Banki hitelek

kpgy81 # 2013.04.04. 11:54

Tisztelt Leendő Segítők!

Ezúton szeretném segítségüket kérni a következő témában.
Én egy szabad-felhasználású jelzáloghitel adóstársa vagyok "E"Banknál. Az ügyintéző kérdéseim után garantálta, hogy mint adóstárs, ennél a hitelnél anyagi felelősséget nem vállalok, mivel az ingatlanra felvett hitelt fedezi a ház értéke. Megnyugtatásul azt is közölte, hogy a fizetésemmel sem felelek. Ennek ellenére megkezdték ellenem a behajtási eljárást, a saját ingóságom és ingatlanom kárára, miután az adós nem tudott fizetni és a hitelt felmondták.
Várom a válaszokat!
Köszönöm.

wers # 2013.04.04. 12:08

Az ügyintéző kérdéseim után garantálta, hogy mint adóstárs, ennél a hitelnél anyagi felelősséget nem vállalok

Úgy kezdte, hogy egyszer volt hol nem volt... és úgy végződött, hogy boldogan élnek, míg meg nem halnak?

(már csak az a kérdés, a az adós ígért-e valamit az ügyintézőnek, vagy önként beszélt ennyi badarságoz)

A szerződésedet kellett volna elolvasni, megérteni, mit írsz alá.

evimeri # 2013.04.04. 12:56

Kedves kpgy81!

Már ne haragudj meg érte, de elég nagy tudatlanságra utal, hogy azt sem tudod mit jelent az, hogy adóstárs és mégis belementél. Az adóstárs közismertebben a kezes. Tehát ha a hitel felvevő nem fizet, a kezes fizet helyette. Ha a pénzedet vissza akarod kapni tőle vagy megegyeztek, hogyan tudna neked fizetni. Ha így nem megy pereskedhetsz évekig mire a pénzedhez jutsz.
Azért remélem hamarosan megoldódik a problémád.
Sok szerencsét.

evimeri # 2013.04.04. 13:03

Kedves királyo!

Én sem vagyok jogi szakértő, de sajnos elég sokat kell mostanában jogi dolgokkal kapcsolatosat olvasgatnom.
Szerintem teljesen fölösleges pereskednetek. A bankok még a szenteltvizet is lehazudják a keresztről. Van annyi eszük, hogy csak azt foglalják írásba ami rájuk nézve előnyös. Persze nem kizárt, hogy pert nyerhetnétek vele, ha van mivel bizonyítanotok, hogy miattuk volt az elutasítás csak az a kérdés mennyit költenétek addig ügyvédre és mennyit ítélne meg a bíróság. Még az is előfordulhat, hogy anyagi kártérítést nem ítélne meg.
Egyébként azért mert kifutottatok az időből nem lehet, újból igényelni?
Üdv.