Internetes csalás!


Burex # 2009.12.24. 15:35

Capo!

Erről csak annyit, hogy egy taknyos 20 évesnek több esze van mint neked...

CapoVito # 2009.12.24. 11:26

Nostehát..khm..Hol is kezdjem. Elolvastam a sok hozzászólást, köztük a "szakértők"-ét is.

DE. Az egy dolog, hogy valaki sms-ben megrendeli az érméjét. Ok, tegye. De azért rendeli,hogy ebből fejlődjön,játékot hajtsa és szórakozzon, nem pedig azért, hogy a jobb sarokban fent minden belépéskor megcsodálja az érmék számát. És ahhoz hogy valaki fejlődjön, az érméket be kell fektetni, vagy a Fekete Piacon fogja értékesíteni.Másként ez nem megy. És akkor ezt is kikerülik azzal, hogy ha a piacon megfordult az érméd,akkor nem kapod vissza?? És mivel virtuális bűnöző játék, ezért mindenki előszeretettel alkalmazza a kaszinót, nyeremény szerzés, vagy pusztán szórakozás kedvéért.

De kérem szépem hol itt az igazság?

  1. A játék szigorúan 18 éven felülieknek szólt..És én körülbelül 100 napja játszok és nem egyszer tapasztaltam hogy senki semmit nem csinált, amikor valaki a CHAT-en büszkén bejelentette, hogy ő 9 éves. És több tíz ilyen eset volt h a 18. életévének még csak a közelében sem volt. És a mélyen tisztelt Adminisztrátorok csak vigyorogtak rajta..Másokat meg jogtalanul kitiltottak mert jó hecc volt.
  2. A fejlesztőknek arra volt ideje, hogy játékban lévő "Én utcám"-at behavasítsák ellássák télapóval és hóemberrel, szép téli hangulatot adjanak neki..De arra nem volt idejük, hogy annak aki küzdelmek, és okosságok útján megszerezte a saját kis érméjét,mert mondjuk internet kapcsolattal rendelkezik, de arra nincs pénze hogy valós pénzért megrendelje, akkor annak már nem jár??

Megint azok érvényesüljenek akiknek pénzük van?? Na ez a szemét dolog, nem az ha megbotlik valaki és kinevetem...Mert több száz játékos gondolja ugyanígy ezt, hogy ha már egyszer hónapokat küzdött azért hogy érmét szerezzen, akkor igenis JOGA van megtartani, és HA ELVETTÉK ADJÁK VISSZA!

3. Egy 20 országban működő cégnek egy taknyos 20 éves kölyök a képviselője?? Ugyan már...hát milyen világ ez? Valószínűleg megfelelő jogi háttérrel és képzettséggel rendelkezik ez a 20 éves XS Softver képviselő, és határozottan tudna eljárni egy ilyen ügybe bárhol a világon. Vicc az egész. És nem tanulópénznek kell felfogni,mert ez az egész magyar politika úgy ahogy van egy férges rothadt gyümölcs,ahol mindig mi "pornép" isszuk meg a nagy és kapzsi pénzhajhász dagadt parasztoknak a csillogó világát. És a mi zsebünkből húznak ki minden egyes fillért. Magyarország! Én így szeretlek ugye? mákos guba meg a sok baromság! Lószar az egész.

És innen üzenem a fejlesztőknek, hogy remélem Boldogan hajtják minden este álomra a fejüket. És Érmében Gazdag Boldog Karácsonyt kívánok nekik...
A "Szakértőknek" meg nagyon sok tanuló pénzt kívánok, hogy átérezzék mi az amikor hónapokig küzdesz valamiért ami végre a tied és utána röhögve elveszik.És Boldog Karácsonyt.

Ui.: Lenne még mit írni,de nincs annyi karakter.
Akinek nem inge ne vegye magára..Akit megbántottam ne haragudjon.
Tisztelttel: Ákos

_Wasp_ # 2009.12.19. 20:08

ez nem büntetős ügynek tűnik, hanem polgári joginak, pert kell indítani ez esetben az üzemeltető ellen, de ha külföldi cégről van szó, akkor ki tudja, milyen államnak van joghatósága.

