Valóságban h megy a rendszer?


_Anonymus_ # 2022.05.22. 12:36

Ezt kifelejtettem:

Van olyan hivatal vagy állami szerv online ahol lehet információt kérni hasonló ügyben?

Anélkül h lebuktatnám az ismerősömet hol érdemes tájékozódnunk?

Gondolom munkaügyi központ kizárva :)

_Anonymus_ # 2022.05.22. 12:30

Szomorú örökös

szerintem ha lebukna és 1 évnyi bérlet árát kéne kifizetnie és ha a segély összege több lenne annál a hónapok alatt hosszabb távon akkor is megérné neki szerintem, vagy tévedek?

ha kb bérlet kerekítve 1 év 120K Ft és kb minimum kapna 60K Ft 2+ hónapnál több ideig akkor szerintem megéri a faszinak lebukás esetén is, ha nem tévedek

vélemény? érdemes bevállalnia neki?

"Ezt az én laikus olvasatomban is úgy nevezik, hogy költségvetési csalás."

a fickó esetében csak bérletet kéne visszafizetnie és extra költség, büntetés nem történne? akkor anyagilag meg érné neki bevállalni ha több a segély összege?

Szomorú örökös # 2022.05.22. 12:09

_Anonymus_

Amikor talált bejelentett munkát nem jelentette ki magát a regisztrált álláskeresők közül me azoknak jár ingyen bérlet. Szóval bejelntett meló mellett felvette az ingyen bérletet a munkaügyi központtól me azok nem járnak utána h aki dolgozik az kijelenti-e magát regisztrált álláskeresők rendszeréből vagy sem......ha megy segélyt kérni a munkaügyi központba akkor le fog bukni és kifogják fizettetni vele a bérletek árát

Ezt az én laikus olvasatomban is úgy nevezik, hogy költségvetési csalás.

_Anonymus_ # 2022.05.22. 11:59

Edit:

tudtommal még mindig regisztrálva van me megújítja időközönként online

szóval amikor bemegy nem lesz regisztráció és csak papírjait kell bemutatnia személyesen

van ok az aggodalmora ha rossz emberre hallgat?

pl ha tévedek és rám hallgat akkor lehet megszívná ha bérletet utólag kifizettetnék vele; bizonytalan mi történne pontosan ha lebukna mivel online nincs semmi info ilyen ügyben

amúgy bocsi a nyelvtani hibákért, rövidítésért/szlengért nem az anyanyelvem és mobilon írtam fáradtan mivel imsomnia miatt már több mint 24+ órája ébren vagyok

Éretlen, keserű, utálatos, negatív kommentekre nincs szükség itt.

_Anonymus_ # 2022.05.22. 11:29

Magyarországon h müxik rendszer segélynél a valóságban? Nem elméletben.

Témába került ismerősökkel dumcsizva és nem értünk egyet.

Egyik közös ismerősünk régen elintézte h regisztrált álláskereső legyen amikor munkanélküli volt. Amikor talált bejelentett munkát nem jelentette ki magát a regisztrált álláskeresők közül me azoknak jár ingyen bérlet. Szóval bejelntett meló mellett felvette az ingyen bérletet a munkaügyi központtól me azok nem járnak utána h aki dolgozik az kijelenti-e magát regisztrált álláskeresők rendszeréből vagy sem. Max szépen megkérték az embert regisztráláskor h ha lesz munkája akkor ne felejtsen el kilépni online a rendszerből vagy szólni nekik.

Hamarosan munkanélküli lesz 1 darabig leépítés miatt.

Néhány barátja aggódik h ha megy segélyt kérni a munkaügyi központba akkor le fog bukni és kifogják fizettetni vele a bérletek árát annak ellenére h az nem tartozik a segélyhez me 2 külön dologként kezelik. Amikor az embernek lejár a segélye akkor is igényelheti a bérletet me egyetlen feltétele az h benne legyen a regisztrált álláskeresők rendszerében az illető.

Mondtam nekik h szerintem feleslegesen aggódnak me eddig nem bukott le és nem néztek utána a dolgoknak a rendszerben. Meg kifejtettem h szerintem a rendszert nem nézik vagy nincs hozzáférésük és ezé lehet csak a papír alapján tudnák munkaügyi központban h mettől meddig dolgozott bejelentve mivel papírt mindig kérnek ahelyett h vlmi állami rendszeren keresztül néznék h mettől meddig dolgozott bejelentve 3 éven keresztül az ember amikor segélyt szokás intézni.

Lehet lebecsülöm a munkaügyi központot emiatt de szerintem akkor se bukna le ha teljes munkaviszonyát mutatná be papíron. Viszont van aki szerint legalább azt a bejelentett munkaviszonyt nem kéne papíron bemutatnia ami mellett az ingyé bérletet felvette regisztrált álláskeresőként titokban, me 1x regisztráláskor megkérték h jelentse ki magát és jelezze amikor munkát talál h ne legyen benne a rendszerben de ezt nem tette meg amikor talált munkát.

Nekem úgy tűnik vagy tojtak a fickóra vagy papíron intéznek mindent és nem nézik az állami rendszert vagy nem tudom mire véljem ezt a fejetlenséget az állami rendszerben h piti dolgoknak nem tudnak utánanézni.

Ha a fickó segélyt kérne lebukna vagy nem szerintetek? Mit érdemes csinálni az ő helyzetében?

Szerintem nem bukna le. Van aki szerint csak akkor ha bemutatja papíron h dolgozott olyan időszakban amikor bérletet felvette. Másik szerint teljesen lebukna me szerinte utánanáznének a rendszerben. Hát eddig nem néztek utána rendszerben és ha utánanéznének akkor nem kérnének papírt hanem minden adatot 1 állami rendszerben néznének az emberekkel kapcsolatban szerintem.

Ha a fickó segélyt kérne lebukna vagy nem szerintetek? Mit érdemes csinálni az ő helyzetében?

Kíváncsi vagyok h kinek van igaza közülünk.

Ennél jobb helyet nem ismerek online magyarul.