Munkaköri leírás külföldi fővállakozónál legitim?


Eisenfaust # 2022.05.10. 08:39

Üdvözletem!

Adott a következő szituáció:

Egy magyar cégnél dolgozom ami egy külföldi cég beszállítója. Munkaszerződésem csak a magyar céggel van már évek óta, viszont most kitalálták, hogy az állítólagos külföldi szabályozás miatt alá kell írnom egy munkaköri leírást a külföldi céggel.

Tudomásom szerint azért mert a cég akivel munkaviszonyban állok egy külföldi cég alvállakozója én nem kerülök semmilyen jogi viszonyba a küföldi céggel, pláne nem munkaviszonyba. Így nem tudom értelmezni a munkaköri leírás iránti kérelmet sem (plána munkaszerződés nélkül).

Az adatlapon olyan adatok szerepelnek amik a foglalkoztatásomra irányulnak (belépés ideje, munkakör megnevezése, foglalkoztatás típusa, az általam ellátandó feladatok/feleősségi körök és a hozzájuk szükséges képesítés, felettes neve) és az aláírandó felek én és a külföldi cég alkalmazottja lennénk, kb mintha a külföldi cég alkalmazottja lennék, de semmilyen formában nem vagyok az, se közvetlenül se közvetve.

Az én meglátásom szerint ez jogilag sehogy sincs rendben, de lehet, hogy tévedek, nem vagyok jogász, valaki világosítson fel legyen olyan kedves.

Köszönöm előre is!