Szexuális bűnelkövetők listája


Asus # 2005.07.27. 16:12

Egyetértek!

dr Zákányi Csaba # 2005.07.27. 16:35

Érdekes, amiket szalami leírt, köszönjük az új információkat !
Egy percig sem gondoltam, hogy ellentétes lenne az amerikai törvényekkel ilyen lisák készítése. Csak számomra kicsit "disgusting" - hogy stílusos legyek. Sőt a szekunder prevenció (használjátok ezt a kifejezést ?) nyilvánvalóan hatékony eszköze. A kérdés csupán az, mivel indokolható, hogy csak a szexuális bűnelkövetők esetén alkalmazzák. És pont ez a momentum a középkori ebben a történetben. Én sem azt mondtam, kedves pippi, hogy a neo-konzervativizmus miatt az, hanem azt, hogy ezen világnézet széles elterjedtsége miatt tartják sokan elfogadhatónak az efféle dolgokat az Államokban - szemben a magamfajta "finnyás demokratákkal".

szalami # 2005.07.27. 17:07

Hát talán azért, mert ezektől a bűncselekményektől félnek az emberek a legjobban és ezek áldozatai (legtöbbször gyerekek) a legkiszolgáltatottabbak, legvédtelenebbek. Szerintem ez érthető.

pixel # 2005.07.27. 18:26

Valahol olvastam, hogy amerikában az elmult x évet ujra vizsgálták: Mitegy 25%!!!-ban
hibás döntést hoztak, gondoljunk itt a vilamosszékre...
:(

dr Zákányi Csaba # 2005.07.27. 19:17

K. szalami !

Te sem gondolhatod komolyan, amit írtál !
A józan ész azt diktálja, hogy pl. a gyermekgyilkosoktól féljünk jobban, nem az un. szexuális bűnelkövetőktől, akik közé pl. a "mutogatós bácsi" is tartozik.
Nehogy félreértsetek, ezektől engem is kiráz a hideg, de hogy pont a szexuális bűncselekményektől féljenek legjobban az emberek, hát ez nem érthető, hanem irracionális.

szalami # 2005.07.27. 20:33

A mutogatós bácsira nem vonatkozik a dolog. Csak azokra vonatkozik, akik erőszakos cselekményt követtek el. Azoknál is szakértői véleményre támaszkodva döntik el, mennyire veszélyesek a környezetükre, mennyire valószínű az ismételt elkövetés, és ettől függően kötelezik őket regisztrációra.

Azért a gyerekgyilkosságoknak is nagyon gyakran szexuális indítéka van.

Az egész törvényt egyébként Megan szülei kezdeményezték, rengeteget lobbiztak érte és így született meg. Tehát kvázi alulról jövő kezdeményezés volt. Amúgy a törvényt még Clinton írta alá, nem kell mindent Bushra kenni.

praetor01 # 2005.08.01. 07:47

Attól függetlenül, hogy a Megan törvény jó vagy rossz, az szerintem kétségtelen, hogy pl. egy gyermek megerőszakolásának a negatív eredménye felér, de legalábbis nem sokkal marad le az emberölés által okozott eredménytől.