Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Munkajogi kérdések.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.02.15. 12:24

Elég fölösleges dolog olyasmit beleírni a munkaszerződésbe, amit a Mt. azonosan szabályoz.

www.kbs-ugyved.hu

malajc # e-mail 2019.02.15. 10:08

Kedves Szakértő!

Munkahelyváltásban vagyok, 2 gyermekem van, a kisebbik 2 éves. A leendő munkahelyemen 6 órában dolgoznék majd. A szerződésben szó van
a rendkívüli munkaidőben történő munkavégzésről, majd a szerződés következő pontja ezt írja: "elrendelhető túlmunka felső határa (teljes napi munkaidő esetén) naptári évenként kétszázötven óra".

Ezzel kapcsolatban lenne több kérdésem:

  1. ha ezt így leírják a szerződésben, az azt jelenti, hogy várható, hogy élnek is vele?
  2. a túlmunka anyagi vonatkozásairól nincs szó a szerződésben. Ezt is le kellene írniuk, hogy mivel ellentételezik anyagilag a túlmunkát vagy annak egyébként is megvan a törvényi szabályozása?
  3. amíg a gyerekem nem tölti be a 3 éves kort, addig is kötelezhetnek túlmunkára?

Köszönöm a segítséget!

sosta # e-mail 2019.02.14. 19:54

Üdvözlöm !A mai nappal (02.11 egyébként) egy általános iskolában létesült közalkalmazotti jogviszonyom(még nem volt) főiskolai végzettséggel, laboránsként F képzettségi osztály, 08 fizetési fokozatban. A kinevezés szerint határozatlan jogviszony, viszont 2019.02.11-2019.06.10-ig vagyis 4 hónapos próbaidővel (!)Megerősítésem nincs ugyan, de a titkárnő szerint, engem a koromnak megfelő (43 év +1 kiskorú gyermek ) tehát 31 nap szabadság illet meg. Nyilván gyerekekkel fogalkozom, viszont az (aláíratott) munkaköri leírás alapján véleményem szerint nem egészen egyértelmű ez,de konkrétan közölték,hogy ped.asszisztensi feladatokat kell ellássak. (ez az egyik végzettségem is). Az adatfevételi lap értelmében viszont a kormányzati funkció kódom: 092111 vagyis amit csinálok: Köznevelési intézményben tanulók nappali rendszerű nevelésének, oktatásának szakmai feladatai5-8 évfolyamon. Valóban nem illet meg engem ezek alapján a 25 nap pótszabadság ami a pedagógusoknak jár? jogos az előírt 3 hónap helyett a 4 hónap próbaidő közférában, a Tankerület valóban járhat el így? Nagyon kedves, köszönöm előre is válaszát, üdvözlettel

Ronin80 # e-mail 2019.02.14. 19:28

Üdvözletem!
Én az után érdeklődöm, hogy egy megváltozott munkaképességű személynek már az állásinterjún közölnie kell e a megváltozott munkaképességét, vagy azt elegendő csak a belépésnél vagy az üzemorvos részére az első munkaalkalmassági vizsgálatnál?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Cabron_ # e-mail 2019.02.14. 14:04

solyom93:

A munkaalkalmassági elvégeztetése kötelező minden munkáltató számára és nem csak akkor, ha új dolgozót vesz fel, hanem időszakonként ismételtetni kell a munkavállalóval.
Akkor érné hátrány, ha mondjuk kell székletvizsgálat és az fizetős ugye, de azt bevállalja a cég, és te meggondolod magad még a munkaviszony megkezdése előtt. Ezt lehet, hogy visszakérhetné. De, ha próbaidő alatt mondasz fel, akkor ezt sem.

KBS leírta az ide vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket. Ha nem vagy biztos a dolgodban, és van rá módod (a másik munkáltató tud várni), akkor használd ki inkább a próbaidő alatti felmondást. Annak az a lényege, hogy azonnali hatállyal felmondhatsz indoklás és következmények nélkül.

Cabron_ # e-mail 2019.02.14. 13:57

Szerintem végezz el egy ilyen tanfolyamot, ha szereted a munkád és amúgy jól érzed magad. Vagy keress másik munkahelyet. Felesleges beleállni ilyenekbe, hogy akkor innentől kezdve ezt, meg azt nem csinálom, mert nincs meg a képesítésem, és ne is várják ezt el.

