Helyettesítés de MEDDIG ?

Ricsi 1980 # 2004.07.08. 09:33

A problémám a következő:Az élelmiszeriparban dolgozom mint technikus. De a másik szakmám szerint ami informatikus én voltam kijelölve a rendszergazda helyetteseként. Most azonban a rendszergazda felmondott így helyettesítenem kell. Felajánlottam a vezetőségnek hogy az ő feladatát is ellátom szívesen (+fizetésért /hisz 2 munkakör/). Azt a választ kaptam 3 hete hogy megtárgyalják.Azóta is tárgyalják...

Kérdésem: Meddig mehet el a cég ilyen esetben ? Meddig vagyok köteles ugyan ezért a fizetésért 2 munkakört párhuzamosan ellátni.

the big cat # 2004.07.08. 13:19

44 munkanapig.

Karika # 2004.07.08. 15:42

Ha a meglévő munkaköri feladataid mellett többlet feladatokat is végzel, arányosan több munkabérre vagy jogosult.

Ricsi 1980 # 2004.07.30. 12:17

Sziasztok. Eltelt közben 1 hónap.Sajnos semmi változás. Béremelés 0 ! Prémium 0 ! Kinevezés 0 ! A 44 munkanap alatt nem kötelesek vmit fizetni a helyettesítésért ??Mert az szept.1 vel jár csak le. Azt a választ kaptam hogy őszig nem akarnak változtatni semmin uh. helyettesítsem csak tovább...

• A 44 munkanap melyik jogszabájba van pontosan ?
  • Mennyi az arányosan több fizetés ezt hogy állapítják meg ?

Nem titok most brutto 92-őt keresek!

Ricsi 1980 # 2004.07.30. 12:27

Még egy kérdésem lenne ha tudnátok segíteni !

Jogszerint lehet olyan hogy kettős munkakör ?

Pl.: egy vendéglátóipari cégnél te vagy a szakács és a rendszergazda is.

(mindegyikhez van szakképesítésed természetesen...)

the big cat # 2004.07.30. 12:36

A Munka törvénykönyvében van természetesen.

Az arányos munkabér követelménye is szerepel itt valamint a következik a Ptk. arányos szolgáltatás ellenszolgáltatás elvéből is.

Jogvita esetén a bíróság megnézné, hogy mennyit fizettek korábban ezért a munakörért, és annak arányában, hogy te mennyit végeztél el abból a munakörből megítélne neked egy részt vagy az egészet.

És ugyan furcsa, de semmi sem tiltja hogy valaki egyszerre legyen mondjuk takarítőnő, meg vezérigazgató. Minden a KÖZÖS MEGEGYEZÉSEN múlik, ami nálad erősen hiányzik.

csufi99 # 2004.08.04. 15:23

Ilyenkor értetlenül nézek. Én miért nem kaptam választ? Hiába igazoltam, hogy egyszerre voltam köztisztviselő és közalkalmazott. Nem értem erre miért nem mer válaszolni senki? Mert önkormányzati rendelet kötelezett rá, törvénytelenül, melyet munkáltatóm írásban elismert, hogy törvénytelen. Nem ez a baj, az, hogy nem akar fizetni, miután rájötttem nem kötelezhet. Meg is szabadultam a feladattól könnyedén. Na, jó hagyjuk. Nem jogász a főnököm, ha netán valami kollegaritás működne a jogászokban.