Tisztelt Fórumozók!
A párom 18 hónapja van fegyházban, bűnszervezetben elkövettet jövedéki orgazdaság miatt. Bent is példás a magaviselete, minden hónapban dicséretet kap, EFOP-os csoportban benne van, szintet takarít, kiemelt munkahelyen dolgozik, minden rendezvényen aktív résztvevő, most jelenleg tanfolyamra is jár. Szóval mindent megtesz. hogy enyhe rezsim besorolást kapjon, a parancsnok is elismerte, hogy nincs semmi akadálya az enyhe rezsimnek, de még se ítélik meg neki. Esetleg ha én venném fel a parancsnokkal a kapcsolatot, hogy mi az akadálya, talán segíthetnék neki, csak nem tudom , mire hivatkozzak, vagy hogyan is kezdjek neki ennek a levélnek. Vagy egyáltalán lehet itt valami jogra hivatkozni? Vagy teljesen a BV hatásköre ezt megítélni?
Van egy másik kérdésem is, ami nem vág ebbe bele, de ezzel se tudok mit kezdeni. Volt náluk egy őr akit szépen megkért hogy ne mondja el , hogy látta őt ott bent, mert falubeliek. Persze az őr nem tartotta be az ígéretét és mindenkinek elmondta aki él és mozog, és most mindenki a szülőket támadja, tudják milyen a falú. Jó hírnévben álló családról van szó és sajnos a szülök tényleg nem tehetnek erről hogy a fiúknak volt egy botlása. Van erre valami jog, vagy intézkedés amit megtehetünk ezzel az őrrel szemben? Mert gondolom van valami titoktartási kötelezettség ilyen esetben.Érdekes, hogy mindenki tudni vél mindent viszont azt senki nem tudja kitől indult, csak annyit. hogy egy fegyőr, úgyhogy tudja ő hogy hibát követett el.
Elnézést ha hosszúra sikeredtem.
Köszönöm előre a választ!
Üdv: Gabriella