Kedves "topikosok" !
A következő ügyben szeretném a segítségét kérni annak akinek van némi rálátása a dologra.
Úgy kezdődött hogy kisebb pénzösszeget tüntelk el egy szűkebb 8pár fős) köösségen belül. Gyanú volt hogy ki lehet a hái szarka, tenni azonban nem igen lehetett semmit. Aztán amikor egy jelentősebb összeg is eltünt, Feljelentést tettem a rendőrségen, és elmondtam azt is hogy kire gyanakszom. Ügynem lett belőle, mert nem volt bizonyítékom. A rendőségen azt javasolták rajta kll kapni.
Ennek is eljött az ideje. Egy év múlva tetten értem az illetőt amint ismét pénzhez próbált jutni nem éppen törvényes úton. A rendőrségi kihallgatáson bevalotta az előzőlopást is, részletesen elmonva hogy mit, mennyit honnan vitt el.
Pár nap múlva azonban visszavonta a vallomását.
A bíróság a vádlottat felmentette, mivel a lopást nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak.(itt jegyzem meg hogy a vádlott márt állt bíróság előtt nagy összegű lopás egyik gyanúsítottjaként.A bíróság ezt oly annyira nem tartotta fontosnak, hogy az ítélethozatalnál figyelembe vette hogy a VÁDLOTT MÉG NEM ÁLLT BÍRÓSÁG ELÕTT)
A bíróság a tettn érés tényét úgy értelmezte hogy "mivel a sértett megjelent és a vádlottat tetten érte ilyen módon a vádlott ezalkalommal nem tulajdonított el semmit"
Az ítélet "B"-s volt ezért fellebbezésre nem volt lehetőség.
Perújítási kérelmet nyújtottam be az alábbi helyekre
- Városi Ügyézség
- Megyei Ügyészség
- Legfőbb Ügyészség azonban mindenhonnan elutasító választ kaptam.
Ezután az Országos Igazságszolgáltató Tanácshoz fordultunk ahonnan azt a válasz kaptam hogy az 1997. évi LXVI törv.3.§-ára hivatkozva, hogy érdemi intézkedést nem tehetnem.
A közelmúltban volt még egy próbálkozásunk , mivel előkerűlt egy tanú, azonban közölték hogy kifutottunk az időből.
Kérdésem: tud valaki segíteni, hogy hová lehet fordulni még, lehet-e valamit teni.
Előre is köszönöm a válaszokat.