Kenzo # e-mail 2019.02.14. 13:18

Ok! Akkor eddig nagyon rendesek voltak.... Csak ha ugyan úgy fognak foglalkoztatni mint előtte 7 évig és nem emelik most a bérem, akkor gondolom nem is várnak el annyi szaktudást mint eddig, mert hát ugye nem annyit fogok keresni akkor az elvárás se lehet ugyan az mint akinek papírja van róla. Köszi a választ!

solyom93 # e-mail 2019.02.14. 13:16

Cabron_:

Úgy értettem hogy nem fognak-e probémázni azon, hogy elmentem üzemorvoshoz, történt egy vizsgálat, de utána egy napot sem dolgoztam náluk.

Cabron_ # e-mail 2019.02.14. 13:04

Kenzo:

Középfokú szakirányú (!) végzettség kell a munkakörhöz. A te munkakörödhöz az érettségi nem az. Ruházati eladó szakképesítéssel kell rendelkezz, vagy valamilyen rokon szakmához való képesítéssel ahhoz, hogy jogosult legyél a garantált bérminimumra.

Kenzo # e-mail 2019.02.14. 12:59

Cabron_

A munkakör eddigi betöltéséhez a középfokú végzettség kötelező volt. Tehát akkor ha jól értelmezem akkor ezért kaptam meg a garantált bérminimumot?
Nem hivatalos információ szerint most azt akarják csinálni, hogy akiknek nincs szakkepesitese, de van középfokú végzettsége annak nem emelik meg a bérét a tavalyi garantált bérminimumhoz képest. Ilyen létezik?
Úgy tudom ha az alap feltétel az hogy középfokú végzettség kötelező, akkor vagy az egyik vagy a másik kötelezően kell a garantált bérminimumhoz.

Cabron_ # e-mail 2019.02.14. 12:42

Kenzo:

Ha eladó munkakörben dolgozol, akkor eladói szakképesítéssel kell rendelkezz ahhoz, hogy szakképzettnek minősülj.
Ha a munkakör betöltéséhez nincs szükség érettségire, akkor nem jár a garantált bérminimum.

A lényeg, hogy szakirányú végzettség szükséges az adott munkakör betöltéséhez. Ha ez nincs meg, akkor csak a minimálbérre vagy jogosult. A munkáltató mérlegeléssel dönthet arról, hogy megadja neked a garantált bérminimumot, de nem köteles.

Cabron_ # e-mail 2019.02.14. 12:28

solyom 93:

Ha kötöttetek ki próbaidőt, akkor elmész hétfőn dolgozni, és mondjuk nap végén azonnali hatállyal felmondasz indoklás nélkül.

Mit értesz azalatt, hogy visszakérhetik-e a munkaalkalmassági költségeit?

Kenzo # e-mail 2019.02.14. 12:16

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy ruházati cégnél dolgozom már 7. Éve ruházati eladóként 8 órás munkaviszonyban és az elmúlt 2 évben is megkaptam a garantált bérminimumot csak érettségivel (középfokú iskolai végzettséggel). Idén ugyan úgy jogosult vagyok a garantált bérminimumot megkapni vagy a cégem feltételként szabhatja a szakképzettséget? Tehát mind a 2 végzettségének meg kell lenni vagy mi vonatkozik rám vagy elég csak ugyan úgy az érettségi?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.02.13. 19:53

Mt. 48. § A munkaviszony kezdetének napját a munkaszerződésben kell meghatározni. Ennek hiányában a munkaviszony kezdete a munkaszerződés megkötését követő nap.
49. § (1) A felek a munkaszerződés megkötése és a munkaviszony kezdetének napja közötti időszakban nem tanúsíthatnak olyan magatartást, amely a munkaviszony létrejöttét meghiúsítaná.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott tartam alatt a munkaszerződéstől bármelyik fél elállhat, ha a munkaszerződés megkötését követően körülményeiben olyan lényeges változás következett be, amely a munkaviszony teljesítését lehetetlenné tenné vagy aránytalan sérelemmel járna.

www.kbs-ugyved.hu

solyom93 # e-mail 2019.02.13. 18:08

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha a munkavállaló megköti a munkaszerződést a munkáltatóval, akkor a szerződés aláírásának napja és a munkáb aállás napja között van-e lehetősége a munkavállalónak felmondani a munkaszerződést?

Konkrétan arról van szó, hogy aláírtam egy szerződést, miszerint hétfőn kezdenék az új munkahelyemen, majd hirtelen felajánlották nekem álmaim állását, amire nem is számítottam.

Mi ilyenkor a teendő? Voltam már üzemorvosi vizsgálaton is azon a helyen ahol a szerződést aláírtam. Annak vissza kérhetik az árát?

