Üdv Mindenkinek
Lenne egy kérdésem amire szeretnék választ kepni. Remélem valaki tud segíteni.
A panel program keretében létezik önkormányzati támogatás, amit azért vontak meg tőlem mert nem állandó lakcímem az a hely amire a pályázat szól, viszont a tartózkodási helyem az, és már 6 éva itt is lakom. Jelzem nincs másik ingatlan a nevemen és nem is volt. A pályázatban és az összes mellékletében az állandó lakcímre hivatkoznak, és ha jó tudom ilyen nem létezik!
A kérdésem, hogy egy fellebezés megállja-e a helyét ha erre hivatkozok.
Köszönettel: Endre
állandó lakcím vagy tartózkodási hely?
zoli21
Kicsit zavaros a kérdés.
Állandó lakóhely és tartózkodási hely létezik. Állandó tartózkodási hely nincs.
Szerintem a 3 éves gyereknek az a lakóhelye és a tartózkodási helye, ahol a szülő - anya - lakik. De ez benne van a lakcímkártyájában...
Ami be van jelentve. (Egyébként lakóhely vagy tartózkodási hely.)
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 3 éves gyereknek mi az állandó tartózkodási helye? Mert én úgy gondolom, hogy az ahol lakik, és nem az ahol éppen tartózkodik.
„Engem az érdekelne, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak egy személynek, ha ideiglenesen be van jelentve egy címre, de más a tulajdonos?”
Semmilyen. A lakcímnyilvántartás alapján semmilyen jogot nem lehet támasztani a lakás használatára.
„Adott esetben, ha egy élettársi kapcsolat megszakad, és nem akar az illető kiköltözni a lakásból, ahová be van jelentve ideiglenesre? Természetesen a lakás más tulajdona.”
Ha nem lenne bejelentkezve, akkor is pontosan ugyanaz lenne a helyzet: aki jogosult a lakással rendelkezni (pl. tulajdonos, haszonélvező), annak fel kell szólítania a lakás elhagyására; ha ennek nem tesz eleget, akkor pert indíthat a lakás kiürítésére.
Pancsa26:
Alant KBS leírta: ma már állandó lakcím nincs, így "ideiglenes" sincs. Tartózkodási hely van, erről állít ki "lakcímet igazoló hatósági igazolványt" az illetékes okmányiroda.
Szerintem a lakás tulajdonosa egyidejűleg mindkettőtöknek mondja fel a bérleményt, UGYANAKKOR veled külön kössön ismét - kizárólagossággal, de erről az élettársnak nem kell tudnia!
Ha az élettárs az albérletből a szerződés szerinti idő leteltével nem költözik ki, a tulajdonos bejelentést tehet ellene a polgármesteri hivatalban., majd ők felszólítják a távozásra, ha kell bírságolják is.
Én csak mint egy laikus hozzászóló.
Üdvözlök mindenkit.
Engem az érdekelne, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak egy személynek, ha ideiglenesen be van jelentve egy címre, de más a tulajdonos?
Adott esetben, ha egy élettársi kapcsolat megszakad, és nem akar az illető kiköltözni a lakásból, ahová be van jelentve ideiglenesre? Természetesen a lakás más tulajdona.
Csak óvatosan. Mondani bármit lehet, de adott esetben bele lehet futni egy csalásba vagy okirathamisításba.
Ha több személy van bejelentve ugyanarra a címre pl. lakásba (lakóhely vagy tartózkodási hely címén), akkor élhetnek-e "külön háztartásban"? Elég erről nyilatkozni vagy bizonyítani is tudni kell? Hogyan lehet ezt bizonyítani?
A kérdés általában merült fel az egy főre jutó jövedelem számítása kapcsán - de a gázártámogatással kapcsolatban is érdekes lehet.
Állandó lakcím nincs már - lakóhely van. Elvileg a lakóhelyeden vagy a háztartás tagja, de a gyakorlatban amásikra is számíthatod magadat. Vita esetén persze az utóbbit - tehát hogy a tartózkodási helyen élsz másokkal közös háztartásban - bizonyítani kell tudni.
Gázártámogatás?
Ha állandó lakcímem és ettől különböző, bejelentett tartózkodási helyem is van, akkor a jog, illetve a gyakorlat szerint melyik háztartásnak vagyok a tagja? Esetleg én dönthetem el, ha erről nyilatkozni kell?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02