Rendőri eljárás


Gabicsek # 2012.01.19. 10:47

Nincs mit.

Nina001 # 2012.01.22. 18:48

Üdv!
Tanácsotokat szeretném kérni.
2010.Január 2-án találtam egy 10.000.forint értékű telefont a munkahelyemen,amit Szilveszter éjjel veszített el egy illető.Hibáztam,tény és való,nem adtam le a rendőrségen a telefont,de mivel nem tudtam ki a tulajdonos,és nem is kereste rajtam a telefonját,pedig továbbra is ott dolgoztam,és vissza adtam volna neki,ezért otthon tartogattam kikapcsolt állapotában a telefont,gondolva,majd lesz vele valami.....Hát lett.
Májusban elromlott a telefonom,és elkezdtem ezt a talált telefont használni,mire Szeptemberben letiltották,és Decemberben kaptam idézést a rendőrségre,hogy fáradjak be először tanúként.
Bevallottam,hogy igen,én TALÁLTAM a telefont,vissza is adtam teljes épségben,mire mondták,hogy bírósági ügy lesz belőle.
Kaptam egy lehetőséget Németországban munka ügyben,és mivel a családom megélhetése forog kockán,muszáj lenne kimennem,de a rendőrök azt mondták,nem hagyhatom el az országot,amíg a bíróság ki nem mondja az ítéletet.
Kérdésem az lenne,hogy úgy sem mehetek ki,hogy a tárgyalásra hazajönnék?Milyen következményekkel jár,ha elhagyom az országot?Hónapokig várjak egy tárgyalásra,addig az ottani munkámnak is lőttek,illetve az itthoni megélhetésünket is veszélyeztetem.Nem akarok megszökni,egy 10.000.forintos telefonról van szó,amit úgy találtam,és vissza is adtam!
Válaszukat előre is köszönöm!