Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Internetes csalás!

drbjozsef #   2019.09.19. 21:46

Nándor97,

Én feljelentést tennék a rendőrségen.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Nándor97 # e-mail 2019.09.19. 18:07

Steamen eladtam az inventorym , játék beli skinek (300euro) érték 2017.nov.10én, paypalen utaltak 280eurot utánna oda adtam neki a skineket, eltünt az embert és paypalen a pénzt vissza huzta magának erről van mind dokumentum, kazincbarcikán lakik az illető és a neve is ismert már. mit lehet tenni? Szüleivel se lehetett beszélni.

drbjozsef #   2019.09.11. 08:07

Zilke,

hallgass oligaliga-ra, így jársz a legjobban.

Ez egy kam honlap, olyanoktól, akiknek a 0-24 customer service-énél a izqpqv74787@gmail.com cím van megadva, nem remélnék túl sok jót...

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

oligaliga # e-mail 2019.09.11. 07:37

A helyedben eladnám a nadrágot, ha neked úgy sem kell.

Zilke # e-mail 2019.09.11. 05:03

Sziasztok!

Hogy kerek legyen a lenti történet:
A másodjára leemelt 77$ (24000Ft-t ) vissza utalta az eladó nagy meglepetésre. De eskü az igazi fekete leves ez után jött.
A múlt héten a csomag a tervezett időben megérkezett, valós rendelési számmal, még nyomon is lehetett követni. A lányom bontja ki, a megrendelt cipő helyett egy nadrág volt benne. Felvettem a kapcsolatot az eladóval, küldtem neki fotókat, hogy a valami gond lehet, mert egy cipőt rendeltem, helyette pedig nadrágot küldött. Pár nap után válaszolt, hogy ezt ellenőriznie kell. Jött is a válasza: elnézést a kellemetlenségért, de ők hibáztak, nem jó csomagot küldték el nekem. És azt írja hogy ez a nadrág nagyon divatos, hordjam el, egyébként meg ugyanannyiba kerül mint a cipő amit rendeltem, kártalanításul pedig a következő vásárlásból ad kedvezményt. ???? Mondom ez hülye! Kértem tőle, hogy adja vissza a pénzem, mert már a cipője sem kell! Erre az a válasza hogy vissza utalja a pénzt, de akkor kéri vissza a nadrágot. Mondom jó, vissza küldöm neki, de a csomagot 6500ft- ért tudnám elküldeni!!!!
Ti mit tennének?
Semmi biztosíték nincs rá, hogy a csomag jó helyre megy, átveszi e valaki egyáltalán vagy ha igen akkor meg hogy vissza utalja az 53$ (15000 Ft ) ot.

Előre is köszi!

drbjozsef #   2019.09.04. 13:30

Zilke,

Feljelentést tenni nincs értelme. Ez (még) nem bűncselekmény, csak polgári jogi vitátok van.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

drbjozsef #   2019.09.04. 13:29

Zilke,

Indíts a banknál chargeback eljárást, akár az első tranzakcióra is ha nem kaptad meg a terméket, vissza fogod kapni a pénzed.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Zilke # e-mail 2019.09.04. 13:22

Sziasztok!

Rendeltem egy terméket egy webáruházból (https://www.reeheels.com/), a bankkártyás fizetés zökkenőmentesen zajlott, a számlákról elment a pénz, euróban annyi amiről szó volt, e-mailbe a számla is megjött. (53€ volt a termék) Nem az első internetes vásárlásom volt, semmi gyanús nem volt, simán ment minden. Eltelt 1hét elteltével eltűnt a számláról újabb 77€, a terhelést ugyanaz a végezte mint az előző vásárlást. Közbe mint kiderült kínai cégről vagy emberről van szó. E-mailt írtam neki, nem reagál. Jelentettem a bankom fele az esetet, megvizsgálják hogy ki indította a vásárlást, mert nem én.
Létet ilyen esetben feljelentést tenni vagy nem sok értelme van.
A kartyamat le kellett tiltani....

Köszi!

emberek03 # e-mail 2019.07.23. 11:06

Kedves Joco!

