Házkutatás


Traffic # 2020.11.01. 11:08

T. alsovonal!

Első körben megkeresném az eljáró rendőrséget és ügyszámra hivatkozással kérnék tájékoztatást a panasz elbírálásáról.
Ha ez nem vezet eredményre, az ügyészségtől kérnék felvilágosítást.

alsovonal # 2020.10.25. 09:32

Sziasztok!

A nyomozóhatóság 09. 21-én tartott kutatásával és lefoglalásával (halaszthatatlan nyomozati cselekmény volt) szemben vagyoni érdekeltként kérelmet és panaszkiegészítést terjesztettem elő (09. 24-én elektronikus úton) a Be. 57. § (1) bek. a) pontjára figyelemmel, a Be. 61. § (3) a) pontja alapján.

Az ügyben tanúként hallgattak meg. A kutatást/lefoglalást közeli hozzátartozóm ellen indított büntetőügyben rendelték el saját tulajdonú ingatlanomra és hajtották végre legális forrásból származó készpénzemre.

A beadványomban kifejtettem, hogy a nyomozóhatóság a Be. 310. § (2) bek. b) pontja alapján, figyelembe véve a (4) bekezdésben foglalt kivételeket sem lehetett volna a lefoglalást a tulajdonomban lévő készpénzre végrehajtani. Kértem továbbá, a Be. 312. § (6) szerint a készpénz foglalás alóli feloldását és annak kiadását a Be. 321. § (1) bekezdése alapján.

A panaszkiegészítésre válasz 10. 22-ig nem érkezett. A panasz elbírálására mennyi ideje van a nyomozó vagy vádhatóságnak?

Ezt a törvényi részt találtam erre vonatkozóan: „Be. 370. § (3) Az ügyészség határozata elleni panaszt a felettes ügyészség, a nyomozó hatóság határozata elleni panaszt az ügyészség az ügyiratok érkezésétől számított tizenöt napon, az eljárást megszüntető határozat esetén egy hónapon belül bírálja el.

15 nap bőven eltelt, 1 hónap majd holnap telik le. Most már kellene a pénzem... Amennyiben 1 hónapon belül sem kapok választ, hova fordulhatok panasszal?

Köszönöm, ha válaszolsz!

Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.08.10. 08:37

Tisztelt Kornelia20,

A nyomozó hatóság a büntetőeljárás során nyomozati cselekményeket végez, így kutatást és lefoglalást is foganatosíthat.

Önnek van lehetősége arra, hogy az eljárás valamennyi iratát megismerje és arról másolatot kérjen. Az iratok megismerésébe bele tartozik a kamera felvétel is, amely alapján meggyanúsította Önt a nyomozó hatóság.

https://lorik.hu/…/hazkutatas/

Kornelia20 # 2020.07.12. 07:43

Mint egy korábbi fórumban írtam gyanúsított lettem egy ügyben, amit nem én kovettem el. Ez egy lopás volt 36ezer ft értékben. Részt vettem gyanúsítottként egy meghallgatáson ott vallomást tettem, és panaszt is a gyanúsítás ellen. Rabosítás és DNS minta vétel történt. Pár nappal ezelőtt 2 nyomozó ház kutatást tartott. Amíg én kimentem az autóhoz az irataimért a családomnak a nyomozó azt mondta ő látott amit látott, és az lényegtelen hogy én mit adtam be a családomnak. (!!!) Bizonyítani tudom hogy itthon voltam, állítólag egy kamera felvétel miatt vagyok én a gyanúsított de egyértelműen látszik hogy nem én vagyok.
Nem szeretném annyiba hagyni ezt az egészet.
Mit tehetnek? Hova forduljak? Egyáltalán helyes hogy ilyen módon eljárnak? Köszönöm