Online jogi tanácsadás


Dr.Attika # 2014.04.14. 17:58

Ha így van, akkor perújítást kell kérni.

groszfater@gmail.com # 2014.04.14. 17:55

A vádak súlyosak és valotlanok voltak de mégis a sértett, és a tanuk vallomása alapján távollétemben megtartott tárgyaláson 4 év börtönre ítéltek,

Dr.Attika # 2014.04.14. 17:47

Én sem gondolom, hogy ilyen kijelentést tesz bíró. Vagy félre értés van a személyesen eljáró ügyfél részéről vagy jogi képviselő kamuzott.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.14. 14:51

Fake.

Agent Cooper # 2014.04.14. 13:47

Kedves Noémi!

Ne másokban keresse a kifogásokat, sokkal inkább próbáljon változtatni az életén.
"...a tisztelt Bíró úr közölte, hogy ne merjek fellebbezni, mert a másodfok rá fog tenni..." - az ilyen és hasonló mondatok jogismerő emberek számára teljesen hiteltelenné teszik az Ön által leírtakat.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

katica99 # 2014.04.14. 12:06

köszönöm a segítséget

pufoka # 2014.04.14. 11:50

Üdvözlöm!
Lehet hogy elküldtem már ezt az üzenetet, de biztos, ami biztos.
19 évesen, első bűntényesként, jogaimat, törvényeket nem ismerve elkövettem egy bűncselekményt, amit a rendőrségen bevallottam. A törvény embere számomra érthetetlen indittatásból valótlan és álltalam nem elkövetett bűncselekményekkel egészítette ki , amelyet bántalmazásom, és büntetésvégrehajtási tekintetben megfélemlített, és aláiratta a hamis vallomást.
A vádak súlyosak és valotlanok voltak de mégis a sértett, és a tanuk vallomása alapján távollétemben megtartott tárgyaláson 4 év börtönre ítéltek, amit később a letartóztatásom során tudttam meg. Esélyem sem volt védekezni, és az álltalam elkövetett bűncselekmény kb. 1 év büntetéssel járt volna. A börtönben 1 és fél év után tudttam meg, hogy indíthatok perujrafelvételt, amit megtettem, és azonnal soron kívül vittek a per megismétlésére. Azt gondoltam, mindjárt szabad leszek és tisztázódik minden. Tévedttem, egy szinháznak megfelelő tárgyaláson vettem részt, mint a vádlott, elitélt, de se sértett, se tanuk, se bizonyíték, és a 4 évet helyben hagyták, majd a tisztelt Bíró úr közölte, hogy ne merjek fellebbezni, mert a másodfok rá fog tenni. Onnantól a bezártság, ami már rég jogtalan volt, felörölt, és eltemetett. Az anyám elvesztette az albérletünket, és hajléktalan lett, mert mindenét arra költötte, hogy engem támogason, látogasson, és közben leszázalékolták.
3 év után kedvezménnyel szabadultam, és azóta eltelt 2 év, de még mindig nem tudom feldolgozni a történteket, és számomra felfoghatatlan a helyzet amibe taszítottak. Ugy döntöttem most már szabad emberként ki állok a jogaimért, és szeretném ha az igazságot kivizsgálnák, és elismernék hogy mekkorát hibáztak, és ez megengedhetetlen, ilyen nem fordulhat elő többet senkivel.
Továbbá a jogtalanmul töltött börtönbüntetésemért és az ezzel okozott lelki, emberi, anyagi veszteségeket kártérítésben fogom követelni, mert bár a szabadság semmivel nem pótolható, de tönkretették a fiatal éveimet. Én letöltöttem a rám kimért büntetést, anélkül, hogy akár egy szóval is védhettem volna magamat. Amit elkövettem azért pedig tisztességgel megfizettem. Abban kérek segítséget, hogy mi legyen az első lépés, és mik a kilátásaim.
Köszönöm a biztató választ.
Noémi


Csak az igazat

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.14. 11:27

Ez így nagyon pontatlan. De ha nem tudja bizonyítani a szóban közölt felmondást, akkor valóban jobb, ha jelentkezik munkára.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.14. 11:24

Katica, ha nem írásban mondtak fel neki, akkor hétfőn még menjen be dolgozni, mert a szóbeli felmondás nem érvényes. Ha meg nem megy dolgozni úgy, hogy nem szabályos a felmondás, akkor nincs mit keresnie a Munkaügyi Bíróságon.

