Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


Gyermektartás jogtalan felvétele

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.01.12. 08:53

Hát ha nem késted le, akkor add be az érdemi keresetet, ródd le az illetéket.

www.kbs-ugyved.hu

janos72 # e-mail 2019.01.12. 08:46

Köszönöm válaszukat a 15napból nem csúsztam ki mivel a levelet a közjegyzőtől január 8.án kedden kaptam kézhez. Ezért is nem értettem hogy miért hajtanak el. Gerbera lehet hogy az én vérem de nem ismeri sajnos a helyzetet hogy anyuka miket tesz évek óta. Megérne egy műsort hogy igenis foglalkozzanak azokkal az apukákkal akiket behúznak a csőbe.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2019.01.11. 15:48

Nem könnyű kitalálni, mi történt, valószínűleg az érdemi kereset benyújtásának, az illeték kiegészítésének nyitva álló 15 napos határidőt késted le. Kezdheted elölről. Biztos vagy benne, hogy menni fog ügyvéd nélkül?

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2019.01.11. 15:48

A törvény szerint a kereset benyújtására a közjegyzőtől kapott az értesítés kézbesítésétől számított tizenöt napon belül kell sort keríteni, egyúttal meg kell fizetni a kiegészítő eljárási illetéket. Ha ezt elmulasztottad, akkor persze, hogy elhajtottak a bíróságról. Két dolgot tehetsz
1. Hagyod a bánatba azt a 90 ezer forintot, elvégre mégiscsak a te véreidről van szó.
2. Beadsz egy újabb fizetési meghagyást, és komolyan veszed a határidőket.

janos72 # e-mail 2019.01.11. 15:29

Köszönöm válaszodat de ahogyan írtam én nem tudtam a pörről én pusztán végzést kaptam kézhez. Ezek után szereztem be. Voltam közjegyzönél igen ahol megindítottam a fizetési meghagyást ö leírta a közjegyzönek hogy sem jogszerüségileg sem összegségileg nem ért egyet. Ezután kaptam levelet hogy inditsam meg a pert. Bementem a bíróságra ahol azt mondták hogy nem indíthatom meg. Akkor mégis hogy tegyem. -néhoz már én legyek a hibás azért mert ő 90000ft ot kapott úgy hogy már nem járt volna

gerbera317 # e-mail 2019.01.11. 15:20

sőt a bíróság dolga lett volna beszerezni az iskolától igazolást
Azt ugyan nem. Neked kell bizonyítanod, hogy a vitatott időszakra a másik fél már nem volt jogosult a tartásdíjra. De nem nemperes eljárásban, hanem - ahogy helyesen mondták is neked, csak nem fogtad fel - peres eljárásban, ahol neked kell pert indítanod.
Mivel közjegyzőt emlegetsz, azt sem tartom kizártnak, hogy fizetési meghagyásnak mondott ellent az asszony. Akkor pedig pláne nincs semmi keresnivalód a bíróságon panasznapon, hanem a te dolgod perbe fordítani a fizetési meghagyásos eljárást.

janos72 # e-mail 2019.01.11. 14:31

Jó napot kivánok. Egy viszonylag bonyolult dologban szeretnék tisztán látni. Mert ma voltam panasz napon de elkeserítettek. A fiam aki már nem volt tanköteles 2017.ben kirúgták az iskolából 2017.március 31.napján. A volt feleségem ezt a tényt 2017.novemberében jelentette be a bíróságon. A bíróság ezt a bejelentést úgy fogadta el neki hogy nem tüntette fel a papíron hogy pontosan mikor szünt meg a gyermek jogviszonya illetve nem dátumozta le és azt sem tüntette fel hogy mikortól nem kéri a gyermek tartást. Tárgyalást nem tartottak bekölce én erről csak a végzés kézhezvételét követően szereztem tudomást. Ezek után én az iskolából kikértem egy igazolást amin szerepelt hogy mikor rúgták ki a fiamat en ezzel a papírral bementem a bíróságra panasznapra ahol közölték higy menjek közjegyzőhöz és rajta keresztül követeljem vissza a Gyermektartás díját. Közjegyzöhöz fordultam ami húzódott húzódott majd 1hete kaptam papirt hogy volt felesegem ezzel nem ert egyet én indítsák pert. Ma szintén bementem panasznapra ahol azt mondták hogy nem tudom az összeget vissza követelni mivel kicsúsztam az időből illetve azért sem mert a felperes nem tüntetett fel dátumokat. Szeretném kérdezni hogy mit tudok tenni. Mivel nem az én hibám sőt a bíróság dolga lett volna beszerezni az iskolától igazolást sőt mi több olyan papirt fogadtak el felkeresőtök mej ledátumozva sem volt. Köszönettel : János