állandó lakcím vagy tartózkodási hely?


bogdanmilo # 2008.08.25. 12:35

Üdv Mindenkinek
Lenne egy kérdésem amire szeretnék választ kepni. Remélem valaki tud segíteni.
A panel program keretében létezik önkormányzati támogatás, amit azért vontak meg tőlem mert nem állandó lakcímem az a hely amire a pályázat szól, viszont a tartózkodási helyem az, és már 6 éva itt is lakom. Jelzem nincs másik ingatlan a nevemen és nem is volt. A pályázatban és az összes mellékletében az állandó lakcímre hivatkoznak, és ha jó tudom ilyen nem létezik!
A kérdésem, hogy egy fellebezés megállja-e a helyét ha erre hivatkozok.
Köszönettel: Endre

mzuzu # 2007.07.31. 07:21

zoli21

Kicsit zavaros a kérdés.

Állandó lakóhely és tartózkodási hely létezik. Állandó tartózkodási hely nincs.

Szerintem a 3 éves gyereknek az a lakóhelye és a tartózkodási helye, ahol a szülő - anya - lakik. De ez benne van a lakcímkártyájában...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.07.31. 07:19

Ami be van jelentve. (Egyébként lakóhely vagy tartózkodási hely.)

zoli21 # 2007.07.31. 07:07

Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 3 éves gyereknek mi az állandó tartózkodási helye? Mert én úgy gondolom, hogy az ahol lakik, és nem az ahol éppen tartózkodik.

_Lala_ # 2007.02.12. 11:11

Engem az érdekelne, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak egy személynek, ha ideiglenesen be van jelentve egy címre, de más a tulajdonos?

Semmilyen. A lakcímnyilvántartás alapján semmilyen jogot nem lehet támasztani a lakás használatára.

Adott esetben, ha egy élettársi kapcsolat megszakad, és nem akar az illető kiköltözni a lakásból, ahová be van jelentve ideiglenesre? Természetesen a lakás más tulajdona.

Ha nem lenne bejelentkezve, akkor is pontosan ugyanaz lenne a helyzet: aki jogosult a lakással rendelkezni (pl. tulajdonos, haszonélvező), annak fel kell szólítania a lakás elhagyására; ha ennek nem tesz eleget, akkor pert indíthat a lakás kiürítésére.

monalisa1 # 2007.02.12. 10:33

Pancsa26:
Alant KBS leírta: ma már állandó lakcím nincs, így "ideiglenes" sincs. Tartózkodási hely van, erről állít ki "lakcímet igazoló hatósági igazolványt" az illetékes okmányiroda.

Szerintem a lakás tulajdonosa egyidejűleg mindkettőtöknek mondja fel a bérleményt, UGYANAKKOR veled külön kössön ismét - kizárólagossággal, de erről az élettársnak nem kell tudnia!

Ha az élettárs az albérletből a szerződés szerinti idő leteltével nem költözik ki, a tulajdonos bejelentést tehet ellene a polgármesteri hivatalban., majd ők felszólítják a távozásra, ha kell bírságolják is.

Én csak mint egy laikus hozzászóló.

Pancsa26 # 2007.02.12. 10:03

Üdvözlök mindenkit.
Engem az érdekelne, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak egy személynek, ha ideiglenesen be van jelentve egy címre, de más a tulajdonos?
Adott esetben, ha egy élettársi kapcsolat megszakad, és nem akar az illető kiköltözni a lakásból, ahová be van jelentve ideiglenesre? Természetesen a lakás más tulajdona.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.11.26. 23:07

Csak óvatosan. Mondani bármit lehet, de adott esetben bele lehet futni egy csalásba vagy okirathamisításba.

Rob1 # 2006.11.26. 21:13

Ha több személy van bejelentve ugyanarra a címre pl. lakásba (lakóhely vagy tartózkodási hely címén), akkor élhetnek-e "külön háztartásban"? Elég erről nyilatkozni vagy bizonyítani is tudni kell? Hogyan lehet ezt bizonyítani?
A kérdés általában merült fel az egy főre jutó jövedelem számítása kapcsán - de a gázártámogatással kapcsolatban is érdekes lehet.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.11.23. 22:23

Állandó lakcím nincs már - lakóhely van. Elvileg a lakóhelyeden vagy a háztartás tagja, de a gyakorlatban amásikra is számíthatod magadat. Vita esetén persze az utóbbit - tehát hogy a tartózkodási helyen élsz másokkal közös háztartásban - bizonyítani kell tudni.
Gázártámogatás?

Rob1 # 2006.11.23. 20:23

Ha állandó lakcímem és ettől különböző, bejelentett tartózkodási helyem is van, akkor a jog, illetve a gyakorlat szerint melyik háztartásnak vagyok a tagja? Esetleg én dönthetem el, ha erről nyilatkozni kell?