A Megyei Közigazgatási Hivatal felettes szerve ?


Mugli # 2004.09.27. 08:55

Túl nagy az anyag nem tudom beírni ,de alényeg, hogy a Közig Hiv az elsőfoku jegyzői határozatokat megsemmisiti és szinte szó szerint a felperes igényeinek megfelelően (iránymutató szempontok) alapján új eljárásra lefolytatását rendeli el. A határozatuk ellen további jogorvoslatnak helye nincs. Annyira nyílvánvaló az elfogultság, hogy például a Fűzfői határozatban benne van új tényként a felperes telke előtt húzódo közmű vezeték, az irányadó szempontok szerint nem is melítik hogy vizsgálja a jegyző ennek bekötési lehetőségét is. Elleneben a felperes által lerakott illegális vezetéket már mint megkezdett beruházást kell kezleni, és ennek megfelelően kell költség feltárást végezni. Na erre varjál gombot.!

derill # 2004.10.03. 12:43

Na igen. Jóhiszemüen szerzett és már gyakorolt jog. Ha nem kezdte volna el, jobb lenne a helyzeted. Tehát marad az ügyvéd. A másikat, ha ilyen tanácsokat ad, hogy hagyd, majd egyszer "elmulnak" a gondjaid a szomszédaiddal együtt, szerintem cseréld le olyanra, aki a megoldással próbál foglalkozni.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Mugli # 2004.10.04. 06:21

Ezekszerint okosabb lenne ha felhasználnám én az általa lerakott vezetéket, kérek rá órát és bekötöm saját vezetéknek, neki pedig veszek ugyanannyi csövet mint amennyit lerakott, és átadom. De hogy lehet 80m-nyi vezetéket hivatalosan, bizonyíthatóan átadni ? Mert ezzel új helyzet áll elő, neki nincs megkezdett beruházása. Így már vizsgálni kell a telkük előtti bekötés lehetőségét is, gondolom.

derill # 2004.10.04. 07:38

Na látod? Ez az amit nem lehet igy távban. Nem tudom, hogy a vezeték hol van. A telkeden? Az engedélyed nélkül? Vagy előtte? Ha előtte, akkor nem használhatod fel csak ugy. Attól, hogy Te rácsatlakozol, akár a telkeden van, akár nem, még az ő megkezdett beruházása, hiszen azt nyilván tudja bizonyitani, hogy a csövet ő fektette le. Tehát tényleg keress valami normális ügyvédet. Olyat, akinek ott befolyása is van.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu