Tulajdon halott nevén?!


ttoth # 2003.07.11. 08:30

Mit lehet tenni abban az esetbe, ha egy örökösödési szerződés alapján átadott örökséget 1 éven túl (a fellebbezési határidő után) megtámadnak azzal az indokkal, hogy az örökösödési szerződés jó erkölcsbe ütköző? ( A megtámadát nem az örösség átadására irányult, mivel ezt már nem lehetett.) A bíróság jogerősen semmisnek nyilvánította az örökösödési szerződést, majd határozatban utasította a földhivatalt az eredeti állapot visszaállítására. Most a halott nevén van és semmit se tudunk tenni. Minden helyről földhivalal, jözjegyző, bíróság visszapattanunk.

Köszönettel!

the big cat # 2003.07.11. 08:58

Érzésem szerint új hagyatéki eljárást kell lefolytatni az örökösödési szerződéssel érintett vagyontárgyak tekintetben, és ha jól sejtem, azok a végrendelet (ha van) vonatkozó rendelkezései (ha van) vagy a törvényes öröklés rendje szerint fognak átszállni.

ttoth # 2003.07.11. 16:54

A közjegyző elutasította az új hagyatéki lefojtatását, mivel ő már átadta és ez jogerős is mivel a nagyszülő halála után eltel az egy év. A bírói itéletben semmilyen utalás nem volt új hagyatéki lefolytatására. Több ügyvéd szerint is jogi ellentmondás keletkezett amit egyelőre a LB-hez beadott felülvizsgálati kérelemben bízunk.

Köszi