Nem tudom, milyen összegekről van szó, és hogy nincs-e az üzemeltetőnek erre valahogy joga (pl az általad elfogadott szerződési feltételek alapján) de azt meg lehet próbálni, hogy követelitek a kifizetett szolgáltatást, a bírósághoz fordulás fenyegetése mellett.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

collike # 2009.12.17. 22:40

Kedves _Wasp_!
Sok 100an játszunk egy online játékban, ahol több probléma, és (véleményem szerint) több szabálysértés is felmerült. Ami kiverte sokunknál a biztosítékot, az, az sms-el történő vásárlás; jelen esetben, virtuális aranyat lehet vásárolni bankkártyás fizetéssel, és sms feltöltéssel (1 sms ára: 690,-) a játékot viszont lenullázták, vagyis restart történt; azt ígérték, hogy az arany, és a szintén érméből feltöltött V.I.P. csomag is megmarad!
Ehhez képest minden eltűnt! Azt mondták, nyugodjunk meg, csak túlterhelt lett a rendszer, és a fejlesztők dolgoznak a javítások! Az egy dolog, hogy sok sok idő "munkája" kárba veszett a restart miatt, amit mellesleg nem tüntettek fel a regisztrációnál... de a befizettet pénz is oda!
Eltelt 2 nap, és kérdeztük, hogy áll az érme.. közölték az adminok, hogy kaptak egy angol levelet a fejlesztőktől, hogy nem adják vissza az érméket!
20.000 regisztrálóról beszélek!(csak a magyar szerveren)
Hogy kinek mennyi pénze veszett kárba nem tudni, de ez egy komoly külföldi cég! A cég fejlesztői csak az adminisztrátorokkal tartják a kapcsolatot (megjegyzem, kiskorúak!! a játék +18 as)! És minket félre informáltak! Ennek az egésznek nagyon "lehúzás szaga" van. Mit tehetünk egy ilyen céggel? Hova lehet fordulni?
Ha esetleg a megkárosított játékosok zömét, össze tudnám toborozni, közösen sem tehetnénk a cég ellen? Esetleges kivizsgálásnak is örülnék, hogy ilyen tisztességtelenül, ne működjenek!!
Sajnos a cég elérése sehol sincs feltüntetve! Én megkerestem, és kitettem a profilomra.. hogy azért ezt más is lássa.. hisz hivatalos adat, és nekik kellene ezt megtenni! Cserébe ki lettem tiltva: sértő profil - címén!
Előre is köszönöm a választ
.c.

_Wasp_ # 2009.08.10. 14:16

csalás kísérlete miatt lehet feljelentést tenni ismeretlen tettesek ellen, és ha úgy alakul akkor becsületsértés, zaklatás és rágalmazás miatt is. Tehát, ha valamiről tudomást szereztetek.

Keresetet polgári peres vonalon nem vagyoni kártérítésre lehetne például indítani, de ha nem bizonyosodnak be a büntetős dolgok, akkor elég esélytelen.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Hallmark # 2009.08.10. 13:48

ha esetleg megtaláljuk ezt a Gasi Norbertet és neki van MSN logja vagy valamilyen közösségi oldal logja, akkor sem lehet keresetet indítani? Milyen büntetőfeljelentés vagy kereset indítható ebben az ügyben egyáltalán vagy mindenképp kényszerítésnek kell történnie vagy valakit meg kell ölnie a csajnak, hogy valamit lehessen tenni? A haverom szeretne nyugodtan élni, de így lehetetlen, mert bármikor felbukkanhat, ha már fenyegetőzött is.

gaborov # 2009.08.10. 00:00

Véleményemszerint az internetes felelösségre vonás ott bukik meg, hogy egyszeröen akkora aforgalom hogy nem lehet megtalálni az ip-cimet mert ha adott másodpercben egyszerre irnak egy oldalra 200 ip cimröl is akkor mégis melyik volt??

A dolgot tovább nehezítik a dinamikus ip címek amelyek akár ujrakapcsolodáskor is változhatnak és bárki megkaphatja másét is más idöben...

Ez egy honapra nézve annyi adat lenne amivel meg lehetne tölteni egy közkönyvtárat!!

