Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Garázdaság.Mire számítsak?

nonolet # e-mail 2018.08.06. 02:30

Ez inkább passzol az esetedre ... ha passzol.

http://ugyeszseg.hu/…giteleserol/

nonolet # e-mail 2018.08.06. 02:28
nonolet # e-mail 2018.08.05. 14:37

Mindig van ok...

shadoe # e-mail 2018.08.05. 10:40

Nonolet, köszönettel, a továbbiakban nem kérem "építő" hozzászólásaidat. Lassan a sértettekből csinálsz vádlottat. Más értelmes ember már felfogta volna, hogy OK NÉLKÜL támadt a lakótársra. Itthon laptopozott, csendben, nem bántott senkit, ki se tette a lábát a házból, az illetővel előtte soha semmi szóváltása vagy konfliktusa nem volt. Semleges viszonyunk volt vele, sőt az építkezésénél segítettünk is. Mi se értjük az egészet. Úgyhogy légy szíves, ha már nem segítesz, máshol csillogtasd a tudományodat.

nonolet # e-mail 2018.08.05. 09:17

Szóval: mi az ok, mert azt nagyon titkolod.

Ezek szerint eléggé sáros lehet a megtámadott is...

shadoe # e-mail 2018.08.04. 23:25

Az emberek nem is...

nonolet # e-mail 2018.08.04. 22:08

Az emberek nem tesznek ilyesmit ok-előzmény nélkül...

Valamiért csak berontott hozzátok.

shadoe # e-mail 2018.08.04. 18:44

Elnézést, de miért is kellett volna innen elköltözni? Itt lakom, az én ingatlanom, nehogy már jogtalanul elüldözhessenek innen. Menjen ő, ha nem tud másokkal együtt normálisan élni. Kezdem nagyon nem érteni a kérdéseidet!!!

shadoe # e-mail 2018.08.04. 18:43

Ok nélkül támadt rá. A lakótárs itthon ült csendben, dolgozott a gép előtt. Ki se ment az épületből. Ennyi a "bűne".
Szerintem egy ön- és közveszélyes őrültnek nem kell ok, hogy valakire állat módon rátámadjon.

nonolet # e-mail 2018.08.04. 17:06

"A pokol három éve tart"

Akkor talán már elkellett volna onnan költözni...

nonolet # e-mail 2018.08.04. 17:04

Tedd meg a FELJELENTÉST!!! részletesen.

- -

Nade miért is rontott rá a lakótársa?!
Valami oka nyilván volt rá...

shadoe # e-mail 2018.08.04. 16:49

Tisztelt Fórumozók!
A következő ügyben szeretném a segítségeteket kérni:

  • A szomszédom a tegnapi nap folyamán, amikor én nem tartózkodtam otthon, a pszichiátria kezelés alatt álló (pánikbeteg), védtelen, vékony, gyenge fizikumú lakótársamat a szobájában bántalmazta, ököllel, tenyérrel kb. 6-7-szer erősen fejbe és arcon ütötte, komoly sérülések keletkeztek rajta, már vettünk látletetet. Mindezt úgy, hogy a zárt kaput kiretesztelve magánlaksértést elkövetve rontott be a mit sem sejtő lakótársam szobájába. Az ütés közben fenyegetőzött (méghozzá halálosan, visszajön egy hét múlva, és kicsinál minket, gúnyolódott, hogy mi buzik vagyunk, ő a lány én a fiú - mi lakótársi kapcsolatban vagyunk, szó sincs ilyesmiről...), majd amikor elhagyta a házat, a lakótársam azonnal kulcsra zárta az ajtót. Majd megint visszajött, rángatta a kilincset, majd ököllel teljes erőből beverte az ablakomat. A zár miatt akkor már nem tudott bejutni az épületbe. A lakótársam három szomszéd segítségével utánam jött, felkutattak, és elmondták a sztorit, közben rendőrt hívtak (ők nagyon nem akartak foglalkozni velünk). Rengeteg rábeszélés után annyit elértünk öten, hogy a rendőrautó legalább menjen be az utcába, mert a többieknek is halálfélelmük volt a történtektől, nem mertek hazamenni a saját lakásukba. A rendőrség a házban a porig bezúzott ablakról és vérnyomokról fotót csinált, majd felvette az adatainkat. A kérdésem az, hogy érdemes -e ügyvédet fogadnom? Nagyon félek, hogy nem lesz ebből komoly ügy, megússza az illető egy ejnye-bejnyével (vagy azzal sem). Én és a lakótársam azóta halálfélelemben élünk, ha zajt hallok, már nézek ki ablakon, hogy mikor jön beváltani a fenyegetését, és engem is elintéz. Az idegállapotom rossz, aludni, enni nem tudok, a lakótársam pánikbetegsége súlyosbodott, egyedül sehova nem merünk már menni. A pokol három éve tart olyan szinten, hogy az illető őrült módon hifi tornyozik, amikor itt van, dorbézol, a feleségét torka szakadtából alpári szavakkal szidja, engem korábban is fenyegett meg párszor (elvágja a telefonkábelem, ami az én házamhoz tartozik, jobban tenném, ha innen elköltöznék...). Én mindig megadtam neki a tisztelet, sose jelentettem fel az állandó zenebona miatt, az eset után pedig gúnyosan, pökhendi módon beszélt a rendőrökkel is, ők is kiakadtak rajta, sőt a hifi tornyozást az ő jelenlétükben is folytatta. Bocsánat, ha hosszú voltam, köszönöm szépen a segítségeteket!
Dr.Attika # e-mail 2018.07.25. 17:28

Garázdaság és súlyos testi sértés halmazatban. Vélhetőleg felfüggesztett szabadságvesztés.De nem fórumon kellene tájékozódni, hanem ügyvédet meghatalmazni.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Muri7 # e-mail 2018.07.25. 15:54

És mire lehet számítani?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.07.25. 15:50

Akkor az már nem csak garázdaság lesz.

www.kbs-ugyved.hu

Muri7 # e-mail 2018.07.25. 15:49

Milyen bűntetésre számíthatunk?
Állítólag 8 napon túli sérülése lett annak aki feljelentette.

Muri7 # e-mail 2018.07.25. 15:18

Köszönöm szépen a választ!

Dr.Attika # e-mail 2018.07.25. 11:10

A rendőr hibázott ha ezt mondta. A feleség megtagadhatja a tanúvallomást, ha nem akkor köteles igazat mondani. A leírtak alapján használna a párjának.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Muri7 # e-mail 2018.07.24. 18:05

Jó napot!
Megszeretném kérdezni Önöktől, hogy ha egy ügyben én vagyok a gyanúsított tanúja (és a felesége vagyok), mit célszerűbb tenni?
Garázdasággal vádolják. Én annyit láttam az esetből, hogy a sértettel lökdösődnek és a sértett meg akarja ütni, de a párom kivédte az ütését, és így egyben meg is ütötte, de nem direkt. A rendőr aki felvette a tanú vallomásomat azt mondta, hogy inkább éljek azzal a jogommal, hogy nem mondok inkább semmit. Ezzel most jót vagy rosszat tettem a páromnak?

Öreg Tölgy # e-mail 2017.07.28. 17:38

Az nem. Az erőszakhoz fizikai érintkezés szükséges, vagy legalábbis annak a megkísérlése (ütés, rúgás, valaminek a hozzávágása stb.).

Kosziginy # e-mail 2017.07.28. 17:19

Köszönöm! Mi számít erőszaknak? Nem mentem nekik, nem ütöttem feléjük, csak káromkodtam egy jóízűt, de még azt sem velük összefüggésben.

Öreg Tölgy # e-mail 2017.07.28. 17:16

Ez legfeljebb garázdaság szabálysértése, ahhoz, hogy bűncselekmény legyen, valamiféle - személy vagy dolog elleni - erőszak szükséges. Ha viszont az erőszak a mentőssel szemben valósul meg, az közfeladatot ellátó személy elleni erőszak.

Kosziginy # e-mail 2017.07.28. 16:21

Tisztelt Jogászok!

Ez garázdaság?

Egyik éjszaka rosszul lett a beteg, idős anyám. Hívtam a segélyhívót, kiküldték az ügyeletet. A kocsikísérő gorombán szólt hozzám, amire én obszcén szavakkal szóltam vissza. Kihívták a rendőrséget, azok felvették az adataimat. Kérdeztem a rendőrt, követtem-e el szabálysértést vagy bűncselekményt, azt mondta nem. Az orvos viszont beírta a kórlapra, hogy agresszív voltam és káromkodtam.

Kérdésem az volna, hogy ez garázdaság? Feljelenthet az orvos és a kocsikísérő?

Köszönöm a válaszokat!

batka75 #   2017.06.16. 15:26

Amennyiben ennyiről van szó és nem volt korábban eljárás elenned /nem ítéltek el vmiért, akkor több mint valószínű hogy börtönbüntetés azért nem lesz...

botond190 # e-mail 2017.06.16. 14:20

Tisztelt ügyvéd úr!
Érdeklődni szeretnék,hogy mit kaphatok/mire számítsak ha meg gyanusítottak engem es barataimat csoportos garázdasággal.
Utcán összeverekedtünk mi 4-en masik 2 emberrel.. Konnyu testi serulesek nekünk is és a masik feleknek is. 8 napon belül gyógyul..
Panelházból kihivták a rendőrséget, de amikor igazoltatni akartak ijedtünkben elkezdtünk futni, par masodpercig futottunk utána meg alltunk mert észrevettük,hogy rendőrök és egyből megalltunk es igazoltattk falhoz allitottak..Egyedül en vagyok felnott 19 eves a mi barati körünkből akikkel voltam meg a masik fiúk szintén felnőtt korúak.. Igazoltatás utan elengedtek engem a fiatal koru barataimat vissza vitték a kollégiumba. Masnap jottek a rendőrök értünk a koliba es bevittek ahol vallomast tettünk.. a barataimmal tett vallomasunk megeggyezik mert az igazat mondtuk.. Veszekedes volt atmentunk az utca masik oldalara a fiukhoz, lökdösődtünk és végül verekedtünk.. Utana egy ket perc alatt vege lett a verekedésnek es bocsánatot kertünk mi is ők is kibékültünk és mint a baratok együtt setaltunk tovább mig a rendőrök le nem füleltek ugye.. na kb ez a sztori és érdeklődnék, hogy mit kaphatok mert ugye en vagyok csak felnottkoru es félek,hogy rám varrnak mindent vagy az,hogy én kezdeményeztem vagy nemtudom meg mit.. Buntetlen előéletűek vagyunk mindannyian.. Börtön ugye nem lehet? Nagyon remelem mert félek meg sohasem volt semmilyen rendőrségi ügyem.. kérem segítsen. Köszönöm a válaszát előre is. (Ja es meg annyi,hogy mindannyian tanulók vagyunk)