A Megyei Közigazgatási Hivatal felettes szerve ?


derill # 2004.09.12. 17:53

Lehet, hogy tudásbeli hiányosság, de valamit nem értek. Az I. foku itéletet biróság hozza, és nem Közig Hivatal. Ha peres ügyről van szó, csak biróság jöhet szóba, ugyanis közig hivatalnak nincs birósági döntési hatásköre, tehát itéletet sem hozhat. A birósági itélet ellen lehet fellebbezni, de azt nem a Megyei Közig. Hivatal birálja el. Ha viszont a Megyei Közig. Hivatal hoz döntést, az nem itélet, hanem határozat. Tehát most nem tudom, mit is dob vissza igazából? És hogyan teszi ezt?
Hiszen ha első fokon hoz határozatot, az ellen az ágazati minisztériumhoz lehet fordulni, ha a birósági ut kizárt, amit viszont szintén nem tudok elképzelni. Nagyon kevés ügyben zárja ki az Áe. a felülvizsgálat lehetőségét, ezek többnyire végrehajtási ügyek.

Mellesleg viszont az ügyintézőnek is van felettese, határideje. Tehát netalán a feletteséhez fordulnék.

Meg egy ügyvédhez, mert amit irtál Mugli, az számomra nem annyira érthető, félek vagy az én tudásom hiányos, vagy Te kevertél össze valamit, de akkor nagyon.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Mugli # 2004.09.06. 10:47

Köszönöm a választ.
Ezekszerint nem tehetek semmit?
Tényleg kikell várnom míg elsőfokon valamelyik önkormányzat az ellenérdekű félnek ad igazat, mert a Közig HIV. ügyintéző véleménye ez?

szebe # 2004.09.06. 10:36

Az ágazati miniszter, de másodfokon csak akkor jár el, ha a Közig.Hiv. járt el első fokon.

Mugli # 2004.09.06. 09:56

Tisztelt uraim ! Szeretnék némi segítséget kérni önöktől. Egy vizjogiper kapcsán, már 2 éve folyamatosan vissza dobják a Megyi Közig Hivataltól az elsőfokú itéleteket. A témában hozott elsőfokú itéletet a felperes sorra megfellebezei a eljárási vagy formai okokra hivatkozva, és a Megyei Közig Hivatal ügyintézője sorra el is fogadja a fellebbezést. Kérdésemre kijelenetette, addíg nem engedi tovább az ügyet a Biroságra amíg valamelyik önkormányzat nem támogatja itéletével a felperest. Kérdésem tehát mit tehetek hogy eljussunk végre a biróságra, és befejeződjön a per? Ki a felettes szerve a Közig Hivatalnak ahol felülvizsgálják a döntésüket, vagy ahol nem egy a témában már elfogult ügyintéző foglalkozik az üggyel ?