FENYEGETÉS, MEGFÉLEMLÍTÉS BIZONYÍTÁSA

ObudaFan # 2010.06.22. 11:16

Ismerni kellene a pontos üzenetet.

nykool # 2010.06.21. 15:44

Sziasztok Fórumozók!
Kíváncsi lennék a véleményetekre, illetve a tanácsotokat szeretném kérni!
A párom volt felesége küldött a páromnak egy csodálatos üzenetet, amiben olyan jelzőkkel illet engem és a családom, ami minden határon túl megy! Azt azért megjegyezném, hogy sem a testvéremet, sem az édesanyámat nem ismeri egyáltalán!
És ezeket még tetézte némi fenyegetéssel is, hogy mit fog velem tenni és hogyan is fogok járni! Ez nem az első alkalom volt, de most elsőként van kézzel fogható "bizonyítékom"!
Én ezt az üzenetet elmentettem és ki is nyomtattam!
Most mit tegyek, illetve kihez forduljak?
Mert már a párom is szólt neki, de süket fülekre találunk, és kezd elegem lenni az állandó szemétkedéseiből!
Előre is köszönöm szépen mindenkinek!
Ui: fontos lenne a tanács

Biro András # 2010.01.05. 08:58

És ha bizonyítani tudom, hogy Ő küldött valakit, hogy megfenyegessen, akkor milyen büntetést kaphat?

Biro András # 2010.01.05. 08:56

És ha bizonyítani tudom, hogy Ő küldött valakit, hogy megfenyegessen, azért milyen büntetést kaphat?

laeyer # 2010.01.04. 17:58

Ezek egyszerű bírságokról lehet szó, ha téged beperelnek valamilyen személyiségi jogok megsértése miatt!

De azért államtitkot vagy politikusokat nem javaslok lehallgatni. A kettős felhasználású termékekkel kapcsolatban komolyabb szankció is lehet. Visszaélésre adhat okot, hogy te felveszel valakit. Ha meg fel is használod...

Ha olyat akarsz felvenni, hogy téged sérteget, bánt valaki az nem gond. De üzleti, banktitok, szolgálati államtitok, magántitok már probléma lehet

ObudaFan # 2010.01.04. 12:37

HA más módon nem tudsz bizonyítani, és csak a bizonyításra használod a felvételt, azzal még jogot sem sértesz.

Biro András # 2010.01.04. 12:33

Ha bizonyítás miatt hangfelvételt készítek, az személyességi jogot sért ha jól tudom.Ha hangfelvételt készítek,annak mik lehetnek a büntetései?

laeyer # 2010.01.03. 17:45

Elévülési idő min. 3 év. Még tehetsz feljelentét, de azt bizonyítanod kellene tanúkkal, hogy fenyegetően lépett fel, ki küldte..! Kényszerítés bcs.

laeyer # 2010.01.03. 17:45

Elévülési idő min. 3 év. Még tehetsz feljelentét, de azt bizonyítanod kellene tanúkkal, hogy fenyegetően lépett fel, ki küldte..! Kényszerítés bcs.

Biro András # 2010.01.03. 14:16

Tiszteletem!

Egy presszóban történt összetűzés után, feljelentést tettünk. A feljelentett fiatalember apja, elküldött hozzánk egy férfit, aki köztudottan behajtással,fenyegetéssel foglalkozik, hogy "kérjen " meg minket vonjuk vissza a feljelentést. Konkrétan velem beszélt. Tudtam mivel foglalkozik, burkolt formában próbálta tudomásomra adni, hogy jobb lenne visszavonni a feljelentést. Ez tavaly január elején történt. Lassan egy év eltelt, lehet még ilyenkor feljelentést tenni? Vagy már késő? És mennyi időn belül tehető meg a feljelentés, az elkövetéstől számítva?
A válaszokat köszönöm!

jenő007 # 2009.08.21. 15:20

Azt szeretném tudni, hogy mit tudok akkor tenni ha valaki mail-ben megfenyeget és ismerem az illetőt és tudom hogy képes megtenni azt amit leír?

derill # 2006.01.29. 22:12

2001 évi 110-es BH

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

figyelnek # 2006.01.28. 20:17

Szia György!

Köszönöm a segítségedet.

Zoltán György # 2006.01.28. 19:57

De felveheted, és azt bizonyítékként felhasználhatod, akkor is, ha személyiségi vagy egyébb jog megsértésével készítetted!

Van egy 2001-es BH.

figyelnek # 2006.01.28. 14:27

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, egy illető engem is megfenyegetett életveszélyesen.
Egy ilyen esetet nem lehet bizonyítani a rendőrségen csak akkor, ha felveszed a beszélgetést, amikor életveszélyesen megfenyeget az illető.

