Üdvözlöm!Tanácsra lenne szükségem.Van egy felbontott hitelkártya szerződésem,amit már el is adtak egy behajtó cégnek.Felhívott onnan egy nő,hogy fizessek.Hozzáteszem az életkörülményeink megváltozása miatt nem tudtuk tovább fizetni. Ez a hitelkeret 300 ezer Ft volt,most több mint 500 ezer a tartozásom.A gond csak az,hogy ugyanazokkal a feltételekkel,kamatokkal követelik rajtam a pénzt,mint a bank.Amit ők max.a feléért megvettek.Mikor rákérdeztem,hogy hogyan követelhetik ugyanazokkal a kamatokkal a pénzt,az volt a válasza,hogy a szerződést aláírtam és a pénzt is elköltöttem,tehát fizessek.Mégis mit gondolok? Igen,csakhogy én a bankkal szerződtem és nem velük! Kérdésem az lenne,hogy jogos-e követelésük? Én ilyenről még nem hallottam soha! Kérhetik-e a havi 10 ezer Ft-os kamatokat pluszban? Ha nem fizetek,akkor jön a végrehajtó. A férjem lassan 3 éve nem kap munkát én pedig gyesen vagyok.A házunkat az utolsó pillanatban sikerült eladni de az teljes egészében a banknak ment.Nincs semmink sem,anyósoméknál lakunk. Elvihetnek-e valamit tőlük? Illetve még egy kérdésem lenne: a gyerekek örökölhetik-e a banki tartozást? Válaszát előre is köszönöm!Üdv
Banki hitelek

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog
bíróság
büntetés-végrehajtás