"A pénzhamisítást a törvény ....." hogyis?? - Cui prodest, Curia Suprema?


Leiterjakab # 2003.09.01. 15:01

Én úgy gondoltam, hogy apránként csinálnánk, pl. minden nap egy ötezres és, hogy ne legyen folytatólagos bcs., ezért mindig más célzattal járnánk el, pl. egyik nap erre, a másik nap arra költenénk, ezzel kizárnák az egységes elhatározást.

Egyébként meg tényleg nem Bárándy hibája, hanem a Lomnici-csúcsokon követték el a hibát...

Az persze felelőtlenség volt az LB részéről, mert hja mindenki egyenként hamisít egy 10000-est akkor, az pl. 1000000 fő esetében már:10,000,000,000 nem rossz mi...?
Persze tudom, hogy ez csak elméleti lehetőség, de akkor is...


Leiterjakab

Nick Name # 2003.09.01. 12:36

Azért ettől óva intenélek. Nem a 10 ezresnél kisebb címlet hamisítása nem bűncselekmény, hanem összesen 10 ezer Ft-é. Tehát pl. 3 db ötezresé már az.

Ne szégyeld, Bárándy sem tudta. :-)


Nick Name

Leiterjakab # 2003.08.13. 19:40

Gondolom már mindenki hallotta, hogy a LB jogegységi határozata szerint a pénzhamisítás nem büntetendö, ha azt 10,000 Ft.-t meg nem haladó értékre követik el.

Arra jöttem rá tulajdonképpen, hogy ezáltal az állam most már a kisemberek részére is biztosítja a 'szabad rablás'. A 'nagyok' már úgyis megszedték magukat, most jusson egy kicsit az aljának is, persze csak korlátozott mértékban :-))

Az is eszembe jutott, hogy itt a fórumon egy páran összeállhatnánk: Attila, big cat, világesze és a többiek és közösen nekiállhatnánk gyakorolni a Széchényi-portrét [Delet Vagyóczky Károly SC. (c)védjük a szerzöi jogokat]:)))

És az is eszembe jutott, hogy amit most teszek még felbujtásnak se minösül mert csak ötezres hamisítására hívtalak fel Titeket, ami nem bcs.

Arra is gondoltam, hogy újra kellene nyomtatni a bankjegyeket, és azt írni rá: 'A bankjegyhamisítást a törvény tízezer forint felett bünteti!'


Leiterjakab