avkv,
Szerintem sejted a választ: attól függ. Sok, de világos feltétel van, hogy mikor kellhet bevallás benyújtani, esetleg adót is fizetni. Olvasd el a NAV 17. számú információs füzetét: A különleges adózói kör közösségi ügyleteinek áfaszabályai.
avkv,
Szerintem sejted a választ: attól függ. Sok, de világos feltétel van, hogy mikor kellhet bevallás benyújtani, esetleg adót is fizetni. Olvasd el a NAV 17. számú információs füzetét: A különleges adózói kör közösségi ügyleteinek áfaszabályai.
avkv
„Lengyelországból rendeltem árút, közösségi adószámmal Magyarországon alanyi adómentes vagyok.....itthon kell Áfa bevallást készítenem?”
Egy alanyi mentes vállalkozónak miért is kellene ÁFA bevallást készítenie?
szerintem nem, bàr nem vagyok könyvelő.
A közössègi adószàm karaktersora a törzsszámot tartalmazza. Áfabevallásra pedig a törzsszámtól-közösségi adószámtól függetlenül az áfakörös adóalanyok kötelezettek (a bevallás kötelezettség szempontjából mindegy, hogy áfásan vagy áfamentesen szerezted be az árut).
Te meg ugyebár nem vagy az.
Üdv ! Lengyelországból rendeltem árút, közösségi adószámmal Magyarországon alanyi adómentes vagyok, a Lengyel cég Áfa mentesen adta a számlát, itthon kell Áfa bevallást készítenem?

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02