Cascotól való szabadulás, évfordulónap előtt


Szomorú örökös # 2020.04.04. 08:02

Fgyerek

Csak úgy halkan megjegyzem, hogy ezt egészen pontosan biztosítási csalásnak hívják.

Szomorú örökös # 2020.04.04. 07:08

Fgyerek

Természetesen nem kell átíratni senki nevére az autót, a szerződés később mehet a kukába, miután a biztosító törölte a szerződést.

Kérdező részéről a CASCO biztosításról volt szó. A kötelezőt vajon hogy oldanád meg? :-D

Fgyerek # 2020.04.04. 06:11

Timi5147

A megoldás talán az adás-vételi szerződés lenne. Írjanak egy adás vételi szerződést valakivel, majd jelezzék az "eladást" a biztosító felé, hogy eladták az autót és kérik a biztosítás megszüntetését. Erre a biztosító kérni fog az adás-vételi szerződésről egy másolatot. Ezt elküldik a biztosítónak, aki törli a szerződést. Azt nem fogja vizsgálni a biztosító, hogy átíratta-e az autót a vevő vagy sem.
Természetesen nem kell átíratni senki nevére az autót, a szerződés később mehet a kukába, miután a biztosító törölte a szerződést.

Szomorú örökös # 2020.03.31. 10:10

Timi5147

A forgalomból kivonásról nem írt senki, pedig az is opció lehetne.

Én azért nem írtam róla - valóban opció - mert nem tudom, hogy ha ideiglenesen vonod ki, akkor töröltetheted-e róla a CASCO-t. Ha véglegesen vonod ki, akkor utána viszont már nem nagyon lehet üzembe helyezni ismét.

Timi5147 # 2020.03.31. 08:45

Kedvesek!
Köszönöm a hozzászólásokat. Szomorú, hogy egymásnak estetek emiatt, ez nem volt szándékom.
Mindenkinek igaza van egy kicsit: ez eladás családon belül kb. ugyanolyan drága, mint a casco befizetése. Váltani nem lehet most, mert másfél hónapja járt le - kb. - a határidő.
A forgalomból kivonásról nem írt senki, pedig az is opció lehetne.
Akkor megtarthatja az autót, amíg valahogy összerak némi pénzt az átalakításra. Persze a casco attól még marad a nyakán. Jájjj.:-(((
A sötét oldalról olyan tanácsot is kaptam, hogy töressük ropira. De egy idős ember nem igazán szeretne ilyen fajta, khm.... megoldásokat.
Trükk valami egyéb? A nem behajthatóságtól félünk egy kicsit.
Attól tartok, nem lesz egyéb csak fizetni bakker:-((((((((((

Szomorú örökös # 2020.03.31. 04:43

Ne csodálkozz ha más úgy gondol rád

Köszi, aranyos vagy, de én a lányokat szeretem. :-D

Szomorú örökös # 2020.03.30. 15:44

Szívesen, örülök hogy segíthettem!

Hát ezt a kérdező nem mondhatja el rólad. De sebaj, kb. ennyit érsz! :-D

Szomorú örökös # 2020.03.30. 08:58

Én meg annak örülnék, ha végre a kérdezővel foglalkoznál inkább - nem először mondom - és nem a válaszadókba kötnél bele folytonosan. De nem először bizonyítod, hogy a jogi tanácsokban te gyakorlatilag semmilyen szinten nem vagy kompetens még laikus szintén sem.

Szomorú örökös # 2020.03.30. 07:24

kell neked a visszajelzés, hogy mikor csináltál rosszul

Az, hogy szerinted „rosszul” csinálok bármit is, irreleváns, mert te a legtöbb esetben nem jól csinálod, de sebaj. ;-)

Szomorú örökös # 2020.03.30. 06:15

Jó hogy segítesz

Te meg jó, hogy megint csak a személyeskedő beleugatásodnál többet nem tettél. Hajrá! Csak így tovább!

De ha már ennyire lényeges, 4 éves Dacia és az előző biztosítóm az Aegon volt (senkinek nem ajánlom az ügyfélkezelésük miatt), most meg átmentem az Allianzhoz. Köztudottan ők drágábbak, de nem mindegy, hogy a másik milyen áron olcsóbb.

Már tudom, hogy most jön részedről a hitelrontás miatti feljelentés kockázata, de hogy őszinte legyek, magasról letojom, mert nem is várok tőled mást. Minden ember annyit ér, amire képes pl. itt. :-D

Szomorú örökös # 2020.03.30. 01:57

efi99

Azért erre nem vennék mérget. 1 évnyi Casco simán lehet 100 rugó is.

Pedig kezdheted! Nekem a régi biztosítómnál havi 3750 Ft volt, az testvérek között is csak 45 ezer évente. De a mostani biztosítómnál, ami közismerten nem a legolcsóbb, ott is csak 56 760 Ft az éves díj. És egyáltalán nem rossz az önrész aránya. ;-)

És akkor még érdekes módon nem figyeltél, mert ott van „járulékos költség” formájában az A0 szintre kötött bónusz nélküli kötelező, ahol ráadásul minél fiatalabb korosztály a biztosítást kötő személy, annál magasabb összeggel számolnak és aminek szintén hozzájön a költsége a végeredményhez. Szóval lehet egyszerűbb kavarni náluk, hogy szüntessék meg.