Úgy nézem itt csak az egyszerű kérdésekre szeretnek válaszolni... Én ugyan nem vagyok sem ügyvéd, sem hozzáértő, de a saját tapasztalatom alapján azt tudom javasolni, hogy mentsd le az oldalról a szerződési feltételeket, meg minden egyéb dokumentumot (van ahol külön van fizetési szabályzat). Ezeket olvasd át, akkor talán okosabb leszel. Ott benne kell legyen, hogy hogyan lehet megszüntetni a szerződést, milyen díjakat kell fizetned, stb. Ha nem vagy biztos, akkor egy ügyvédhez menj el ezekkel, ő tud majd segíteni. Jogi tanácsadás ingyenes szokott lenni, szóval lehet költséged sem lesz ebből. Ő tud majd többet mondani, mert a kérdéseidre a válasz a szerződésben kell legyen.

Kíváncsi vagyok mi lesz a vége, remélem kis ráfizetéssel ki tudsz mászni belőle. Én mióta megszívattam magam, azóta veszem az időt és elolvasom a szerződést minden oldalon...

Joco97 # e-mail 2019.06.16. 00:49

Sziasztok, egy játékban regisztáltam egy "ingyenes" ajánlatra extra jutalmakért, ez volt az "acamy.com" sajnos nemolvastam el a feltételeket mondván hogy "ingyenes". Regisztráltam a nevemmel és a címemmel-telefonszámommal. Azthittem kapni fogok néhány Reklám e-mailt amíg lenem iratkozom. Sajnos regisztráció után kaptam egy e-mailt hogy akkor fizessem ki az 1eurós díjat, nem foglalkoztam vele. Aztán most 5-10naponta kapok egy emailt egy 15eurós késedelmi díjról, és így már 46 eurót követel tőlem az oldal. Az oldalra bejelentkezni-kijelentkezni nincs lehetőségem. Természetesen semmit nem kaptam a regisztációért cserébe, írtam is egy e-mailt az oldalnak hogy mégis ez mi? Aztán küldtek egy Log fájlt miszerint én röpke 9másodperc alatt regisztráltam az oldalra-megerősítettem a telefonszámom és letöltöttem a "How to save money ebook-ot"(ami fizikailag lehetetlen). Fizetni semmiféleképpen nem fogok, mert hallottam olyanról(más oldal) hogy aki kifizeti az "1eurót" az feliratkozik valamire és havonta vonnak akár 70-100eurót tőle, tehát tílthatnám le a kártyám és még akkor sincs garancia hogy befejezik az emailek küldését. A kérdéseim a következők, van okom félni hogy esetleg néhány hónap mulva már 1.000+ eurót fognak követelni? Internetes csalás áldozata lettem? Ez legális? Köszönöm a válaszokat, a google semmi információt nem adott az oldalról.

drbjozsef #   2019.06.11. 07:05

Opika8707,

A bankszámlaszámimat a bankon nevét és a nevemet emailcîmemet telefonszámomat tudja.Vissza tud élni bármilyen formában ?

Bármilyen formában? Úgy bizonyára igen, ha akar, a "bármi" fogalmába elég sok minden tarzozhat.

A bankszámlaszám nyilvános adat, arr utalni tud aki akar, de pénzt levenni nem. Telefonon, emailon legfeljebb zaklathatnak. De örülnek, ha sikerült csőbe húzniuk, nem fognak utána ezzel foglalkozni, nyugi.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Opika8707 # e-mail 2019.06.10. 14:05

Sziasztok,minap olvastam egy hozzászólást, miszerint egy angol csaló akart használt lap topot vásárolni.Kérte a lap top szállítását és arról az igazolást,mert az Axis bankba a vevő(csaló) a pénzt letétbe helyezte, és csak a feladás után tudja a pénzt folyósítan.Velem ugyanez megtörtént,viszont naîvabb volam,felaftam a csomagot. A banknak megírtam a csomag számát.Ezután visszaírt a bank és a csaló(Achim Jakoby) h 725 eurót utaljak a bankjába és akkor folyósítják a pénzt akár bitcoinba.Na innentôl szálltam ki a sztoriból,megírtam Achimnak meg a bankjának,h nem utalok,fordítva ülnek a lovon hisz’ én várok pénzt.Ma már a Bank azt írta h 5 órám van átutani a pénzt.A bankszámlaszámimat a bankon nevét és a nevemet emailcîmemet telefonszámomat tudja.Vissza tud élni bármilyen formában ? Sos kérlek segítsetek!Köszönöm

drbjozsef #   2019.06.06. 11:37

Viki1117,

Elkövettél valamilyen bűncselekményt? Nem.

