hogyan-igazolhatom-a-munkaviszonyt
üsd be a gugliba fentit, első találat
hogyan-igazolhatom-a-munkaviszonyt
üsd be a gugliba fentit, első találat
Levágta a linket a fórummotor
https://www.hrportal.hu/…-a-munkaltatKedves drbjozsef4
Köszönöm, de 404 hibaoldal.
Tisztelt Uram!
1995-1998 között alkalmazott voltam egy vállalkozónál. Ő ma is él, bár a vállalkozását már megszüntette. Utólag tudtam meg, hogy nem voltam bejelentve, így a nyugdíj számításnál nem számították bele ezt a közel három évet. Tudnám-e valamilyen módon, tanukkal, vagy egyéb módon igazolni ezen időszakot? Üdvözlettel: Papp István
Ki kell számolni melyik ellátással jár jobban.
Osztap, Majordomus,
Köszönöm szépen a segítséget.
Youtuber,
Alapvetően ugyanazt kéne csinálnia. Részletek:
https://www.nyugdijguru.hu/…rol-2023-ban#…
Bocsi pontosítok Édesanyám jelenleg rokkantsági ellátásban részesül. Melynek összege 144 800 Ft. Lehet, hogy ez változtat a dolgon, mert nem rokkantsági járadékban, hanem ellátásban részesül?
Érdemes konzultálni előtte szakértővel hogy jobban jár e anyagilag.
Youtuber,
Az öregségi nyugdíjat igényelnie kell. Fontos, hogy az öregségi nyugdíjasnak nem jár rokkantsági járadék. Ezért érdemes adategyeztetést kérnie igénylés előtt (ha még nem tettétek), és az alapján kiszámolnotok, hogy mennyi lenne a nyugdíja. Az igénylést meg akkor adja be, ha többet kapna, mint a rokkantsági járadék. Ha nem igényel nyugdíjat, élete végéig kaphatja a rokkantsági járadékot.
https://www.allamkincstar.gov.hu/…tesi-eljaras
Üdv.
Anyukám idén lesz öregségi nyugdíjas. Jelenleg Rokkantsági járadékos, szóval a kérdésem - vagyis az övé, csak én írom, mert rágja a fülemet, hogy kérdezzem meg... -, hogy van e Neki ilyen esetben bürokratikus ügyintézni valója, vagy automatikusan megy végbe a folyamat?
Van még idő számolgatni.
Gyongyi,
A második számnak kell elérnie a 40-et ÉS a harmadiknak legalább 32-t.
Esetedben, ha folyamatosan munkaviszonyod lesz, akkor a harmadik lesz meg előbb, ezért a középsőt kell számolni.
Tavaly év vége óta eltelt még 277 nap a mai napig.
Tehát ma 36 év 24 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító időd van.
Még kell 3 év 341 nap a 40 évhez.
Tehát NŐK40-nel nyugdíjba mehetsz 2026.08.08-án.
Ha jól számoltam, de ez sose biztos.
Amikor meg lesz a 40. éved,ez naptári számitás kérdése.
Kedves Szakértők !
Kértem adategyeztetést a szolgálati időmmel kapcsolatban és a következő válasz érkezett :
1980.09.01. és 2021.12.31. dátum közötti időszakban
39 év 111 napnyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel
35 év 116 nap nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel , ezen belül
29 év 287 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási szolgálati idővel rendelkezik (2021.12.31)
Mikortól vehetem igénybe a nők 40 plusz kedvezményes nyugdíjat ?
Várom megtisztelő válaszukat .
Üdvözlettel : Gyöngyi
Majd jövőre. Januártól már neked is löknek valamit...
Ez a korrekció a jan. 1-n hatályos nyugdíjemelés korrekciója. Éppen ezért az új nyugdíjasokra nem vonatkozik.
Ismeri a fogyasztói kosarát. Ezek szerint élelmiszert nem nagyon fogyaszt...
(amúgy nyilván az aktuális 16% adatot megfelezte a kb. fél évre...)
8%-ot? Ezt hogy számoltad ki?
ipoly,
Én nem keresem most elő a rendeletet neked, de volt ez már többször kérdés, a válasz egyszerű : a vonatkozó, korrekciót megállapító szabályokat így fogalmazták meg. Teszem azt például : az évközi korrekció jár annak 2022-ben, aki 2021 december 31-én nyugdíjas volt. Vagy ilyesmi. Keress rá, ha érdekel pontosan.
2022.02.02-től lettem öregségi nyugdíjas.
Vagyis 2022 02-02-től eltelt időszakban az én nyugdíjam is veszített a vásárlóerejéből legalább 8%-ot, de júliusban mégsem kaptam nyugdíjkorrekciót, mint a nyugdíjasok többsége. Félek, hogy a 2022-ben még várható korrekciókból is kimaradok.
Miért van ez a negatív diszkrimináció?
Aritus,
Igen, beleszámít, de beleszámít a "8 év"-be is : ha a saját gyermekeire tekintettel valaki kihasználja ezt az időt, az értelemszerűen az unokájánál már nem használhatja (vagy tovább kell még a 40 év után dolgozni annyival)
Egyszóval : a 32 év keresőtevékenységnek a saját gyerek + saját unoka családtámogatások összege mellett is meg kell lennie.
Érdeklődni szeretnék, hogy a Nők 40 megállapításához jogosultsági időként beszámítható-e a nagyszülői gyed időtartama?
Szolgálati időként igen, de növeli-e a jogosultsági időt is?
Köszönöm a választ!
Az már nem rossz.....
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
A szükséges sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez. Ezek a sütik biztosítják a weboldal alapvető funkcióit és biztonsági jellemzőit, névtelenül.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
A teljesítménysütiket a weboldal kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak megértésére és elemzésére használják, ami segít a látogatók számára jobb felhasználói élményt nyújtani.
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
Az analitikai sütiket arra használják, hogy megértsék, hogyan lépnek kapcsolatba a látogatók a weboldallal. Ezek a sütik segítenek anonim, statisztikai információt szolgáltatni a látogatók számáról, a visszafordulási arányról, a forgalom forrásáról stb.
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
A hirdetési sütiket arra használják, hogy a látogatókat releváns hirdetésekkel és marketingkampányokkal találkozhassanak. Ezek a cookie-k nyomon követik a látogatókat a webhelyeken keresztül és információkat gyűjtenek, hogy személyre szabott hirdetéseket jeleníthessenek meg.
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
Az egyéb kategorizálatlan sütik azok, amelyek elemzése folyamatban van, és még nem kerültek kategóriába sorolásra.
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |