Igazságügyi szakértői vélemény


Plasma # 2017.03.30. 11:02

Immaculata
okés

ajsaMK # 2017.03.30. 10:11

Plasma, igen, azt már nem akartam írni, hogy kérdés, mit lehet az MR-rel bizonyítani. Ez mindig attól függ, összességében mit igazolnak az orvosi leletek.

Immaculata # 2017.03.30. 09:56

Plasma

Kérdezni jöttél, én pedig szakszerűen válaszoltam.

Minden mondatodban kijelentesz és okoskodsz, ami nem egyenlő a kérdéssel.

Minek jöttél ide, ha kész válaszaid vannak? (Bár megjegyzem mind rossz és tévedésen alapul.)

Eszemben sincs többet segíteni, a kioktatást pedig kikérem magamnak!

Plasma # 2017.03.30. 09:43

drbjozsef:

Ezt gondoldom én is, hogy ha lezárul az ügy és a kezemben lesz a bírósági ítélet akkor majd benyújtom a számlát a biztosító felé, hiszen már volt kárszakértő tőlük, van is közel 200ezer forint kár. Plussz egy tétel a részemről.

Plasma # 2017.03.30. 09:41

ajsaMK
Mivel közel 2 év eltelt a szakértő nem fog 100% ban arról nyilatkozni, hogy ez a fájdalom a két évvel ezelőtti baleset eredménye, ezt már a rendőrség közlte, hogy szinte biztos hogy nem várható ez a szakértői vélemény.

Plasma # 2017.03.30. 09:39

Immaculata:
Amiért faj az nem biztos hogy 8 napon tuli sérülés.
Azért gondold át a válaszod és a stilusod.

drbjozsef # 2017.03.30. 09:35

Plasma,

az MR vizsgalatra 4-6 honap a varolista.
Ha kifizeted, akkor maganuton 2 nap.

De utobbi esetben, lehet, nem fizet a biztosito, de ha be akarod vasalni rajta, perben szerintem lehet. Ha par het lenne a varakozas, akkor azt mondanam a biztosito helyeben, hogy annyit varhatsz, a nyomozas se tul gyors, de igy nem. Rogzitsd esetleg, ha kersz idopontot, hogy mennyit mondanak, ha tobb honap, en a helyedben megcsinaltatnam, es utana levernem a biztositon.

ajsaMK # 2017.03.30. 08:27

Plasma,

Arra nem kötelezhető a beteg, jelen esetben Te, hogy bármilyen vizsgálatnak alávesse magát. Másrészt, ha segíteni szeretnéd a nyomozati munkát vagy szakértő munkáját, akkor elmész vissza az akkori kezelőorvosodhoz vagy más mozgásszervi betegségekkel foglakozó szakrendelésre a panaszaiddal, és ott tudnak adni beutalót (a háziorvos nem fog tudni). Meg is beszélheted velük, hogy ezt javasolták a rendőrségen, bár nyilván a vizsgálat indokoltságáról és ezzel együtt arról, hogy kér-e MR-t a szakorvos fog dönteni. Másrészt, ha nem lesz MR, akkor a szakértő abból fog dolgozni, ami van, legfeljebb nem fog tudni határozott véleményt adni.

Immaculata # 2017.03.30. 07:45

Ehh. Szóval 2 éve fáj, de szerinted 8 napon belül gyógyuló.

Rendben.

Majd más.

Immaculata # 2017.03.30. 07:43

Ha az orvosszakértőnek nincs MR készüléke, - valószínűleg így van, kórházak is küldik a betegeket oda, ahol van - akkor pontosan nem tudja megállapítani, hogy a betegség maradandó, vagy mennyi idő után gyógyuló.

Plasma # 2017.03.30. 07:33

Miért ne tudnám? A biztosító fizetni fog feltehetően, itt az a kérdés, hogy ha 8 napon túl gyógyuló lett volna akkor nem szabálysértés hanem bcs.

Immaculata # 2017.03.30. 07:27

Igen. Nem tudod érvényesíteni a károdat.

Plasma # 2017.03.30. 07:25

Üdvözlet!
Az alábbiakban kérném a segítségeteket. Röviden a sztori.
2015 év végén elütöttek és ezzel kapcsolatban a rendőrség most jutott el addig a pontig hogy nyomozást folytat. Az elkövető is megvan, nyomozni nem kellett az ügyben. Az hogy miért huzódott eddig az most lényegtelen. Szóval amikor elütöttek ráestem a térdemre ami valószínűleg akkor megsérülhetett mert azóta is fáj. A rendőrség igazságügyi orvosszakértőhöz kíván küldeni (eset minősítése miatt) de előtte megkértek arra, hogy menjek el és csináltassak a térdemről egy MR felvételt. Eddig okés, nincs ezzel gond, elmegyek egy vizsgálat és felvétel erejéig. A háziorvosom azt a tájékoztatást adta, hogy lehetséges hogy az MR röntgen ilyenkor nem ingyenes hanem azért 30-50 ezer forint közötti összeget fizetnem kell.

Kérdésem:

1. Mi történik abban az esetben ha nem vagyok hajlandó fizetni, nincs felvétel, az igazságügyi orvosszakértő nem tud véleményt adni? Van e rám nézve negatív következménye ennek?

Előre is köszönöm.
P.

dorka11 # 2015.09.09. 19:52

Szép estét mindenkinek!

Kérdésem: ingatlan forgalmi értékének megállapitásakor szakértő számolhat-e forgalmi értéket lakhatási engedéllyel nem rendelkező épületre, épületrészre? Fennmaradási engedélyt sem kaphat, mert az épitési szabályoknak nem felel meg.