Köszönöm!

Ronin80 # e-mail 2019.02.12. 17:39

.

monoszkop #   2019.02.12. 14:35

Semmi kivetnivaló nincs abban, ha a fenntartó vizsgálja az esetleges összeférhetetlenséget.


(Pl. Áht. 37. § (2), Ávr. 60. § stb., különös tekintettel arra, hogy a Bkr. szerint az illetékes vezető köteles a kockázatokat felmérni és annak kezeléséről intézkedni. (Lásd pl. integrált kockázatkezelés...)

hozozazo11 # e-mail 2019.02.12. 13:12

Sziasztok, az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni.
Gazdasági irodán dolgozom 4 éve, az intézményvezető barátnője vagyok ,de sem élettársi kapcsolatban nem élünk.
Nincs a gazdasági tevékenységünkben olyan,amit az igazgató egy személyben engedélyezne nekem,szükséges bármilyen pénzmogáshoz még egy aláírás a fenntartó részéről.
A fenntartó bekérte a munka köri leírásomat,összeférhetetlenség miatt vizsgálódnak.
Szeretném kérni a véleményeteket és tanácsotokat.

Taclaw # e-mail 2019.02.12. 10:05

Sziasztok, az lenne a kérdésem, ha a munkahelyemen megtörtént egy 2 órás figyelmeztető sztrájk, majd utána sem született bérmegállapodás ám a munkáltató az ő ajánlatával elkészítette az új munkaszerződéseket. A munkavállalók nagy része aláírta és átvette ezeket. Ezután van joguk sztrájkolni vagy csak azoknak a dolgozóknak akik nem írták alá az új szerződést?

Ronin80 # e-mail 2019.02.09. 19:27

Üdv!
Ha egy megváltozott munkaképességű (B1) az állásinterjún nem közli azt, hogy egészségkárosodása van, de az orvosnál igen az első munkaalkalmassági vizsgálaton ahol meg is felel, akkor követ e bármit ami jog szerint aggályos lehet? Felelősségre vonható e amiatt, hogy a munkába állása előtt a munkáltatóval nem közli a megváltozott munkaképessége tényét?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.02.07. 21:20

Lehetne egy kicsit összeszedettebben? Mi a kérdés?

www.kbs-ugyved.hu

varah roka # e-mail 2019.02.07. 19:27

Jogilag értelmezhető a telefonos felmondás? Ha valakinek a főnöke a telefonba mondja be hogy ki van rúgva?

Tudom hogy mindig írásban mondunk fel még egy próbaidősnek is, pláne egy nem próbaidősnek.

Akkor az a lépés hogy valakit felhív a főnöke mobilon hogy „ki vagy rúgva“ az nem értelmezhető, egy semmis lépés? majd ha írásban is megadja a felmondást (indokkal, dátummal persze) majd az valami? Ez meg így egy nagy semmi?

Vagy már csak vergődés mert megteheti a főnök hogy szóban mobilon felmond, aztán majd ha bemegyek leszámolni majd odaadja írásban is olyan dátummal amit kedve van odahazudni? Szóval tök szabálytalan de úgyis az a vége amit a főnök akar?

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.02.07. 06:59

Szerintem igen. (De akkor a munkaidő kezdetétől bér is jár.)

www.kbs-ugyved.hu

creed # e-mail 2019.02.06. 20:30

Kedves Kovács_Béla_Sándor!

Köszönöm a választ ezzel messzemenőkig egyet is értek és elsőre hasonló álláspontra jutottam sajnos én is de bíztam benne, hogy 1-2 csavar lehet még a dologban és talán tudunk segíteni az illetőknek!

Egyebekben: Az előző témától eltérő esetekről van szó.
Mennyi ideig köteles várakozni a munkavállaló a buszmegállóban a szerződéses buszra, illetve erre vonatkozóan belső szabályzatban jogszerűen rendelkezhet e a vállalat akár 1 órás kötelező várakozási időről? (Természetesen semmiféle szerződés (munkaszerződés etc.) nem rendelkezik erről csak egy belső szabályzat amit a vállalat tett közzé a helyben szokásos módon a munkavállalók számára.)

Előre is köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.02.06. 20:17

Mert a helyes kérdés úgy szól, hogy köteles-e a munkavállaló munkaidőben a munkáltató rendelkezésére állni. És így szerintem annyira könnyű a válasz, hogy te is tudod.

www.kbs-ugyved.hu