Bevándorlás


M_Tibor # 2024.04.28. 19:29

Tisztelt olvasó!

Segítségre lenne szükségem egy bevándorlási témával kapcsolatban.
Röviden megpróbálom leírni a lényeget.

Párom tajvani születésű így érthető módon Európán kívüli országból származik. Szeretnénk eltölteni egy pár évet itthon mielőtt kiköltözünk, főként miattam mivel még nem ismerem a nyelvet túlzottan. (Tehát mi nem akarunk letelepedni Magyarországon.) Jelenleg két online részmunkát végez egy informatikait és egy nyelvoktatóit, de ezekkel a munkákkal itthon nem kapna érvényes munkavállalóit. Csak turista vízummal tud Magyarországon tartózkodni ami 3 hónap eréig érvényes ezután 3 hónapra vissza kell mennie Tajvanra. Nos ez az utazgatás luxus számunkra anyagilag és persze én sem tudok kiszakadni a munka világából, hogy utána repülök fizetés nélküli szabadság igénybevételével.

A bevándorlási hivatallal már próbáltam felvenni a kapcsolatot e-mailben kérdésemre kaptam egy kb. semmitmondó “no reply” üzentet. Telefonon elérhetetlenek személyesen pedig nem fogadnak ügyfélt csak időpont egyeztetéssel és mivel nem én vagyok az érintett nem is tájékoztatnak semmiről…

A házasság mint opcióban gondolkozunk de persze amennyire sikerült utána járnom csak 3 hónap után kapnánk elbírálást amennyiben mind a ketten előzetesen bejelentkezünk az anyakönyv vezetőhöz emellett kellene szereznünk egy tolmácsot és a dokumentumai hivatalos fordítását is el kellene intéznünk ami gondolom megint nem egy nap alatt készítenek el.



A jogi dolgokban teljesen el vagyok veszve ezért szeretnék olyan szakavatott személyt keresek aki intézett vagy intézkedett hasonló jogkörben.

Válaszokat előre is köszönöm!
Tisztelettel: M. Tibor