Ha eszük lenne, legfeljebb polgári perrel fenyegetnének. De nemzetközi per egy használt laptop miatt? Ugyanmár.

Csak a lelki masszír része. Szard le.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Viki1117 # e-mail 2019.06.06. 11:16

Nem is gondoltam, hogy elküdom. De nekem akkor nem lesz semmi problémám a németországi feljelentéses fenyegetőzés tekintetében?

drbjozsef #   2019.06.06. 10:27

Kamu.
El ne küldd. Sose fogsz pénzt látni.

Te vagy az eladó. Te szabod meg a feltételeket. Ha ilyennel akarsz b*szakodni, kérd a pénzt egy magyar ügyvédi letétbe, utalják oda. Nyilván nem fogják, sima átverés az egész.

Jelentsenek fel.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Viki1117 # e-mail 2019.06.06. 09:30

Szasztok bízom a válaszotokban.
Pár napja írt egy Lisa Ross nevezetű hölgy az általam árulg laptopra miszerint ő elutalja nekem a pénzt és akkor küldjem el a gépet az Egyesült Királyságba. Ekkor jött egy üzenet egy állítólagos banktól hogy ő elutalta a pénzt, tegyem föl postára a csomagot és küldjem el a nyugtát a banknak, ekkor kapom meg az összeget a számlámra mert addig egy transzfer banknál van. Nekem ez már gyanús volt, keresgéltem és rá találtam erre az oldalra. Nem tettem föl a csomagot.Mai nap reggel jött egy email, hogy 5 órán belül küldjem el vagy feljelentést tesznek a NÉMETORSZÁGI rendőrségen. Kérdem én, Egyesült Királyságból németországi rendőrségre? Rá kerestem a bank nevére Axis bank, létezik az EK-ban. Írtam a banknak, hogy létezik-e ilyen, az az e-mail sem szerepelt a rendszerükben sehol amiről én az e-maileket kapom, sőt még nem is válszoltak.

Mit tegyek? Mi a teendőm?

anonima # e-mail 2019.05.25. 08:15

Jó reggelt, swzervusztok,még most sem kaptam választ beírásomra,pedig nagyon kellene. Köszönöm

anonima # e-mail 2019.05.24. 09:39

Folytatás:Ingatlanhírdetés volt, melyet már eladtam, azonban 2012-19 május 19-ig számoltatja a feljelentő a a 147.300 tőkét. Jogtalan. Ezidáig hallgatott, most ismét éltre kelt a Experient Enterteiment Ltd. ofsor cég mely rendőrségi vélemény szerint, ám MO-n laknak, akik ezt a mocskot elkövetik, és semmiért próübálják közjegyző segítségével elérni a céljukat.

Azonnali segítséget kérek, akik sok sok évvel ezelőtt 20100-11- előtt vagy akkor ebben az ügyben, levelezésben részt vettek, kérem őket, segítsenek véleményükkel, tippjeikkel.Köszönöm

