Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Munkajogi Szakjogász

dentalpink # e-mail 2014.04.08. 15:04

Tisztelt Szakjogászok !

2012- ben a munkahelyem sajnos megszűnt a főnököm eladósodása miatt.Nem látott más kiutat mint eladni a céget egy barátjának.Az eladás megtörtént előbb mint arról tájékoztattak volna minket. Én csak úgy voltam hajlandó átlépni az új céghez ,ha a végkielégítést és a felmondási időre járó juttatást megkapom. Ezzel a kollégáim is így voltak. A felmondás megtörtént a juttatásokat egyikünk sem kapta meg. A munkaügyi bíróságon megítélték nekünk ami jár,de sajnos a fizetés ismét elmaradt. Kértem a bíróságot,hogy hajtsa végre az ítélet szerinti összeget,de persze ez sem volt sikeres.Valaki azt javasolta,hogy tegyek feljelentést a rendőrségen csalás vétsége miatt, így nagyobb az esélyem,hogy valaha a pénzemhez jussak. Szeretném megkérdezni a tisztelt hozzáértőket ,mi a véleményük erről a megoldásról ? Érdemes -e belekezdeni ,mi lehet az ügy kimenetele ? Nagyon köszönöm a válaszokat .

Dave88 # e-mail 2014.04.07. 23:00

Tisztelt Szakjogász Asszony! Tisztelt Szakjogász Úr!

Érdeklődöm, hogy főállású közalkalmazottként lehetek-e egyéni vállalkozó?

Köszönöm szépen válaszukat!

Üdvözlettel:
Dave88

Gáborévije # e-mail 2014.04.01. 15:33

Kedves Szakértők!
A férjem a mezőgazdaságban dolgozik, folyamatos műszakú üzem. Az áprilisi munkarendjében 1 db szombatja, és 1 db vasárnapja szabad, úgy jön ki a beosztás. Lehet ilyet?
A másik kérdésem az, hogy ha ő délelőttös napokon reggel 4-től dolgozik, délutános napokon pedig este 10-ig, akkor jár-e neki pótlék, illetve a hétvégi napokra jár-e neki pótlék?
Köszönettel
Éva

P.Máté # e-mail 2014.03.26. 22:35

Jó Napot!

Rehabilitációs ellátásba részesülök (B2-es kategória), mellette egyetemre járok, és szeretnék munkát vállalni.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen munkát vállalhatok, akár diákmunka, vagy normális, és milyen korlátokra kell figyelnem?

Üdvözlettel,
P. Máté

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.03.05. 16:34

Elég lett volna egy átsorolás más munkakörbe?
Elég. De a közös megegyezés az közös megegyezés. Legközelebb akkor kérdezz, amikor még nem írtál alá.

Helyes-e hogy a végkielégítéshez a 2013-as időpont van megadva?
Nem. De ezt ráérsz akkor felvetni, ha megszűnik a jogviszonyod. Mert ha felveted, akkor lehet, hogy előbb szűnik meg, mint ahogy szeretnéd.

www.kbs-ugyved.hu

mókuscsoki # e-mail 2014.03.05. 14:47

Tisztelt Szakjogász!
2013. szeptember 03.-án megszüntette"közös megegyezéssel munkaviszonyomat munkáltatóm, mert ugyanezen munkahelyen más néven megpályáztam munkakörömet (eddig adminisztrátor, most óvodatitkár)09.04-el kineveztek az új munkakörömben. Az idei soros lépésem az új beszámítás miatt elmaradt. A végkielégítéshez történő beszámításom 2013 09.04. Szeretném tudni, hogy jogos és szükséges volt-e a megszüntetés? Elég lett volna egy átsorolás más munkakörbe?
Helyes-e hogy a végkielégítéshez a 2013-as időpont van megadva?
Van-e értelme forszíroznom munkajogásszal ezt a kérdést, vagy netán munkaügyi bíróságra mennem?
Bizonytalan vagyok!
Kérem, ha tud segítsen!

Lilikutyi # e-mail 2014.01.30. 13:50

Tisztelt Jogász!

