Magyarország búcsúja Európától


wers # 2012.10.01. 09:02

Az egy másik kérdés, hogy hogyan lehet valakit bebetonozni, örökkön örökké, de min. 70 éves korig. Van még ezen kívül ilyen munkakőr?
Az rendben, hogy pl. egy ügyvéd akár 70 évesen is praktizálhat, de őt választják. Mármint az ügyfelek. Ha jó, akkor megbízzák. A bírót pedig kapja az ügyfél. Ha jól tejlesít, ha nem.

wers # 2012.10.01. 08:57

az ismeretségi körömben egy bíró van, akit érint, ő már 3 éve nyugdíjban van, és amellett bíráskodott. Tehát nem most nyugdíjazták

ObudaFan # 2012.10.01. 08:49

Ha a bíró úgy kapta meg a kinevezését, hogy 70 éves koráig töltheti be ezt a tisztséget, aztán 62 évesen megtudja, hog fél év múlva nem bíró, az idő előtt történt.

wers # 2012.10.01. 08:42

nem nyugdíjazza a bírák jelentős részét idő előtt
Mit jelent az idő előtt? Minek az ideje előtt?

ObudaFan # 2012.10.01. 08:33

Rágalmazás? Alkotmányvédelmi Hivatal? A közhatalom bírálatát legfeljebb Fehéroroszországban kezelik ilyen eszközökkel Európában. Igazából ezekkel a felvetésekkel búcsúznánk el igazán Európától.

Az ilyen jellegű támadások ellen semmi más nem hatásos, mint az észérvek. Magyarország például igazolhatná demokratikus elkötelezettségét azzal, hogy nem választ egypárti médiahatóságot 9 évre, nem nyugdíjazza a bírák jelentős részét idő előtt, nem korlátozza jelentősen az Alkotmánybíróság hatáskörét, stb.

Az ilyen jellegű támadásokkal szemben ugyanis csak az hatékony, ha a megtámadott igazolni tudja a támadás teljes alaptalanságát. Ha már alapot adunk a támadásnak - és ez az ország sajnos bőven adott - akkor az ilyesmin nem kell meglepődni. Akkor sem, ha a támadás lényegesen hevesebb, mint az indokolt lenne.

Poruljárt_Attila # 2012.10.01. 07:06

Azért ez most speciel nem annyira elrugaszkodott gondolat. Tán nem szűnt meg?

Berényi Miki # 2012.10.01. 06:15

Ok? Amit a vak látott, a süket hallott, és a néma mondott.... Komolyan, valaki szerint kellenek okok azóta, hogy újságok címlapján hirdették, hogy megszűnt a sajtószabadság? Vagy a "megszűnt a köztársaság" cirkusz óta?

wers # 2012.10.01. 06:09

Mi lenne az a nagyon fontos ok, amiért tele kellene sírni a nyugati médiát?
Mindig megtalálják az okot. Ha mégsincs, hát kreálank.
Számtalanszor külfüldi sajtóból, vagy partnercég dolgozójától tudom meg, mi a helyzet itthon. És ők csodálkoznak, hogy én nem is tudok róla. (Mert ők aztán tudják.)

Poruljárt_Attila # 2012.10.01. 05:40

De várj Miki. Mi lenne az a nagyon fontos ok, amiért tele kellene sírni a nyugati médiát?

Poruljárt_Attila # 2012.10.01. 05:38

Értem, köszi. Nem is hallottam ezt a Hivatalt.
Netán a régi Nemzetbiztonság új neve ez? És a Belügy irányítása alatt? huuhhh, hát nemtom ...

Na de a legelső mondatod akkor válasz a kérdésemre, tehát kutakodhatnak, beszerezhetnek, azonosíthatnak és stb, de tenni semmit nem tehetnek osztrák állampolgár ellen. De gondolom, már csak azért se, mert a Btk területi hatálya eleve kizárja ezt.

Berényi Miki # 2012.10.01. 05:24

Pont az a céljuk, hogy valami eljárást indítsunk a készítők ellen. Akkor lehetne telesírni a nyugati médiát.

Ugyanez igaz a siófoki bíróra. Nagyon várják a leváltását, biztos készen állnak már a cikkek.

Érdemes feladni a magas labdát?

Dr.Attika # 2012.10.01. 05:11

Tulajdonképpen ez az Alkotmány Védelmi Hivatal feladata lenne, ha Magyarországon készítették volna.

"Az Alkotmányvédelmi Hivatal működésének célja az állampolgárok és Magyarország alkotmányos rendjének védelme, biztonságuk garantálása.
A Hivatal a belügyminiszter irányításával hajtja végre a nemzetbiztonsági törvényben számára meghatározott feladatokat. Együttműködik a Belügyminisztérium rendvédelmi szerveivel, a nemzetbiztonsági szolgálatokkal és az államigazgatás más területeivel. Széles körű együttműködést folytat, döntően a NATO-tagországokkal és az Európai Unió partnerszolgálataival.
A rendelkezésére álló – törvényi felhatalmazással alkalmazott – eszközökkel és módszerekkel felismeri és azonosítja a nemzet biztonságát fenyegető rejtett és nyílt kihívásokat, az azokat megjelenítő szervezeteket és személyeket, s hatékonyan lép fel mindezekkel szemben. Kiemelt feladata, hogy Magyarország kormánya számára biztosítsa a döntéshozatalhoz szükséges – más módon be nem szerezhető – információkat.
Az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai készek az előttük álló feladatok végrehajtására. Személyi állománya magasan képzett, tapasztalt, felkészült szakemberekből áll, akik hivatástudatból választották a nemzet szolgálatát.

Kellemes időtöltést kívánva üdvözlöm:
Göbölös László dandártábornok
főigazgató "

Poruljárt_Attila # 2012.10.01. 04:55

Ez is egy megközelítés valóban, bár ettől az oldaltól mindig megkérdezném, hogy mégis milyen okokat lát a jelenség mögött. De ha meg mégis így van, hát annak is okai vannak.

De inkább arra irányult a kérdésem, hogy jogilag tud-e valamit tenni Viktor.
Tegyük fel, ugyan ez a film itt készül nálunk, akkor teljesen simán eljárást indítanak a producer és más készítői ellen, vagy akkor is marad csak egy szabad véleménynyilvánítási eset?

Dr.Attika # 2012.09.30. 09:09

Nem egy húsba vágó kérdés. A sógorok folyamatosan fikáznak minket. Nem oszt, nem szoroz ez az újabb lejáratási kísérlet.

Poruljárt_Attila # 2012.09.30. 05:09

Mit szólnak a T jogász urak a filmhez?
Ha így más országban követődik el a "rágalom", akkor lehetséges pl. büntetőjogilag tenni a film készítői ellen valamit vagy max ezt csak a nagykövetségnek tudják jelezni, hogy nem értenek vele egyet?

Ilyenkor mi a helyzet? Furcsállom, hogy még senki se hozta szóba.