TÉNYLEG kizárnának a halálbüntetésért?


Kovács_Béla_Sándor # 2015.04.29. 09:18

Az a helyzet, hogy épp az ilyen felvetésektől lesz az embernek bizonyos véleménye a miniszterelnök úrról.

fekete mamba # 2015.04.29. 09:04

"Amellett, hogy téged nem érdekel a valóság"

Már bocs, de komolyan kérdeztem, mivelhogy felmerült, azért ha miniszterelnök veti fel, arra oda kell figyelni, függetlenül atttól, hogy kinek mi a véleménye Orbánról.

Sherlock # 2015.04.29. 08:35

Amellett, hogy téged nem érdekel a valóság, leírom hogy az idetévedők azért értesüljenek. Valószínűleg felfüggesztenék az EU tagságból származó jogokat (a kizárást nem szabályozzák az alapszerződések, de akár az is megeshetne), de egész sok Mo. által aláírt nemzetközi szerződés is tiltja, azokat mindet fel kéne mondani ehhez. Az Európa Tanácsból viszont biztosan kizárnának. A halálbüntetés bevezetésének esélye összességében 0%, az egésznek a felemlegetése csak populista hangulatkeltés.

Off

És ahogy a példa mutatja, működik is a nép emberén. Mivel pontosan tudják, hogy nem lehet bevezetni, bedobják a gumicsontot a hőbörgőknek, aztán közlik velük hogy az "Unió" megint a Zemberek ellen van/karvalytőke(!)/gyíkemberek/multilobbi/stb.

On

fekete mamba # 2015.04.29. 08:21

Azt ugye tudjuk, hogy az Eu-s jog tiltja a halálbüntetést. No de tulajdonképpen mi történne, mennyire reagálna valóban keményen az Eu, ha mi ezt lesz*rnánk? Mindenképpen várható lenne a szavazati jog felfüggesztése, vagy pedig ez az ügy egy "kötelezettségszegési eljárás" lenne a sok közül, ami megvan minden országgal szemben, és így lenne-e reális alternatíva, hogy bevezetjük a halálbüntetést, de nem lépünk ki az Eu-ból, csak felvállaljuk, hogy emiatt "csúnyán néznek ránk", de ennyi?