Lekövethetetlen a dolog..

gaborov # 2009.08.09. 23:57

Én ugy tudom hogy magán internetnél az elöfizetö a felelösségre vonható, céges internetnél pedig a cégtulajdonos vagy tulajdonosok...

De felelösségre vonás csak akkor van ha van kereset is..

Elviekben ugy kéne mukodnie a dolognak mint az autóvezetésnél az üzembentartó felelösségének...

gaborov # 2009.08.09. 23:52

Szerintem ennek a háromnegyede bizonyithatatlan.
Minden csak beszéd és semmi konkrétum ez ezt mondta az azt..

Esélytelen....

Hallmark # 2009.08.06. 16:30

Üdv. fórumozók!

Szeretném tudni, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha a következő, szerintem csalás és passzív kényszerítés áll fenn az egyik barátomnál idegenek részéről:
A történet 2008 április elején kezdődött, mikor a Camponából hazafelé ment busszal, mert a benne lévő bevásárló központban vásárolt pár dolgot magának. Felszállt a buszra és 2 csaj vihorászott ott a buszmegállóba a padokon. Cikizték, hogy szerintük nem tudja az a fiú, hogy mire kell használni a micsodáját, stb. Mikor indult a busz, felpattantak mögé. Megkérdezték tőle, hogy tetszik-e valamelyik közülük, megmondta a barátom, hogy a V.Kata. Közölte ez a csaj, hogy írjon neki a barátom szerelmes levelet, de a barátom nem is nagyon akart, nem is írt neki, csak felírta, hogy mi tetszik benne, merthogy futtában a csaj kérdezte azt is. Kérte a barátomnak a telefonszámát meg az msnjét, merthogy azzal zsarolta, hogy akkor nem lesz nála semmi esélye, hogyha nem adja meg. leszálltak a buszról, átmentek a túloldalra a két csaj meg a barátom és a csajok rávették, hogy várja meg velük a következő buszt, a csaj oltogatta, meg beszélt telefonon valakivel, mintha szakított volna a pasijával, stb. A barátnője be is állt a bokorba pisilni gondolom azért, hogy tuti legyen a hatás. Utána mindenki hazament. Idáig tartott a személyes része, utána jött az internet.

Interneten és telefonon keresztül is próbálták fűzögetni a csajok, hogy a V. Katánál mekkora esélye van és hogy ÁLLÍTÓLAG A CSAJ SZAKÍTOTT A BARÁTJÁVAL. A dolog végül oda torkollott, hogy arra akarta rávenni a barátomat, hogy fizessen 20e forintot, hogy majd abból vesz V. Katának Sz. Éva, amit majd a barátom átad, amikor kérdezte Sz. Évát, hogy miért nem együtt veszik meg az ajándékot, jött mindig a kifogás. A barátom persze nem fizette ki a pénzt, mert a túl sok fűzögetés miatt gyanús volt a dolog. Ezek után jött még nagyobb kalamajka, ugyanis egy ismeretlen álneveken(Nevezzük most Gasi Norbertnek, az volt szerintem az utolsó álneve) állításuk szerint tönkretette a nemlétező kapcsolatát V. Katának, magyarul lebuktatta a 2 lányt a haverom kártyás telefonján keresztül, mivelhogy magánlaksértéssel bejutott. A barátom(inkább távoli torrentes levelezőtársam) nem tudott róla, hogy lett volna barátja ennek a V. Katának, tehát úgy gondolja velem együtt, hogy a 20e forint kérésénél valami csalás szaga van a dolognak. Az első kérdésem az lenne, hogy az e fajta csalást lehet-e vinni valamilyen büntető perre és hogyan lehet bizonyítani, milyen jogaim vannak ilyenkor, milyen hang és egyéb felvételeket vagy logokat szabad tárolni és milyen módon érhető el az, hogy teljes hatáskörben loggoljak, mert, ha rendőr van ott, nyilván nem fog csalással próbálkozni, felnőttek a lányok, valószínűleg bűnözők és nem utolsósorban nem hülyék?