anonima # e-mail 2019.05.24. 09:34

Szervusztok,jó napot! 2010 környékén már voltam eze3n az oldalon, és 201-ben rendőrség,adatvédelni,GVH és itteni rendőrszázados úr segítségével feljelentettük sokan a ingatlanb azár.com és ingatladepo.com-t,mert nem lehetett a hírdetés letörölni. Majd kifizettem a neki járó 4800.- Ft-t, és nem történt semmi, majd mindenfelé leveleztem, feljelentettem,mert megfenyegetett a ofsor cég tulajdonosa,mert ez az volt, a Veltimo néven ismertté vált sokunk ,nagyon sokunk által. Főhadnagy ur azt irta milliomszor,hog ayne próbáljuk kifizetni ennek a bőnözőnek a ppénzt,mert nem szabad. Abba is maradt a téma De Péterfalvi Attilqa akkori ombutzmann megbüntette a hirdetést adüt 10.mFt-ra. Most, tavaly elkezdett ismét előkerülni a témas közjegyzőn kerestül, és még mindig tart. Most már uzsorási kamattal probál behajtatni rajtam e-oldalon keresztül 4.800.000 Ft-t. Vágreehajtünál voltam tegnap, és a megirta a levelet a közjegyzőnek Sárrbogárdsra, mert lakóhelyükhöz közel van, nem az enyémhez, hog ytisztázza és vaívítsa át nevezett személy kérését, mert ugyanis jegybanki alapkamattal kell számolni a tényleg tételt, amit már befizettem 147.300 Ft-t én marha és járulékotat, tehát 225.000- Ft-t. Ennyi Ettől tovább nem megyek el és ezt is vissza fogom perelni büntető jogásszal a bíróságon, de elébb megvárjuk a közjegyző állásfoglalását és ha nem kedvező,akkor huss a bíróság. Na ehhez mit szóltok?

emberek03 # e-mail 2019.05.02. 16:13

Mivel nem érkezett válasz a kérdésemre, ezért megválaszolom magam, hátha valaki hasonló problémával rátalál a bejegyzésre...
Voltam ügyvédnél, és a következőket mondta:
azonnal felmondani a szerződést a "szolgáltatóval" és kijelenteni, hogy bármi további számla érkezik hozzánk, akkor jogi útra tereljük a dolgot. igaziból ennyi a teendő. Annyi, hogy én nem végeztem semmi egyéb befizetést, vagy tranzakciót az oldalukon, ezért jogilag nem is lehetett velem szemben követelésük. Most aki hasonló helyzetbe került és adóssága keletkezett a csaló szolgáltató felé, az már lehet, hogy bonyolultabb kérdés. Nem tudom mennyire akarnak inkasszóval próbálkozni az ilyen cégek, mivel az bírósági eljáráshoz kötött, és visszaüthet nekik, nem hiszem, hogy megéri nekik a kockázatot. Másrészt a már befizetett összeget nem nagyon van esély visszaszerezni, sokkal-sokkal drágább lenne az eljárás, mint a vitatott összeg. Ezeket megtettem, azóta nem jelentkeztek, remélem a három hónap letelte után sem fognak. (egyébként elírtam az előző hozzászólásban, 100$-t akarnak majd számlázni, nem 10-et)

emberek03 # e-mail 2019.04.17. 20:40

Tisztelt Forumozók!

Szégyellem magam, de egy nagyon buta internetes csalás áldozata lettem! Találtam egy (mint kiderült) hamis cikket, miszerint egy új kriptovaluta jelent meg, amibe nagyon érdemes befektetni. Felkerestem a hivatkozott oldalt, ahol lehet ezt vásárolni. Ott első lépésként kértek egy nevet, email címet, egy jelszót, valamit telefonszámot. Megadtam, ezzel át is irányítottak egy másik oldalra, ahol rögtön hozzáfértem a létrehozott fiókomhoz. Ott amikor rámentem, hogy befizetés, újra átirányítottak a tradewell.io oldalra, ahol már regisztrálva is voltam. Tehát azzal, hogy beírtam a fenti adatokat egy másik oldalon, azzal itt már regisztráltak is. Mikor befizettem a minimális 250€ bankkártyával, meg is jelent az ottani egyenlegemen. Ekkor, jöttem csak rá, hogy átvertek. (nem tudom miért nem esett le korábban) vissza akartam igényelni a pénzt, de nem sikerült akkor, mert úgy láttam, hogy csak hitelkártyára tudják visszautalni. Letiltattam a kártyámat, bejelentést tettem. Közben két hét eltelt, és valamiért megpróbáltam, hátha vissza tudom mégis utaltatni a pénzt, mert akkor néztem, hogy számlára is tudnak utalni. Kérték a bankszámla adataimat, amik egy normál nemzetközi átutaláshoz kellenek (IBAN, SWIFT, Bank neve/címe, én nevem). Megadtam. Vissza is jeleztek mailben, hogy befogadták a kérelmet és 10 munkanapon belül megérkezik a pénz arra a kártyára, amivel eredetileg befizettem (letiltottam már). Erre a pénzre már boldogan keresztet vetnék, viszont most már elolvastam a terms and conditions részt, és kiderült, hgoy a regisztrációval szerződést kötöttem velük, amiben ilyenek vannak, pl, hogy ha nem aktív a számlám náluk, akkor 10$ kiszámláznak. Gondolom ez csak a kezdet lenne. Az a kérdésem, hogy hogyan lehet ebből kimászni. Elvileg megszüntethető a számlám az oldalukon, de gondolom arra hivatkoznak majd, hogy ahhoz ki kell utalni a pénzt, ami rajta van, ahhoz pedig elvileg kérhetnek, a szerződés szerint személyi igazolványomról képet, amit nem akarok elküldeni. Az a kérdésem, hogy várjam meg a 10 munkanapot, hátha visszafizetik a pénz egy részét, és megszüntethetem a számlám nálunk, vagy mit tegyek?
Olvastam hasonló esetekről, de a megoldást sehol sem írták...