Szóval én inkább a forgalomból történő ideiglenes kivonást ajánlanám még.
De a tuti megoldás az autó eladása.

efi99 # 2020.03.29. 20:57

Azért erre nem vennék mérget. 1 évnyi Casco simán lehet 100 rugó is.
Megnéztem egy átírási költség kalkulátorban kíváncsiságból, 63 ezret dobott ki (Eredetvizsga, vagyonátruházási illeték, új forgalmi engedély, törzskönyv)

drbjozsef # 2020.03.28. 21:20

efi99,

Persze, az átírást meg a mikulás fizeti, plusz az ügyintézés a hivatalokban, a biztosítónál, új kötelező, bónusz nélkül, satöbbi. Nem hinném, hogy rentábilis ötlet lenne.

efi99 # 2020.03.28. 21:03

Ja, aztán, ha 1 évig nem kell a kutyának se, akkor a casco meg ketyegjen a semmibe, ugye?
Egyáltalán miért nem lehet egy biztosítást bármikor felmondani, árulja már el valaki ?!
Én egyébként ezt csinálnám: megvenném fateromtól 1 Ft-ért, cascot nem kötnék rá, az övé meg megszűnne. Ebből is látszik, hogy semmi értelme az évfordulós erőlködésnek, mert ezt családon belül bármikor meg lehet játszani. (A rendszert meg ki)

Szomorú örökös # 2020.03.28. 15:37

Timi5147

Egyébként ahogy a korábbi, másik fórumtárs által írott válaszban olvastad, érdekmúlással is megszűnhet a CASCO. Ez konkrétan azt jelenti, hogy eladjátok a kocsit. Gondolom ha nincs pénz az átalakításra, akkor feltételezem, hogy nem otthon fog az udvaron kihasználatlanul állni.

Szomorú örökös # 2020.03.28. 10:23

A casco szerződések olyanok, hogy díjnemfizetéssel nem szűnnek meg, a biztosító utólag behajthatja a szerződéses időszakban a következő fordulónapig a díjat

Amire az általános gyakorlat az, hogy többnyire nem szokták végrehajtásra kiadni, hanem szimplán megszüntetik a biztosítást...ezt a biztosító embere mondta nekem személyesen. A lényeget kivastagítottam.

drbjozsef # 2020.03.28. 08:13

Timi5147,

Cascot csak két módon lehet lemondani, fordulónappal (min. 30 nappal előtte írásban), vagy érdekmúlással. A casco szerződések olyanok, hogy díjnemfizetéssel nem szűnnek meg, a biztosító utólag behajthatja a szerződéses időszakban a következő fordulónapig a díjat.

Ha jól értelek, édesapád nem tudja így használni a gépjárművet. Akkor adja el : az az érdekmúlás. Ha eladta, megszűnik a fizetési kötelezettség is.

Szomorú örökös # 2020.03.28. 07:07

Timi5147

Nekem nem olyan régen volt hasonló szitum. Ott a biztosító együtt nem működése miatt döntöttem úgy, hogy mindhárom biztosításom - köztük CASCO is - átviszem új biztosítóhoz. Konkrétan nekem felújítás után kellett volna egy újabb szemle a házamra, hogy a ház korábbi állapota miatti záradékot töröljék - vályogházról beszélünk. Mivel másfél hónap alatt többszöri érdeklődésre sem történt semmi, úgy döntöttem, hogy felmondok náluk mindent, mert elegem lett az ügyfélhez való hozzáállásukkal. Ezekből egyetlen volt, amit évfordulóra sikerült felmondani, a másik kettőt meg nem. Bevallom, nem volt egyszerű, de sikerült megoldani. Mikor már a panasziroda a felmondásomat vizsgálta, hogy megoldható-e méltányosságból, pl. akkor jelentkezett a kockázatelemző a helyszíni szemle ügyében - komolyan majdnem elröhögtem magam a telefonba, hogy két hónap után végre eljutott hozzám. :-) Egyébként későbbi elmondásuk alapján elakadt egy irat, de közben meg engem hitegettek, hogy folyamatban van az ügy. Később megkaptam a panaszirodától a határozatukat, hogy méltányosságból a kérdéses két biztosításom törlik, de még akkor is ott felejtették az oldalamon őket és zaklattak, hogy fizessek, mert tartozásom van. Mikor a határozat kézhezvétele után felhívtam őket, na akkor végre törölték mind. No mindegy, a lényeg, hogy ezért a hanyag ügyintézés miatt éppen egy ügyfelet veszítettek.

A lényeg, hogy sok biztosítónál iszonyatos káosz van, nem tudja jobb kéz, mit csinál a bal. Természetesen minden biztosítást sima ügyként kizárólag évfordulóra, előtte meghatározott felmondási idővel lehet csak felmondani. Viszont CASCO és Lakásbiztosítás esetén azt mondták, hogy nemfizetés esetén automatikusan meg fog szűnni akkor is, ha nem évfordulóra történik. Szóval a helyzetre való tekintettel én megpróbálnék méltányossági kérelmet benyújtani a biztosítóhoz, hogy töröljék a helyzetre való tekintettel a biztosítást. Ha nem fogadják el, akkor nemfizetés esetén nagy valószínűséggel akkor is meg fog szűnni.

Timi5147 # 2020.03.28. 06:49

Tisztelt Szakértők,
rokkantnyugdíjas apukám cascóját szeretné megszűntetni, fordulónapon túl. Az ok: ugyan pár napja megkapta a felülvizsgálaton a jogosítványa hosszabbítását, de gépjármű átalakítással. Sajnos erre nincs pénze.
Tudom, hogy a biztosítási jog nem egyszerű, de tudnátok segíteni? Van ötlet? Köszönettel, Panka