Ennek folytatásáról is érdeklődnék, mert mióta a levelezőtársam nem fizetett állítólag furcsa levelek egymás után, ilyen passzív zaklatásféle van, ilyen kinyitva 20 centis késsel támadta meg egy pszihopata betegnek látszó fura egyén, mindenhol lereagáló, furcsa negatív kritika róla, chatszobákban veszítette el a tekintélyét, hülyézik mindenhol, stb. Mielőtt a 2 csajjal meg nem ismerkedett, ilyenek nem voltak, néma hosszú csend volt. Van-e mód arra, hogy ezen módok ismeretében ezt a V. Katát börtönbe juttassuk. Vagy meg kell várnia, míg megöleti, mert már fenyegetőzött ezzel is? Válaszukat előre is köszönöm!

kjózsef # 2009.07.29. 16:13

Wasp!
Köszönöm a megnyugtató választ, én is így gondolom, de sajnos a trövény mai helyzete és különféle értelmezése kifürkészhetetlen.
Ennek ellenére én is azt képzelem, hogy a hatóságnak kell bebizonyítani, hogy az ip cím mögött a konkrét időben ki ült.

_Wasp_ # 2009.07.29. 12:37

felelős vagyok a saját interneteről irott minden dologért.

Vajon felelőségre vonhatnak-e becsületsértés miatt?

én nem aggódnék túlságosan. nem az internetre kötött számítógép követ el bűncselekményt, hanem a konkrét személy. És nekik kell bizonyítani, hogy az IP cím mögött milyen személy felelőssége rejtőzik.

(polgári jogi vonatkozásban viszont nem ilyen fényes a helyzet, ott inkább el tudnék képzelni pl egy nem vagyoni kártérítésre irányuló sikeres keresetet - bár még az sem nagyon esélyes)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kjózsef # 2009.07.29. 12:29

Tisztelt Hozzáértő!
Kényes helyzetbe kerültem. Az én lakásom internet IP címéről irtak egy becsület csorbítására alkalmas bejegyzést egy olyan oldalra, ahol regisztráció és valós email cím nélkül be lehett jutni.
A pláne az, hogy a lakásomhoz tartozik egy vendéglő is, ahonnan bárki ingyen internetezhet. Nem vezetünk erről nyilvántartást, mivel ingyenes és forgalom növelés céljából van ez a szolgáltatás. A rendőrség beidézett gyanusítottként és azt mondják, hogy felelős vagyok a saját interneteről irott minden dologért. Még az is hozzátartozik, hogy vezeték nélküli routerem van, tehát akár az utcáról egy autóból is rá lehet csatlakozni a hálózatomra.
A kérdéses napon négy bejegyzés ment az IP címemről négy különféle felhasználó néven.
Vajon felelőségre vonhatnak-e becsületsértés miatt?
Tudtommal a hatóságnak minden kétséget kizáróan bizonyítani kell, hogy a gép előtt más nem ülhetett csak én.
Mi az igazság, mire várhatok?

Feri29 # 2009.07.24. 20:34

"És mit kapna ezért az áldozat?"

Ezt a kérdést nem teljesen értem. Büntetésre gondolsz?

"Esetleg bíróságra is kellene mennem?"

Valószínűleg igen, és a rendőrségre is kihallgatásra.

Feri29 # 2009.07.24. 20:29

"318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást

  1. bűnszövetségben,
  2. közveszély színhelyén,
  3. üzletszerűen

d)

követik el."

Szóval ha üzletszerűen csal (márpedig ezt ő is elismerte), akkor hiába csak 10.000,- Ft-ról van szó, büntethető.

Subbi # 2009.07.24. 20:15

Egy fórumon láttam egy hírdetés, amin egy szoftvert árúsított a fickó. Felvettem msn- en és beszéltünk, adott egy myvipet a hitelesség kedvéért, majd egy paypall számlaszámot, ahova elutaltam előre 10000 ft-ot.
A szoftvert sosem láttam, és utólag beismerte hogy ebből él és több embert már átvágott. Azt állította nem büntethető, utánnajárt

Érdemes lenne feljelentést tennem? És mit kapna ezért az áldozat? Esetleg bíróságra is kellene mennem?