A válaszokat előre is köszönöm.

gabexa # 2015.05.18. 17:09

Üdvözlöm !
A bíróság elrendelte az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot, büntetőügyben. Azt vizsgálnák, (ha jól tudom) hogy a cselekmény elkövetésekor beláttam-e annak következményeit. Érdeklődnék, hogy milyen szakember végzi a vizsgálatot és hogyan zajlik ? Mennyi ideig tart, kell e vinnem korábbi pszichiátriai leletet.
Előre is köszönöm !

ezsuzsa # 2015.04.26. 04:06

A kérdésem hogy van-e lehetőségem megtámadni a szakértői véleményt, vagy az igazságügyi orvosszakértőt valamilyen hatóságnál? Ugyanis messzemenően eltér a szakértői hivatás szabályaitól. Klinika által diagnosztizált betegség meglétét kétségbe vonta, értékelésnél nem az előírt rendeletet alkalmazta.
Nem beszélve arról hogy folyékonyan hazudott, olyan vizsgálatokra hivatkozva amelyeket el sem végzett, olyan megállapításokat tett amelyek teljesen ellentétesek egy klinika által megállapítottakkal.Sajnos ezek elhangzását bizonyítani nem tudom, mert jegyzőkönyvbe nem kerültek, de elegek voltak arra, hogy a bírót meggyőzzék. Jogerős ítélet született, egészségkárosodás ügyben.

Dr.Attika # 2015.03.09. 19:28

Büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 70/B.§ (2) bekezdés, (5) bekezdés.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.09. 18:39

Naná.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.03. 12:32

Ha büntetőügyben minősítenek beszámíthatatlannak, az előny. Büntethetőséget kizáró ok ugyanis.

wers # 2014.02.03. 11:33

Elmeorvosi szakértő... na ettől mentsen meg jóég.
Szerintem bűrkiről meg bírják állapítani, kisebb-nagyobb mértékben zizzent.
Párom utólag egy hétig nevetett a vizsgálaton, mikor vissza akarta kapni a jogsiját. Úgy febossszantotta a doktornőt, hogy hajszál híjján nem akarta aláírni a papírját. (na, akkor annyira nem nevetett) Pedig ő csak kicsit zizzent.

Ria72 # 2014.02.03. 09:28

Tisztelt Agent Cooper!

Köszönöm, a választ!
Az a baj, hogy eddig hittem neki. Most jött el az a pont, hogy bebizonyosodott, hogy minden amit mondott rosszra vezetett.

Ezért szeretnék itt segítséget kérni.

Köszönettel:
RI A

Agent Cooper # 2014.02.03. 09:13

Kedves Ria72!

Ha van védője, akivel ráadásul meg is van elégedve, akkor miért itt keres választ a kérdéseire? A védője minden kérdésére válaszolni fog.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Ria72 # 2014.02.03. 09:11

Tisztelt Sherlock!

Köszönöm a választ.
Azt gondolod magadról, hogy ezt egy beírás alapján el lehet dönteni?

Komoly, segítséget szeretnék kérni, mit tegyek?

RI Andi

"Golyót mindegyikbe, aki poénkodik más baján, Isten majd kiválogatja!"

Sherlock # 2014.02.03. 08:31

Ne csináltass újat, mert azóta romlott az állapotod. Ez tényleg segítő tanács.

Ria72 # 2014.02.03. 07:27

Tisztelt Agent Cooper!

Természetesen, ezt nem én gondoltam így, hanem a védőm mondta, hogy ő szerinte egyáltalán nem valósult meg az a tényállás, amiért én a próbára bocsátást kaptam. Ezért fellebbeztünk, a másodfok visszatette első fokra. Most úgy érzem, egyre rosszabb helyzetbe kerültem, mert kiforgatták a pszyc. szakvéleményt, abból mazsolázgattak, és annak alapján küld elm orv. szaké.-höz.

Azt viszont biztosan tudom, hogy a pszic. szakvélemény nem volt valós. ( A jellemrajzom teljesen ellentétes az igazi énemmel) Ez biztos.

Kérem segítsen, most mit csináljak? Magánúton csináltatott,új pszic. szakvéleményt olyan súllyal figyelembe kell vennie a bírónak, mint a régit?

Vagy ha másik szakértővel elemeztetném a régit, azt olyan mértékben figyelembe venné a bíró?

(én már akkor is(2012.ben készült a szakvélemény)szerettem volna újat készíttetni, mert tudtam, hogy ez nem valós, de a védőm azt mondta, hogy nincs benne semmi olyan, ami rám nézve terhelő)
ennek ellenére egyik bajból a másikba kerülök e miatt a vélemény miatt.)

Ezért is kérdeztem, hogy mennyire helytállóak ezek a módszerek:
Exploráció
Rorschach projektív teszt
Szondi ösztöndiagnosztikai teszt
Irattanulmányozás

Sőt még hozzátenném, hogy úgy tesztelt, hogy a "szimpatikus embert" választó tesztnél megmondtam többször is, hogy senki sem szimpatikus!!!
Mégis kötelezett rá hogy válasszak. Én meg mindig a jobb alsó sarokból választottam, tehát nem szimpátia alapján.

Nagyon bánt, hogy ilyen hülyeség miatt dilisnek is nyilváníthatnak, mert már egy kirendelt szakértőben sem tudok megbízni.
Az előző is azt írta le, amit az iratok alapján hallani akart a bíró.

Kérem segítsen, most mit csináljak?
Nagyon köszönöm:
RI. Andi