Megállás Megállni tilos táblánál


Cielo # 2013.12.16. 08:43

Köszönöm a választ, de a kérdésem nem ez volt. Egyébként valóban nem én vezettem az autót, csak elírtam az elején).

Tudna esetleg valaki a kérdésemre válaszolni?

Köszönöm szépen!

Véleményem # 2013.12.16. 07:11

Írd meg azt amit a mondandód elején írtál.

Egy parkoló is van a helyszínnel szemben, azonban ott már nem volt hely és azt gondoltam, az utca másik oldala is a parkoló területét képezi. Az autót egy ismerősöm vezette aznap.

Azt gondoltad az utca másik oldalára állsz. Az autót ismerősöd vezette. Akkor ki gondolta, hogy az utca másik oldalára áll?

Írd meg a hatóságnak szépen az igazat, mert a hazugság nem jó dolog.
Még egy nem létező rokonnal lenne színesebb a történet.

A rendőrség nem tesz csekket a szélvédőre... Távollétedben jelentettek fel, ahogy az a "nagy könyvben" elő van írva nekik...

Cielo # 2013.12.15. 16:23

Tisztelt Jogi fórum!

Kaptam egy levelet a VIII. kerületi Rendőrségtől, miszerint 2013 augusztusában Megállni tilos táblánál álltam le autómmal és tanúként nyilatkoznom kell. Egy parkoló is van a helyszínnel szemben, azonban ott már nem volt hely és azt gondoltam, az utca másik oldala is a parkoló területét képezi. Az autót egy ismerősöm vezette aznap.
Az Interneten olvastam, hogy 2012. szept.-től ez a "tett" már nem tartozik az objektív felelősségvállalás hatálya alá, azaz ha én vagy rokonom követte el, nem kell magam ellenem vagy ellene vallanom. Ebben az esetben úgy tudom, hogy ismeretlen tettes ellen megszűnik az eljárás.

Azt szeretném megtudni, hogy ebben az esetben ha én azt nyilatkozom, hogy nem én vezettem, hanem a rokonom, engem megbüntethetnek-e, mint az autó tulajdonosa? A másik kérdésem pedig az, hogy miért nem 10.000 Ft-os csekket tettek a kocsimra és miért jelentettek fel egyből?

Várom mielőbbi válaszát!
Köszönöm szépen.
Üdv,