Agent Cooper # 2014.04.14. 09:52

Kedves katica99!

Édesanyja forduljon a munkaügyi bírósághoz.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

katica99 # 2014.04.12. 12:40

ÜDV!Tisztelt segítő! Szeretnék segitséget kérni közel egy éve édesanyámat fölvették dolgozni egy dohánybolba mult hónapban a tulaj közölte leltár után hogy 150ezer leltárhiány van hárman dolgoznak de hivatalosan négyen anyukám nem irt alá semmi papírt amiben leltár hiiányért feelne 55ezer forintot keresett de nem kapott csak 2 ezret mondván levonta a leletárhiányt ugy hogy nem látta sem a leltár papírt semmit azt sem hogy mi alapján számolta ki a rá eső részt és a mai napon közölte vele hogy hétfőtöl nem kell dolgoznia mert felvett valaki mást szeretném tudni anyukám nyugdíjas bérelszámoló volt hosszévekig és megbecsülték a munkáját biztosan nem hibázott mit tehet ilyen esetben hova fordulhat segítségért válaszát előre is köszsönöm!

Csatáry # 2014.04.11. 09:45

Tisztelt Jogi Fórum!
2014 március 01-el közalkalmazotti állományba kerültem.A közalkalmazotti jogviszonyom kezdete jubileumi jutalom szempontjából 1979.09.01.
Kérhetem-e most a 30 év után járó jubileumi jutalmat,ha 2009-ben olyan munkavállalói jogviszonyban dolgoztam,melyet most a jubileumi jutalom szempontjából figyelembe vettek?
1998 óta azonos munkahelyen,munkáltatóm egy ideig költségvetési szerv, majd gazdasági társaság, most ismét költségvetési szervként működik folyamatosan.

monalisa1 # 2014.04.11. 08:49

szabeny

Itt balra az Adattár rovatban található az "iratminták" - ott próbáld megtalálni a neked legmegfelelőbb írásmintát.

----
  • laikus hozzászóló
guba" # 2014.04.11. 08:05

Tanúként az hallgatható ki, akinek bizonyítandó tényről tudomása lehet. Akit tanúként megidéztek, ha e törvény kivételt nem tesz, köteles vallomást tenni.
Tanúvallomás nyilván nem tehető képviselő útján, de a tanú kihallgatásánál jelen lehet az érdekében eljáró ügyvéd, aki a tanúnak felvilágosítást adhat a jogairól, de más tevékenységet nem végezhet, és a vallomást nem befolyásolhatja. A kihallgatást követően az arról készült jegyzőkönyvet megtekintheti, és észrevételeit írásban vagy szóban előterjesztheti.

Leevi # 2014.04.11. 07:00

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy egy kft. jogtanácsosa a kft. munkavállalóját képviselheti-e büntetőeljárásban, ha a munkavállalót tanúként idézi a bíróság.

szabeny # 2014.04.10. 20:48

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egy internetes hirdetőoldalon vettem fel a kapcsolatot egy úrral. Használt mobiltelefonját árulja. Szeretném megvásárolni tőle, azonban vannak fenntartásaim. Többen tanácsolták hogy adás-vételi szerződés készüljön az üzletről, azonban nem tudom hogy ennek a dokumentumnak mit kell tartalmaznia. Volna olyan szíves felvilágosítani ennek a megírásának helyes módjáról egy mobil esetében, hogy mit tartalmazzon?
Illetve szükséges-e még valamilyen iratot, szerződést írni, hogy a telefon megvétele után jogtalanul ne követelhesse vissza?
Válaszát előre is köszönöm!

monalisa1 # 2014.03.21. 17:13

Sajnos egyre több a magatartás-problémás gyerek, a szülőnek szakorvoshoz kellene vinnie, járatnia. / De kinek van erre figyelme, ideje...

Legyen biztosítva a ház!

Agent Cooper # 2014.03.21. 17:00

Kedves jozsef75!

Nem látom, hogy ez elsősorban miért büntető jogi probléma. Ha nem sikerült a szülőkkel zöld ágra vergődni, akkor forduljon a jegyzőhöz.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

jozsef75 # 2014.03.21. 10:14

Tisztelt szakértők !