Azt szeretném kérdezni, hogy egyáltalán felvehetem a beszélgetést, a rendőrség és a bíróság elfogadja-e bizonyítékként.

Sajnos nekem van egy olyan érzésem, hogy nem fogadják el, bizonyítékként, sőt ilyen esetben még én követek el bűncselekményt...

Nick Name # 2006.01.19. 16:04

A kényszerítés közvádas bűncselekmény, tehát bárki tehet feljelentést, más kérdés, hogy a feleséged aktív közreműködése nélkül a siker esélye nulla.

Nick Name

A kényszerítés közvádas bűncselekmény, tehát bárki tehet feljelentést, más kérdés, hogy a feleséged aktív közreműködése nélkül a siker esélye nulla.

Nick Name

Nick Name

Nick Name

benko laszlo # 2006.01.19. 13:26

Szia Nick Name!

A keresetindítás akadályozatatása miatt ugye csak a volt feleségem indíthat keresetet ?
Én nem ?

A bizonyíték erre pontosan az lenne hogy nem kap pénzt a vádlottól.
Azért azt csak elhiszi a rendőrség v. a bíróság hogy hiányzik a megfélemlített (szegény, mert 1 kereset, 2 gyerek) havi költségvetéséből kb. 40-50 ezer Ft és nem szórakozásból jelenti fel ???

Benkő Laci

viktor

Nick Name # 2006.01.18. 19:48

Esetleg a keresetindítás erőszakkal vagy fenyegetéssel történő megakadályozása jó lehet egy kényszerítésre, persze kérdés, miképp bizonyítható.

Nick Name

ObudaFan # 2006.01.18. 18:05

A tartás elmulasztása csak akkor bűncselekmény, ha jogerősen, vagy előzetesen végrehajthatóan azt bíróság megítélte, addig nem. A veszélyes fenyegetés miatt szabálysértési feljelentést tehetsz.

benko laszlo # 2006.01.18. 15:19

Szia Nagy Macska és JuKids!

Ez ám az állítólagos jog állam....
Úgy tűnik hogy ez már a magyar igazságszolgáltatás szégyene.

Lehet hogy ,,túlragozom" a problémát de azért szerintem mégiscsak dupla v. tripla bűncselekményről van szó. Lásd lentebb 1.) 2.) 3.)
Hogy megértsed kérlek olvasd el és válaszolj feltétlenül mert én adok a Ti véleményetekre!

A történet a következő..

A fiam féltestvére után az apja nem fizet gyerektartást. (Fiam és a féltestvére egy háztartásban élnek a volt feleségemmel)
A volt feleségemet megfélemlítette és fenyegette hogy ha elmegy a bíróságra, akkor elrabolja a gyereket. A volt feleségem egy szószerint őzike lelkületű ijedős fajta, tehát sajnos a férfi elérte a célját ! Azután engem is megfenyegetett mert miután láttam hogy semmi sem változik, így a volt feleségem helyett én akartam lépni az ügy ben.
Tehát adott három egy mással szorosan összefüggő bűncselekmény. Ezek egymás következményei

1.) Gyerektartás nem fizetése
2.) Volt feleségem megfenyegetése (Megakadályozta hogy keresetet indítson a Bíróságon)
3.) Engem is megfenyegetett (Kilátásba helyezte a fiam elrablását)

Valószínűsíthető hogy a férfi nem tudja azt hogy én semmiképpen sem indíthatok keresetet a volt feleségem helyett (ezért fenyegetett meg) !

Kérdésem röviden az hogy a rendőrség az én feljelentésemmel ezek után foglalkozik-e, illetve elegendő terhelő bizonyíték-e a férfi ellen az a tény hogy nem fizet gyerektartást. Megalapozza ez a megfenyegetésemet ?
Ha elmegyek a rendőrségre feljelenteni a férfit, akkor mit csinálhat a hatóság a férfivel?

Tehát most támogatja a magyar jog a bűnözőket vagy szankcionálja ?

Kösz a választ

Benkő Laci

viktor

Nick Name # 2006.01.13. 12:45

Jéééééééééééé, JuK, ezt Te írtad, vagy megszerezték a jelszavad? :))))

Ugyanis szóról szóra igazad van. :)))

Nick Name

JuKids # 2006.01.13. 12:36

big cat!

Azért arra alapozni egy hamis vád miatti eljárást, hogy nem sikerült bizonyítani az eredeti vádat, nyilván nem lehet, mivel akkor azt sem sikerült bizonyítani, hogy a vád hamis lett volna. És esetleg a hamis vád bizonyítására elrendelt eljárás hozhatja azt az eredményt, hogy bebizonyosodik, hogy az eredeti vád nem volt hamis, így a kérdező számára kedvező is lehet a viszontvádaskodás.

JuK