Válaszaitokat előre is köszönöm!
Emberek03

drbjozsef #   2019.03.26. 07:04

Az a kérdésem, hogy ilyenkor kikhez kell forduljak? Rendőrségen tettem feljelentést (még szóban)

Azért írásba foglalták? Kértél másolatot, vagy igazolást?

Máshova nem érdemes fordulni.

Majd nyomoznak, aztán feltehetőleg nem találnak senkit, és kész.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Szomorú örökös #   2019.03.25. 20:49

Labzo

Próbálok röviden és lényegre törően írni, csak kicsit nehezemre esik.

Hát nem is sikerült...szerinted ezt a litániát hányan olvassák itt el? :-O

Labzo # e-mail 2019.03.25. 19:10

Üdvözletem!
Azért is szeretném kérni a segítséget, mert nem csak én tőlem csalt ki pénzt, hanem egy másik embertől is (tőle 5-ször nagyobb összeget). Igen, tudom, én is elkövettem nagy hibát, amikre későbbiek folyamán jobban oda kell figyelnem, hogy ez, még egyszer ne történjen meg. Illetve, vegyék fel velem a kapcsolatot, akik ismerik őt, illetve ha, hozzám hasonlóan át lettek verve. Én, a rendőrségen feljelentést tettem, de remélem nem merül ki ennyibe az ügyem.
Próbálok röviden és lényegre törően írni, csak kicsit nehezemre esik.
Előzmény:
már tavaly érdekelt a BitCoin világa, írtam is egy megjegyzést ezzel kapcsolatban a SanFranciscobol Jottem, Bitcoinnal kapcsolatos YouTube videójához.
Akkor innen jön a történetem:
A fentebb említett kommentem után, alig egy hónappal később, Fb-on keresztül jelölt be egy, Angliába kiköltözött, fiatal magyar nő, Állítása szerint egy program alapján talált meg, mert ő is Bitmex trainer.
(Bitmex lényegében egy, kriptovalutákkal foglalkozó tőzsde [kriptovaluták lényegében virtuális pénznemek]).
Segített nekem, hogyan kezeljem ezt a Bitmex-et (létrehozott egy angol nyelvű Fb csoportot is, bár ott csak magyarok voltak).
Kisebb összeget utaltunk egymásnak (ő nekem mBTC-t [milliBitcon] én meg ennek ellenértékét Paypalon keresztül [a személyes profiljára]).
A beszélgetésünk egy idő után, személyessé is kezdett válni.
Elmondása szerint, 18 évesen költözött ki Angliába, ahol orvosira járt (Fb adatlapja szerint: University of Plymouth), közben konzumhölgyként keresi a kenyerét (Fb adatlapja szerint: Luxy - Upscale Dating). Azt le kell szögeznem, hogy tudtam, drogozik is (Fb-ra feltöltött képeken is látszott), de engem nem érdekelt (lehet, kellett volna).
Beszélgetéseink során, több közös pontunk is akadt, hozzám hasonlóan idealista, hisz a Bitcoin jövőjében, stb. Képeket is küldtünk egymásnak.
A beszélgetések 2019. januárban, februárban és március első felében folytak, amíg be nem következett a probléma.
Március 4. napon (hétfőn) állítása szerint, rendelt nekem egy Sony Playstation 4 Pro konzolt (Fifa 18 játékkal, bár azt úgyis elpasszolom másnak) a brit e-bay-on. (mivel akkor nem tudtam fizetni, így megelőegezte nekem).
március 8. napon (pénteken) megadtam neki azt, hogy hova postázza, a DPD-n keresztül. Szállítási díjjal együtt kérte tőlem az összeget, amihez egy kis háladíjat is hozzácsaptam. A konzolról képet kértem tőle, de nem küldött, de gondoltam, hogy nem gond, eddig az illetővel, nem volt probléma (igen, tudom, ez egy órási hiba, hogy vakon meg mertem benne bízni).
március 9. napon (szombaton) lett volna a csomagfeladás napja. Aznap nem jelentkezett, de nem kezdtem gyanakodni, mert korábban is volt, hogy egy - pár nap kihagyása után írt nekem.

