@ezmostmi?
A kereskedőnek nem "dolga", hogy a vevője nevére írassa az autót, és nem " ebből él" .
" bizonyitsa az eladó az autó-és okmányai tisztaságát." - ez viszont valóban " dolga" .
Vétel kereskedőtől!
Miért nem, a kereskedő iratja át a nevedre? - ez a dolguk, ebből élnek, amit általában fel is ajánlanak. Én biztosan nem futnék macerás köröket más által elvesztett t.k. után, bizonyitsa az eladó az autó-és okmányai tisztaságát.
Niki2025
Köszi a reménytkeltő választ
boruzsf
Mondjuk ezt mondhattad volna az elején .-DD
Ok, akkor nincs gebasz , elvileg fogod tudni intézni az átírást .
Megvan az adásvételije akitől vette
eulimen
Gyanús, hogy nem elveszett a Tk, mert a kereskedő azt mondta, hogy passziváltatta, de ez kiderült ugye, hogy nem igaz.
Innentől fogva nagyobb esély van a többi verzióra. De ha "csak" link a " kereskedő", akkor sem rózsás a helyzet .
@boruzsf
Biztos ami biztos, a forgalmi hátoldalát is nézd meg, hátha mégis lapul ott valami. Ha nem, akkor hétfőn személyesen menj be a kereskedésbe és kérd el köztes adásvételiként azt a szerződést amivel ő vette valakitől az autót, majd ezzel tudod remélhetőleg intézni a többit. Ha nem együttműködő akkor gebasz van, mert valóban lehet akár lopott autó , ahogy eulimen mondta. De ha nem lopott, akkor sem tudod intézni az átiratást meg egyebeket . Hogy értsd : a tulajdonjogot a Tk-el igazolod, ez neked nincs, és a forgalmiban szereplő név nem egyenlő azzal akivel adásvételit kötöttél, és akinek pénzt adtál.
Ezen felül az új kgfb-ről még nem is beszéltünk, mert ha nem leszel tulaj vagy üzembentartó akkor nem érvényes
Nincs körözés alatt,az értéke meg csekély,de attól még a problémám fenn áll és nem tudom hogy kell kezelni az esetet.
nu, hàt akkor mègiscsak elveszett törzskönyvről van szó.
És ha csupáncsak ennyiről, nem pedig körözött vagy vègrehajtàsban lefoglalt autóról, na az hatalmas màk lesz.
Igen az van a forgalmiban akitől a kereskedő vette,de az adásvételin ott sincs t.k szám feltüntve
eulimen
A gyakori kérdéseket nem tudtam megnézni de millióból egyszer van ott megfelelő infó.
A másik linken található összefoglaló pedig esetünkben nem lesz segítség , mert nem elveszett törzskönyvről van szó
@boruzsf
Még egy kérdés : a forgalmiban nem a kereskedés van, hanem valaki más, ugye?
Válaszod után folyt köv , később
„Mi a gebasz ami fennáll?és mit lehet tenni?”
gyakorikerdesek.hu/kozlekedesbiztositas-papirmunka9162439-s-o-s-elveszett-torzskonyv-igy-is-atirhatom
https://www.insura.hu/…konyv-nelkul
Boruzsf
Nincs benne?
Mi a gebasz ami fennáll?és mit lehet tenni?
Ha a tk. passziválás bejegyzés be van pecsételve a forgalmiba, okés.
Ha ott nincs nyoma, akkor gebasz van.
T.fórumozók,kereskedőtől vettem gépjárművet,most készülök eredetvizsgára,valamint biztositást kötöttem rá .azonban törzskönyvet nem kaptam,azt mondta passziválva van és kapok ujat átirásnál,és ne aggódjak.Kérdésem az hogy igy át tudom e akadálymentesen iratni,ha nem mi a teendő?Köszönöm a válszt!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02