Fórum büntetőjog újabb elöl     új hozzászólás


Környezetvédelem - madárka, madárka

Kovács Jozsi # e-mail 2002.09.05. 19:28

Talján vadászok avagy énekes nemzet az olasz.

Már a büntetőjog vizsgára való felkészülés alatt is szembeötlő volt a környezetkárósitás, természetkárositás illetve a környezetre veszélyes hulladék jogellenes elhelyezése elnevezésű tényállásoknak a büntetési tétele.Ajánlanám mindenki figyelmébe a 215/A. § (2)Ennek értelmében aki pl. radioaktiv anyagot jogellenesen elhelyez, az 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. Ez valljuk be elég gyenge...
A non plus ultra a HVGben egy cikk a témával kapcsolatban:a magyar joggyakorlatban ezen bűncselekmények fennállásakor nem szabnak ki szabadságvesztést (egy eset volt de akkor is felfüggesztettet) hanem csak pénzbüntetést...
Tisztelt Bárándy Péter miniszter úr véleménye szerint nincs szükség jogszabály-modósításra, a biróságok döntenek, hogy melyik büntetési tételt alkalmazák.
Állandóan lehet hallani ilyen hireket egyértelmű, hogy a birói itéleteknek nincs elrettentő hatása,a rohadt taljánok meg irtják az erdőket( elnézést a durva kifejezésért de nagyon feldühitett a dolog)

Ui:nem is a talján a rohadt hanem a magyar joggyakorlat

bausan

Kovács Jozsi # e-mail 2003.01.12. 18:13

Érdekes , hogy senki sem ugrott erre a témára...

bausan

Nick Name # e-mail 2003.01.12. 18:32

Kedves Józsi!

Meg ne haragugódj a vállonveregető megjegyzésért, de úgy látszik, egy újszülöttnek minden vicc új. A magyar joggyakorlat mindenben ilyen. Olcsóbb egy közlekedési konfliktusban széttörni az ellen állkapcsát, mint egy tiltott helyen való parkolás. :(

Nick Name

Kovács Jozsi # e-mail 2003.01.13. 21:38

Ahogy az angol mondja 'rájt ju ár', sajnos.

bausan

Kovács Jozsi # e-mail 2003.01.17. 14:55

Az uniós csatlakozás fog e változást hozni ebben a kérdésben?

bausan

Béres-Deák Attila # e-mail 2003.01.17. 18:30

Szerintem nem.A bírók ugyanazok maradnak.

attika

Kovács Jozsi # e-mail 2003.01.17. 22:05

Na jó, de feltételezem hogy a jogharmonizáció miatt változni fog ezen bűncselekményeknek a megítélése vagy nem?

bausan

Koi Gyula # e-mail 2003.05.07. 14:02

A magyar bíra csudálatos és elpusztíthatatlan kreatúra. Csak a Rákosi-rendszer tudta lecserélni a bírói kart. (Hogy kikre, arról nem beszéljünk). A másik dolog, hogy történetileg is jellemzoek nálunk a maratoni perek. A Nyulak szigeti apácák 1290 -tol pereskedtek Pest városával a mai Margit- szigetért. No meddig? 600 esztendeig. (Ennél tudomásom szerint csak a kánonjogi szentté avatási per hosszabb: itt Árpádházi Szent Margit esetére emlékeztetnék, ügye talán 700 évig húzódott. Írok a Guiness Rekordok Könyvének, amennyiben nincs még ilyen kategória.

legislator

vlenke # e-mail 2004.02.12. 21:31

És a madárka-per még mindig tart... Igaz, kicsit haladt már az ügy, mivel az egyik megbízó már meghalt. A másik már akkor elmenekült, amikor még csak elindult a kamion Olaszországba, a harmadik meg hamar óvadék ellenében védekezhet.
"Így mulat egy ..."
Az igazságszolgáltatásról pedig nagyon sok rosszat olvastam ezen az egész fórumon. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ez senkinek sem tűnik szembe?????