Szeretnék egy kérdésemre választ kapni tavaly május óta dolgoztam egy cégnél mint takarító de üzemorvos nem látott, most az a cég megszűnt, most másik neve van ugyanúgy dolgozom tovább mint takarító azóta sem látott üzemorvos és a szabadságomat sem adták ki de ki se fizették, aláírattak velem egy papírt,(mondván ha itt akarok dolgozni) hogy adtak munkaruhát, cipőt stb.., de ez nem történt meg és most azt akarják, hogy menjek el tüdőszűrésre amit nekem kellene kifizetni az ő elmondásuk szerint, és ezt azzal indokolják, hogy ha esetleg én felmondok akkor a következő munkahelyemre is jó lesz a tüdőszűrös papírom, én úgy tudom és eddig még akárhány munkahelyem volt mindig a munkáltató fizette a tüdőszűrőt és az üzemorvost is. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg nekem kell kifizetnem?

Kicsicsiga # e-mail 2013.11.25. 11:42

Kedves Fórumozók!

A munkavállalók vétkes kötelezettségszegéséivel, jogkövetkezményeivel, fegyelmi eljárással kapcsolatban keresek szakirodalmat, folyóiratot....bármit. Segítségeket előre is köszönöm!
E-mail: judit.sz87@gmail.com

hegnik # e-mail 2013.11.12. 14:16

Tisztelt Jogász Asszony / Úr

Szeretném megtudni, hogy ha én gondozónő vagyok házi segítő szolgálatnál és én megyek a kliensekhez a munkaszerződésemben is benne van, hogy Budapest egész területén, változó munkahelyen de viszont nem közalkalmazott vagyok nem Önkormányzatnál hanem egy alapítványnál dolgozom és a klienseim 4 különböző kerületben laknak akkor nekem elvileg a munkaeszközöm lenne a bérlet és, hogy jogosan mondja az alapítvány, hogy csak adható lenne de nem kötelező.

Előre is köszönöm válaszát.
Üdv.: Hegedűs Annamária

brbandi # e-mail 2013.09.26. 18:45

Tisztelt Fórumozók!
A munkáltatóm a határozatlan idejű szerződésemet óraszám csökkentés miatt módosítaná.Ezen módosítás el nem fogadása milyen következményekkel jár?Gondolok itt pl.:felmondásra .Jár-e ilyen esetben végkielégítés,felmondási idő,vagy a szerződés felbontása a munkavállaló miatt következik be és nem lesz jogosult a több havi végkielégítés összegére?
Köszönettel venném a mielőbbi hozzászólásokat!

hegyalja # e-mail 2013.08.18. 18:48

Tisztelt Szakjogász!
A kérdésem a következő lenne. Pedagógusként a nyári táboroztatást hogyan számolják, számolhatják el?
A tábor nem helyben van, tehát 7 napot töltünk távol, akkor a napi 8-óra munkavégzés mellett, (ami ugyebár nem 8 óra, mivel 24-ban vagyunk jelen), milyen egyéb pótlékok illetik meg az ott dolgozót? Csak azért érdekelne egy hozzáértő véleménye, mert napi 8 óra, meg valami egyszeri ügyeleti díj van mindig kifizetve a 7 napra. Ebbe ugye beleesik a szombat, és vasárnap is. Mivel a pedagógusok nyáron töltik le a szabadságuk egy részét, így rendkívüli munkavégzésnek számít, és gondolom van valami plusz pótlékok erre?!
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel!
Hegyaljai

RM78 # e-mail 2013.08.18. 14:39

Kedves Fórumozók!Szeretnék választ kapni a kérdésemre.A cég ahol dolgoztam előreláthatólag jövő márciusban meg fog szűnni.Én gyeden vagyok,2012.08.15-2013.03.08-ig táppénzen voltam utána tgyás-on ami most 08.23-án fog lejárni utána gyed jár.Az én munkaviszonyom is addig tart.Levelet kaptam, amiben azt írták a törvényes juttatások fognak megilletni.A cég felajánlotta, hogyha aláírok közös megegyezést akkor pluszban 2 havi bért adnak.Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor pontosan mi jár,ha beleírják az összegeket amit adnak és mégsem adják akkor lehet e reklamálni.Ha csak azt írnák bele a szerződésbe, hogy a törvényes juttatások és két havi bér jár, akkor a végkielégítést nem kapom, mert ugye közös megegyezésnél nem is jár.Mivel járnék jobban.Ha aláírom, bár még nem tudom hogy mi van a szerződésbe, vagy ha megvárom a megszűnést.A szerződést ki kell e adják aláírás előtt ha én kérem,mielőtt aláírnám.Köszönöm a választ fontos lenne tudnom.

