségivel rendelkezett, jogi végzettsége az egész apparátusban a VB titkárnak (jelenleg jegyző) volt (de sok helyen neki sem), így egy igazgatásszervezői diplomával állig, vonalon karriert lehetett csinálni.

Ez teljesen megváltozott az 1990-es évek másodok felétől, amikor is beindult a jogász túltermelés, és "árvíznél jogászokat rakunk a gátba, mert több van belőlük, mint homokzsák" (sic.)

Ez teljesen elértéktelenítette szerintem az igazgatásszervezői diplomát, hiszen a legpimfebb posztra is kapnak jogi végzettségű jelentkezőt.

A közelmúltban voltam annál a kerületi polgármesteri hivatalnál, ahol gyakornokként kezdtem, és megdöbbenve láttam, hogy olyan előadói posztokat is jogászok töltenek már be, amit a 80-as évek közepén nagyon jól ellátott egy 8 általános végzettséggel rendelkező hölgy.

Amikor ezt elmondtam az ifjú kollégának, kicsit elkedvetlenedett, de végül is azt mondta, inkább, ez mint "rabszolgaság" egy ügyvéd mellett.

De tegnap hallottam, megint hatalmas túljelenkezés van a jogi karon...

Így is kell.... előre a jogvégzett utcaseprőkért!!!

Impossible # 2009.07.25. 14:05

Na igen, Petruci, épp erről beszéltem. :D Bocs, hogy Petrucit írok, de ez így jópofább. :D A Petra egyébként jó név, nekem tetszik. Mondjuk az Anita tetszik a legjobban.

"„egy ido utan az ember mar nem tud megelni csak az erzelmeibol:)“"

Dehogynem. :D

petraaa # 2009.07.25. 10:02

én nemzetközi igazgatásszervező leszek hamarosan. ennek még annyi értelme sincs, mint a hagyományosnak. csupán annyi hasznát vettem, hogy jogon elfogadták néhány tárgyamat.

petraaa # 2009.07.25. 10:02

én nemzetközi igazgatásszervező leszek hamarosan. ennek még annyi értelme sincs, mint a hagyományosnak. csupán annyi hasznát vettem, hogy jogon elfogadták néhány tárgyamat.

Avelina-Vivien # 2009.07.25. 07:42

"egy ido utan az ember mar nem tud megelni csak az erzelmeibol:)"

Mennyire igaz:D a fogorvosok tök jól keresnek Angliában miért nem mentem annak:(((


"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Ildikóka82 # 2009.07.25. 06:47

huha, most félek :)


Iwikó

bajussz # 2009.07.24. 23:34

Ildikó, kérem aludjon, ne zavarja a topikot ilyen felesleges és információt nem tartalmazó posztokkal, mert beperelem!

Ildikóka82 # 2009.07.24. 23:21

szervezi az igazgatást :)


Iwikó

bajussz # 2009.07.24. 21:49

mit csinál egy igazgatásszervező?

Legislator # 2009.07.24. 20:43

Meg lehet szeretni.


Sunshine after the rain.

vadliba76 # 2009.07.24. 19:03

Az antropologus szakmamnal talan kifizetodobb lesz valamivel:)persze,nem ez a szivemcsucske tema meg szak,de egy ido utan az ember mar nem tud megelni csak az erzelmeibol:)jelenleg igazgatasi teruleten dolgozom,talan lesz vmi hasznom belole:)