Online jogi tanácsadás


bubus23 # 2012.03.12. 17:27

jó napot! segítséget szeretnék kérni! hogy egy rendőrségi tanukillahgatásról készült hangfelvétel, ami bizonyítja hogy a kihallgatást végző rendőr korrupt és direkt nem vesz be a jeggyzőkönyvbe olyan fontos vallomásokat ami az ügyet merőben befolyásolná, és mikor ezt szóváteszi a gyanusított akkor ordibálva trágár szavakkal illeti a gyanusítottat! ilyen esetben hol lehet feljelentést tenni, és az ilyen hanganyag hol használható fel a korrupt rendőr ellen?

bookman # 2012.03.10. 14:29

Baleset ért a munkahelyemen.A munkáltató nem ismeri el a felelőséget,mivel nem volt tanúja a balesetnek.Ellenben kórházba kerültem és pár napig kezeltek.De a zárójelentésen is az áll,h "elmondása szerint baleset érte a munkahelyén".

Hogyan tudom bebizonyítani azt,h a munkavégzés közben ért baleset?

tihi23 # 2012.03.09. 18:06

Segítséget szeretnék kérni! Kiskorú gyermekem nevében egy „ismeretlen személy” (sejtűk, hogy kik voltak) regisztrálta magát. Több személyt bejelölt ismerősnek, és sértő leveleket küldözget a nevében. Már jelentetem a szolgáltató felé, akik még sajnos (72 óra elteltével) semmit nem tettek a profil törlése miatt. Kértük, hogy Ip cím alapján legyenek szívesek beazonosítani, hogy honnan jelentkezhetnek be. Kérdésem, hogy rendőrségi feljelentést van-e értelme tenni, vagy mit lehet tenni az ilyen csalókkal? Megjegyzem, gyermekem egyik közösségi oldalon sincs regisztrálva és nem is volt. Erről is úgy szerzett tudomást, hogy osztálytársai,” a feltételezett gyanúsítottak” felhívták rá a figyelmét, hogy kinek mit írogat.

Köszönöm a segítségét.

panka27 # 2012.02.03. 14:01

segítséget szeretnék kérni.Hamis tanúzás miatt 40nap közmunkát kaptam amit dátváltoztatást,de a kislányom 6hónapos koraig
kérdésem hogy hol kérhetném hogy gyermekemmel vonulhassak be?
mennyi az esélye hogy engedélyezik?
hallottam kecskeméten van ilyen.

köszönöm.

KétPötty # 2012.02.02. 12:34

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Zaklatás miatt büntetőeljárás indult egy személy ellen - az ügyet átadták a bíróságnak.

Az illető most felhívta a munkáltatómat és munkakörben elkövetett súlyos vétséggel és egy ember halálával gyanusított meg, illetve rossz híremet keltette a munkáltatómnál. Ez milyen "vétségnek" minősül, ez ellen fel lehet lépni jogi úton, ez súlyosbíthatja a korábban már elindított büntetőeljárás kimenetelét? Ezért is tegyek feljelentést a rendőrésgen és ha igen, milyen jogcímen?

Tudna valaki ajánlani egy jó büntetőjogászt, aki védené az érdekeinket a bírósági eljárás során, illetve a második eset miatt is tud jogi lépéseket tenni?

Előre is köszönöm a segítséget!

végrehajtó1 # 2012.02.02. 12:24

Nem kell ügyvéd.Írd le a védekezésedet , mondandódat és postán add fel , oszt jó napot.
Ha nem jelensz meg attól még nem lesz súlyosabb a büntid.

petra233 # 2012.02.02. 11:02

Tisztelt fórumozók!

Egy kis segítséget szeretnék kérni: hónap végén meg kellene jelennem a bíróságon szab.sértési ügyben, mint eljárás alá vont személy.
A levélben amit küldtek az áll, hogy a tárgyalás a távollétemben is megtartható, továbbá, hogy védővel is képviseltethetem magam.
Most kezdtem egy új munkahelyen külföldön és több mint valószínű,hogy nem tudok hazajönni.
Ha nem jelenek meg,az mennyiben befolyásolja a büntetést? Vagy inkább fogadjak egy ügyvédet,aki elmegy?
Teljesen tanácstalan vagyok, aki tud kérem segítsen!

Köszönöm

ObudaFan # 2012.01.31. 10:34

A bírónak kötelessége megindokolni az ítéletét. A sérelmes ítélettel szemben fellebbezésnek van helye.

feribacsi55 # 2012.01.31. 04:53

Munkaügyi több anomáliák miatt a bizonyított jogsérelmek és a vagyoni káraimat a bíróság akkor elutasította indokolás nélkül. Azóta már a harmadik per folyik kártérítés ügyében tehát nem elévült ügy. Kérdezem igényelhetem e újból az el nem bírált vagyoni káraimat? A bírónak miért nem kötelessége az elutasítást megindokolnia ? Akkor amikor mind ezek bizonyítottak máig is . Lehet bíró ellen panasszal élni hol?

djuice # 2004.02.04. 05:49

Kedves the big cat!

Igaz, hogy nick name -nek írtam ezt a levelet, de a te véleményedre is kíváncsi vagyok.

Légyszives olvasd el!

Szeretném ha elmondanád a véleményed a következőekről.

Történt, hogy kerestek egy körözött személyt aki ellen álítólag elfogató parancs is van (8db) - a körözött személy élettársának munkahelyén - mert álítólag olyan információjuk van, hogy ott bújtatják őt. Mindenféle papír, igazolvány nélkül berontott 4 rendőr mindent átkutattak, felforgattak és egy csomó nemlétező bizonyítékról beszéltek, hogy azok alapján jöttek.
Természetesen ott nem találták meg a körözött személyt, mert ott nem is járt soha és a bizonyítékok sem voltak valósak.

Következmény:
Az élettárs állása veszélybe került emiatt.

Kérdés:
Szerinted be lehet e panaszolni a rendörséget jó hír veszélyeztetése miatt, illetve jogosan tartottak e házkutatást.

A terepkutatáskor a magánlakást valójában ki van zárva?

Köszi

the big cat # 2004.02.03. 18:25

Mondjuk itt.

Bambula # 2004.02.02. 12:16

Valaki tudna segíteni, hogy honnan lehet ingyenes online jogi tanácsadást kérni büntetőjoggal kapcsolatban?