sigurnardottir # e-mail 2013.08.18. 08:09

Bocsánat hogy itt kérdezem meg, de biztos tudtok válaszolni. Az lenne a kérdésem, hogy mit tehetek azzal a munkáltatóval, akinek bejelentettem a nyugdíjazási szándékomat még márciusban és azt mondták, hogy a papírokat július végén, az utolsó munkában töltött napomon kapom meg. El is indítottam a kérelmet a nyufinál. Már augusztus vége van, de a papírokat a munkaviszony megszüntetésről még nem kaptam meg leterheltségre meg nincs még aláírva-ra hivatkozással. Szeptembertől meg nincsen jövedelmem és nyugdíjam sincs. Mit tudok tenni?

jucihusi # e-mail 2013.08.17. 08:34

Köszönöm.

Egyjogász #   2013.08.17. 07:22

"Azt nem ertem, hogy akkor minek menjek ügyvedhez?"

Miért, ha otthon elkezd dőlni a falból a víz vízvezetékszerelőt hívsz, vagy elkezded megbuherálni magad?

ObudaFan # e-mail 2013.08.16. 23:20

Azt nem ertem, hogy akkor minek menjek ügyvedhez?

Mert magadtól láthatóan jó az esélye annak, hogy olyasmit teszel, amit megbánsz.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

Szilvia0801 # e-mail 2013.08.16. 09:35

Veszélyes üzem akart lenni.

Szilvia0801 # e-mail 2013.08.16. 09:35

Jucihusi legyen eszed én ne írd alá.
Biancot aláírni egyébként is " veszélye üzem".

Immaculata (törölt felhasználó) #   2013.08.16. 09:20

Mert ő tudja, hogy feljelentést kellene tenned.

jucihusi # e-mail 2013.08.16. 09:16

köszönöm . Azt nem ertem, hogy akkor minek menjek ügyvedhez? Veszett fejsze, latom, es a megoldast keresem. Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.08.15. 22:59

Nem azt jelenti.

www.kbs-ugyved.hu

jucihusi # e-mail 2013.08.15. 22:16

Köszönöm szepen, ez azt jelenti, hogy az elötte (ügyved) tett nyilatkozat esetlegesen mar ervenyes lehet egy kesöbbi jogi perpatvarban? Köszönöm.

ObudaFan # e-mail 2013.08.15. 07:39

Nem segítene. Szerintem inkább keress meg egy ügyvédet.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://biroigyakorlat.blog.hu/
http://members.upcweb.hu//tarczay/

jucihusi # e-mail 2013.08.14. 22:35

Kedves Forumozok, azt szeretnem kerdezni, hogy lehet -e az alairasomat kicsit megmasitani, ha tudom, kenyszer alatt irok ala. konkretan: tudom, hogy "fizetesi papirt" a munkaltato reszeröl gyakorlatilag senki nem irja ala, egy üres lapot kapok amin az szerepel,hogy atvettem x összeget.(meg az összeg sem, ki van hagyva , utolag irjak be).Mit lehet tenni? Tudom, meneküljek. De a melo meg kell(ene). Volt egy kollega a kilepö papirjain azt "irta ala" megfenygette a fönököt(rendkivüli). Egyertelmü, meg munkanelkülit sem kap. Szeretnek szabadulni, de hogyan. Megkapom a kilepömet, ha alairom az üres lapokat... Ha egy ekezetet tennek az alairasomra, es több tanu elött nyilatkoznek elöre,(ez a befolyas) segitene? Nagyon-nagyon köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.08.14. 14:26

Mazsika, nem értesz egyet vele? Akkor ne írd alá.

www.kbs-ugyved.hu