:D:D:D:D:D:D:D
Foglaló után Adásvételi Szerződés?
MakosGubaXXX
„Mi nem képet töltöttünk fel a szerződésről hanem a beszkennelt szerződést (kópiát) PDF-fájlként.”
Ha mindezt személyesen adtad volna be a Kormányablakban, akkor már régen túl lennél rajta.
Igaz, akkor nem szórakoznánk ilyen jól a tömény hülyeségeiden. :D :D :D
Niki2025,
Mi nem képet töltöttünk fel a szerződésről hanem a beszkennelt szerződést (kópiát) PDF-fájlként.
Szomorú örökös
.. hogy bírom-e? :-DDD Esküszöm ez keményebb mint a mai tárgyalásom volt a Markó-ban..
Vagy az is lehet, hogy ott ma annyira beedződtem, hogy estére ez már csak levezetés :-DDD
Amúgy meg lehet már online is, nem kell bemennie az adásvétel jelentéséhez. Ügyfélkapun pont ez van amit Guba másolt :
"Ha aláírtuk az adásvételi szerződést, autónkat pedig átadtuk új tulajdonosának, az eladás tényét 15 napon belül hivatalosan is be kell jelentenünk. Ezt a magyarorszag.hu-n a jármű tulajdonosváltásának bejelentésén keresztül egy online űrlap kitöltésével egyszerűen elintézhetjük. Az űrlapon meg kell adnunk a szerződésben szereplő egyes adatokat, majd csatolnunk kell a tulajdonjog változást igazoló szerződés beszkennelt képét. Az ügyintézési határidő 3 nap, de az elektronikus kérelem sikeres benyújtását követően azonnal nyilvántartásba veszik a tulajdonjogban történt változást és annak időpontját."
Szomorű Örökös,
Mi (Eladó) fel kellet töltenünk az Ügyfélkapun az adásvételi egy kópiáját szóval van náluk. Anélkül nem ment volna.
Niki2025
„Ellenőrzik a rajzot amit készítettél az autóról a szerződésre...”
Ezt ismét megkönnyeztem a nevetéstől! Látom, még bírod erővel. :-D
MakosGubaXXX
„mi (Eladó) már aznap, az adásvétel napján, kb 2 órával később, bejelentettük az Eladó ügyfélkapu fiókján keresztül az autó tulajdonjogának változását”
Ezt inkább személyesen kell(ene) intézni a Kormányablakban.
Egy adásvételi szerződést ők el is vesznek a 4 példányból és a nálad maradón pecséttel, aláírással leigazolják,
hogy sikeresen lejelentetted az eladást. Szóval nem ügyfélkapu, hanem Kormányablak! :-)
"Én azt értem de akkor mit takar az ügyintézés 3 munkanap?"
Ellenőrzik a rajzot amit készítettél az autóról a szerződésre... Nem mindegy, ha nem rád vonatkozik?
Viccet félretéve, lent megírtuk több alkalommal, hogy bejelented, és nincs több teendőd. Barátkozz meg a gondolatával
Én azt értem de akkor mit takar az ügyintézés 3 munkanap?
Pontosan bemásoltad,olvasd akkor el újra,és láss, ne csak nèzz.
Nincs ügyintézés a te esetedben !!!! Mit szeretnél intézni? Nrm kell jóváhagyni! Nem kell elutasítani! Nem kell engedélyezni!
Nem ez áll ott? "az elektronikus kérelem sikeres benyújtását követően, a tulajdonjogban történt változás bejelentés tényének és időpontjának nyilvántartásba vétele azonnal megtörténik."
https://magyarorszag.hu/szuf_ugyleiras?…
"Határidők
Az ügyintézési határidő 3 nap, de az elektronikus kérelem sikeres benyújtását követően, a tulajdonjogban történt változás bejelentés tényének és időpontjának nyilvántartásba vétele azonnal megtörténik."
Ergó az ügyintézési határidő már rég lejárt ma
- Az adásvételi szerződést sem elutasítani sem jóváhagyni nem kell.
- Félve nyitom meg ezt a gondolatsort,de nem tudom mit értesz "átjelentés" alatt...
- nem tudok 3 napos átfutási időről ebben az esetben,de ha mégis van ,akkor elbézést. Honnan szedted ezt a 3 napot?
