Antik Rómában mehetett együtt a kettő. A mi jogrendszerünk is római jogi alapokon nyugszik. Meg kell próbálni. Az biztos, ha ilyen kérelem érkezik bármelyik bírósághoz, akkor az ügyvéd kolléga esélyei meg fognak növekedni.
az ügyvédi törvény margójára
Hogy a fenébe lehetne egyesíteni egy polgári pert egy büntetővel? Te továbbra sem értesz semmit.
„Hallottatok már olyat, hogy valaki pereskedik, mint volt ügyfél, a volt, megbízott ügyvédjével?”
Minden műhibaperben ez a helyzet. És az is előfordul, hogy az ügyfél nem fizet. Azt sem lehet mindig lenyelni.
Ezt buktam.:)Azért, ha vki tud arról vmit, hogy mégis várható az ugyan alkotmányo korlát eltörlése, mint azt a KIM még az AB döntés előtt tervezte, megköszönöm, ha jelzi.
Van valakinek kedve visszatérni az eredeti kérdésekhez?
„Nem törődnek azzal sem, ha az ügyfél elbukja az ügyet.”
A perek már csak ilyenek. Szinte mindig elbukja őket valaki.
Kedves llenarth!
Amíg a Magyar Kamara, és a megyei szintű Kamarák megtűrik a felelőtlenül dolgozó ügyvédeket, addig a társadalom nem bízik Bennetek, ügyvédekben!Azt mondja a NÉP, csak a pénzre hajaznak, aztán nem csinálnak-lehetőleg,-semmit!Nem törődnek azzal sem, ha az ügyfél elbukja az ügyet.
Tetszik az általánosításod :)
Te=NÉP
Én még nem éreztem bizalmatlanságot másoktól jogi tevékenykedésem miatt.
A pénzre hajtanak, miért te mire? Az ember pénzből él, a keresztény karitasz meg nem ad enni nekem és gyermekemnek, a számlákat sem fizeti ki.
Ha pedig mindenki pénzre hajaz, akkor sokan miért adnak tanácsot az ide íróknak?
Ezt az általánosítást az orvosokra is el lehetne mondani.
Ennek a hozzászólásnak mi a franc köze van ahhoz, hogy egy ügyvédként korábban nem dolgozott szakvizsgázott jogász milyen feltételekkel válhat ügyvéddé? (Mert a belinkelt cikk erről szól.)
Egyébként meg azt úgy imádom, hogy valakinek van egy egyedi jogvitája a korábbi ügyvédjével, és ez alapján már rögtön "a társadalom" nevében tesz kinyilatkoztatásokat.
Vagy te lennél XIV. Lajos reinkarnációja? Persze ő csak azt mondta, hogy "Az Állam én vagyok", azért odáig ment, hogy "én,a társadalom"....
"Ezeréves lekvérügyekkel jösz nekem..."
http://www.jogiforum.hu/hirek/28810
Mi a véleményetek róla?
Tényleg csak ezzel lehetett az ügyvédi karba vetett bizalmat visszaállítani? Sikerült ez? Egyáltalán van bmiylen objekítvebb szocilógiai kutatás, hogy Magyarországon a társadalom hogyan viszoynul az ügyvédekhez? (nem az ügyvéd-viccekre gondolok:)
S most a KIM akkor továbbra is tervezi a módosítást?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02