Banki hitelek

Márti135 (törölt felhasználó) # 2011.01.11. 10:25

Szia Csabesz78.

Sajnálom a párodat, gyakorlatilag itt elvileg Nektek rendőrségi segítség kellene, mert jog szerint nemcsak a párodnak kellene fizetni a hitelt, csak itt nehezebb, de ha tudja bizonyítani, hogy élettársak voltak, akkor nyert ügye van, mert a hiteleknél nemcsak a házastársat, de az élettársat is kötelezően be kellene vonni adóstársként, csak sokan ezt nem akarják és azt mondják inkább, hogy nincs élettárs (mert ugye ez papír szerint másképp működik, mint a házasság.). Csak akkor van gond,
ha a hitelkérelmi nyomtatványon a párod azt jelölte be, hogy egyedülálló és ő ezt alá is írta (megjegyzem, sokan el sem olvassák mit írnak alá), akkor van gáz, mert a bank szerint ez sajnos csalásnak minősül, sőt még a KHR-be is jogosult lenne ez miatt feltenni, mert nemcsak akkor kerülünk fel oda, ha nem fizetünk, hanem ha valótlan adatot közlünk.
Bocsi, nem akartam kemény hangot megütni, de sajnos, sokan ezt sem tudják, s sajnos ez így van.

A volt anyósnak pedig el kellene gondolkodni azon, hogy vagy magába száll és elfogadja azt a tényt, hogy azt a pénzt a fiacskája legalább ugyanolyan arányban
elköltötte és elkezdik végre ők is fizetni a rájuk eső részt, vagy mehet (nek) a híd alá.

Nem akartam a fenti sorokkal cinikus lenni, de ezek a dolgok így működnek, viszont ettől még a párod és kislánya nem lesz megvédve, mert az ilyen embereket a jog nem szokta érdekelni, ráadásul egy gyáva embernek még alig nevezhető lények, akik a gyengébbeket terrorizálva akarnak megoldani valamit. úgyhogy minden együttérzésem a Tiétek.

Üdv. M.

valika29 # 2011.01.13. 05:16

Márti 135!

Nagyon köszönöm választ

cenzur # 2011.01.17. 19:10

Tisztelt Fórumozók!
A helyzet a következő van összesen 2 hitelem 1 jelzálog alapú lakáshitel és 1 autó hitel. A lakás hitelemet mindig napra pontosan fizetem azonban az autó hitelemmel szoktam késni. A kérdésem a következő lenne abban az esetben ha hosszabb késés miatt az autó hitelt felmondja a CIB akkor a másik banknál felvett lakáshitel is azonnali felmondásra fog kerülni vagy azt továbbra is megmarad ha pontosan fizetem? Mert ha BAR-os leszek gondolom akkor az összes addig meglévő fizetett hitelemet is felmondják. (egyáltalán nem vagyok ezekben tájékozott Elnézéseteket kérem) Válaszotokat előre is nagyon szépen köszönöm!!