Ami az események után történt:
sajnos több nappal később sem jelentkezett, pedig próbáltam felvenni vele a kapcsolatot. E-mailra nem reagált. Paypalon keresztül minimális összeget küldtem (megjegyzés rovatban üzentem neki) - semmi.
Telefonon keresztül (Viber Out) próbáltam elérni: semmi (csak üzenetrögzítő vette fel).
Hadd ne mondjam, hogy a fent említett konzol nem érkezett meg.

Fb-on keresztül próbáltam utána nyomozni:
próbáltam kideríteni, kikkel tartotta a kapcsolatot Fb-on keresztül. Nem mindenkinél jártam sikerrel, de akik beszéltek vele, ők sem tudják elérni.

Felhívást tettem több, Angliai magyarok Fb csoportban, hogy keresek egy személyt, aki Plymouthban lakik. Egy páran próbáltak nekem segíteni, megadtam a címet: nem találták ott (egy öreg nő lakik ott, aki sosem hallott róla). A megadott telefonszámon keresztül, nekik sem sikerült elérni.

A napokban válaszolt nekem egy másik személy, akitől nagyobb összeget csalt ki, mint én tőlem (és ő sem tudja elérni). Neki korábban küldött egy terméket és az, York városában lett feladva. Feljelentést ő amiatt nem tesz, mert nem legális üzlet az (drog).

Paypal vitát nyitottam, hogy azon keresztül próbáljam visszaszerezni az összeget, sajnos rosszul lett fogalmazva a szöveg, stb., emiatt vissza is lett dobva. Most e-mailon próbálom elküldeni, hátha úgy sikerrel járok.

Ez az én történetem röviden és dióhéjban. Remélem nem hagytam ki egy fontos részletet.
Az a kérdésem, hogy ilyenkor kikhez kell forduljak? Rendőrségen tettem feljelentést (még szóban), a bizonyítékokat még nem kérték. Ezen kívül, a Paypalos visszatérítést próbálom még.

Az illető Fb profilja, már inaktív:
Azért idő közben, sikerült lementenem a profilján látható képeket (bár erős a gyanúm, hogy azok sem igaziak), illetve a velem kapcsolatos Fb beszélgetést, cenzúrázatlanul, Paypal-os utalásokról készítettem másolatokat.

drbjozsef #   2019.02.26. 07:05

lajcsó,

valóban, jogos.

Samu,
Egyébként megteheted, hogy leveszed a kártya napi limitjét alacsonyra, mondjuk 100 forintra. Ha próbálkoznak, akkor látni fogod, a nem sikeres tranzakció is megjelenik azt hiszem a netbankban. Ha történik ilyen, nem is kérdés, hogy kártyát kell cseréljél. Ha meg vásárolni akarsz, akkor felemeled netbankban közvetlen vásárlás előtt csak egy kicsivel többre, mint amennyit költeni akarsz.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.