És ez esetben felmondási időt honnan lehet számítani, a "nem-átvétel" utáni naptól?
Hogyan adjam be a felmondást?
ez esetben hibázik, hiszen saját mulasztására előnyök szerzése érdekében nem hivatkozhat.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
És mi a helyzet, ha a munkáltató nem veszi át a tértivevényes, ajánlott levelet?
Szerintem azzal vetesse át a rendes felmondást, aki a szerződésben mint munkáltatói jogkör gyakorlója szerepel. 2 példányt kell írni, és az egyikre kérni kell, hogy írja rá "egy példányt a mai napon átvettem, dátum".
Ha nem hajlandó átvenni akkor marad a posta ajánlott, tértivevényes levélként. Ez esetben célszerű írni mellé egy levelet, amiben benne van, hogy miért kényszerültem postán feladni.
Kedves Hozzáértők!
Az alábbi problémámmal szeretnék fordulni Önökhöz.
Rendes felmondást szeretnék beadni,mert nem akarnak belemenni a közös megegyezésbe. Azt szeretném kérdezni, hogy a munkaügyi osztályon kell leadnom a felmondásomat és átvételi elismervényt írassam alá velük? Joguk van megtagadni az aláírást? Ilyenkor mi a teendőm? Vannak más tippjeik, hogy papírom van arról, hogy átvették a felmondásomat? (postán nem szeretném feladni)
Jogi tanácsaikat várva, köszönettel: Jolly
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02