Üdv megint
Az a probléma hogy mi (Eladó) már aznap, az adásvétel napján, kb 2 órával később, bejelentettük az Eladó ügyfélkapu fiókján keresztül az autó tulajdonjogának változását, minden adatot helyesen irtunk be. Le is mentettük biztonság kedvéért a PDF-et ami azt igazolja hogy az átjelentés megtörtént. Viszont elméletileg az átfutási idő (ergó ameddig egy adminisztrátor ezt fel is dolgozza: jóváhagyja vagy elutasitja) az 3 munkanap. Nos, ez már rég letelt. Se elutasitás, se jóváhagyás értesités az Eladó ügyfélkapujában - tárhely / postafiók - nem érkezett.
Nem 3 munkanap a kötelező átfutási idő?
Niki2025
Hát ezt ismét megkönnyeztem :D
Szomorú örökös
Pedig nincs itt min röhögni.
"Jogilag ajánlott" a minta alapján kézzel írni, Freestyle script betűtípusal, 26-os méretben. Főbb elemek vastagon szedve ( név, gépjármű típus) illetve fent az "adás-vételi szerződés"-t aláhúzni.
A fejléc felett a fenti egyharmadban saját kezűleg készített realisztikus, méretarányos, színes ceruzás ábrázolása az autónak ne maradjon le. Természetesen kiemelt fontosságú a fényezés minőségének megfelelő ábrázolása.Gyöngymetál fényezés esetén Faber Castell metal ceruzákat ajánlok, a pöttyök kidolgozását hasonlóan kell készíteni mint az emberi arcon a bőr pórusait. ( ez egy extra tipp tőlem - nektek )
A rajzot a szerződés aláírása előtt közjegyzőnek kell hitelesíteni!!
Ha nem megy a fenti, szívesen segítek, de az már nem tud térítésmentes lenni.
Aztán átveszik végre az autót, és most már én is iszom rá valamit, pedig nem szokásom alapvetően.
( és akkor most nem azt írtam le amit reggel, a lentit olvasva gondoltam, mert ha így tettem volna, csorbult volna a női eleganciám )
MakosGubaXXX
„Elkészült a végleges adásvételi szerződés.”
Hip-hip-hurrá! De azért egy kérdés felmerült bennem.
Képes vagy te egyedül, teljesen magadtól bármit is megcsinálni az életben?
Ezt a legutóbbi kérdésedet már bevallom, megkönnyeztem......a röhögéstől! :D
Elkészült a végleges adásvételi szerződés. Az lenne a kérdésem, hogy dőlt betővel, félkövérrel, aláhúzással, szokás manapság formázni, úgy mond, vagy maradhat az egész szöveg "normál"? Pontok, alpontok, táblázatok adatokkal vannak persze, csak nem vagyok benne biztos, hogy máshogy kéne formázni (dőlt betű, stb)?
- áh, meg sem fordult ilyesmi senki fejében...
Hát írd bele, honnan jött. Bajnak nem baj. Csak nem találják ki, hogy véletlen utalás volt, és visszakéri?
Legyen benne.
drbjozsef,
Nagyon szépen köszönöm. Pont igy fogalmaztam meg én is a szerződésben, csak attól félek - jogi és pénzügyi esetekben hiperparanoid vagyok -, hogy ha nem írom bele, hogy az édesapja fizette a foglaló után az összes vételárrészletet - hiánytalanul, és igy a teljes vételár kifizetésre került, Eladó ezt visszavonhatatlanul elismeri és nyugtázza -, akkor bármilyen valid jogvitát a Vevő édesapja nem tud ellenünk kezdeményezni bíróságon? Az Édesapja is azt akarja, hogy a fia - a Vevő - legyen az autó új tulaja.
Én minden relevánst belevennék, de esetedben ez azért nem fontos, mert ha te elismered a szerződés aláírásával, hogy a vételárat hiánytalanul megkaptad (ez legyen benne), akkor mindegy az, hogy honnan jött. További követelések a feleknek nincs egymással szemben.
drbjozsef,
Azt szeretném még kérdezni, hogy a Foglalót a Vevő számlájáról fizették be, de a maradék (most már hiánytalanul megfizetett) vételár-részletet a Vevő édesapjának a számlájáról utalták a Vevő számlájára. A Vevő lesz az új tulaj az adásvételi aláírásával, ebben Vevő és Vevő édesapja is kölcsönösen egyetért.
Származhat belőle számunkra, Eladónak, bármilyen jogi probléma ebből, és ezért ezt a tényt külön rögzítsük a végleges adásvételi szerződésben, vagy nem kell ezt megemlíteni?
Köszönöm.
„Mik egy bérlő jogai?”
A bérelt dolgot a szerződésnek és a törvényeknek megfelelően bérelni.
Milyen bérlőről beszélsz úgy mégis?
Ki bérel itt szerinted bármit is?
Mik egy bérlő jogai?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02