Kertesházban lakunk. A szomszéd "hülyegyereke" azt játsza, hogy gyújtogat az emeleti szobájában és amikor már nagyon ég az a valami, akkor azt átdobja a mi kertünkbe. Mi félünk, hogy egyszer ebből tűz lesz, meg amúgy is ne szemeteljen a kertünkbe. Már több minden égő dolgot szemetelt át hozzánk. A gyerek anyjának szóltunk, de ő széttette a kezét, hogy nem tud mit csinálni a gyerekkel, mert nem fogad szót, szidjuk le, szóljunk neki stb. Nem veszi komolyan a dolgot. Számomra ez nem elfogadható, mit tudok tenni ? Nyilván ez veszélyeztetés, egyrészt az ingatlan-ingóságainkat másrészt az életünket.Egyébként a gyerekkel amúgy sem stimmel valami, tanulási nehézségei stb van. Iskolából is kivették, most kb 12 éves.

Köszönettel,

xy

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.08. 12:54

Nem.

zoli.p # 2014.03.08. 11:55

Tisztelt Szakértő úr(ak)!

Egy kedves ismerősömnek akadt egy megoldhatatlannak tűnő, autó-adásvételi problémája, ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy létezhet-e bárminemű megoldás?
A következő a helyzet: adott egy kb. 50 éves gépjármű, talán 2008-ban lett vásárolva, természetesen üzembentartóival. Majd, 2010-ben eladásra került, szintén üzembentertóival, ami természetesen a tulajdonos aláírásával történt. Ergo, megváltozott az üzembentartó személye. Csakhogy, az új üzmbentartó és a tulajdonos sem jelentette ezt be a hatóságoknál, így az adó az ismerősöm nevén maradt, idestova 4 éve fizeti. A tulaj nem hajlandó semmt sem tenni, miért is tenne, nem neki kell fizetni. Az új üzembentartó persze szintén továbbadta az autót, ami azóta valószínűleg bontásra került, illegálisan. Az autó iratai nincsenek meg, hiszen az üzembentartó-váltásnál átadásra kerültek, így tulajdonképpen az ismerősöm hiába írt már több ízben a járáshivatal(ok)nak, a kérelmét, hogy lekerüljön a nevéről az adó, elutasították. A rendőrségégen azt mondták ismerősömnek, hogy mivel ezek az adásvételek nem teljesen tekinthetők jogtisztának, inkább távozzon, és ők elfelejtik hogy ott járt.
Mindennemű ötletet és segítségek örömmel fogadnánk, és előre is köszönet érte!

potyi2 # 2014.03.08. 10:44

Tisztelt Ügyvéd ÚR!
Érdeklődni szeretnék, hogy sportszervezet által összehívott közgyélésre a több, mint 300 km-r lévő tag, akinek szevezeti joga van adhat-e olyan meghatalmazást, amit aláírt, bescennelt és digitálisan elküldött? Ezt ki tudjuk nyomtatni és leadni a közgyűlésen. Ilyen formában el kell fogadni???
Köszönöm.

potyi2 # 2014.03.08. 10:44

Tisztelt Ügyvéd ÚR!
Érdeklődni szeretnék, hogy sportszervezet által összehívott közgyélésre a több, mint 300 km-r lévő tag, akinek szevezeti joga van adhat-e olyan meghatalmazást, amit aláírt, bescennelt és digitálisan elküldött? Ezt ki tudjuk nyomtatni és leadni a közgyűlésen. Ilyen formában el kell fogadni???
Köszönöm.

Agent Cooper # 2014.03.08. 08:02

Kedves aranyoskám72!

Ügyvédem tanácsára megírtam az eladónak, hogy ha ma estig nem kapom vissza a gépet sérült állapotában, hétfőn büntető feljelentést tesz cégünk ez ügyben.
Nincs olyan nyomozóhatóság Magyarországon, amelyik erre a tényállásra büntetőeljárást rendelne el. Viszont ha van ügyvédje, akkor miért nem vele intézteti? Ráadásul nem egy bonyolult ügyről beszélünk...

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.07. 18:02

Mit tehetek?
Bármit, ez egy szabad ország. De ami az ügyet illeti, a legcélszerűbb az lenne, ha felkeresnél egy ügyvédet.