Görögországba utazunk 3 hét múlva, de sehol nem találtam a vámmal kapcsolatos információkat a neten. Egy kb. 600.000 Ft értékű fényképezőgépet vámmentesen vajon vihetünk-e Szerbián és Bulgárián át Görögországba? Valakinek volt hasonló esete? Vagy valaki tud ebben bármit segíteni? Esteleg annyit, hogy hol lehetne ennek pontosan utánanézni? Köszönöm előre is!
utazás EU országba nem EU-s államokon keresztül
Ha saját gép, és saját használatra, tehát nem eladási szándékkal viszed, szerintem vámmentesen lehet átszállítani.
Egyébként javaslom a VPOP alábbi lapját megnézni:
Köszönöm Bubo Doktor! Elolvastam a VPOP lapját, de én - igaz nem jogászként, csupán - laikus olvasatra arra jutottam, hogy 175 Euro felett vám és ÁFA köteles a nem kereskedelmi céllal szállított minden dolog is. Komolyan felmerül bennem a kérdés minden hivatalos levél, közlemény stb. olvasásakor, hogy nagyon gyenge a szövegértésem...
Természetesen saját használatra vinnénk a fényképezőgépet, így inkább azt az álláspontot foglalom el, amit a Te válaszodban olvastam...
Bocs, csak még annyit, hogy sokadszorra is újraolvasva megértettem... :) Mint a személyes poggyász része vámmentes... :) Éljen!
Köszi szépen a segítséget!!!
Fenyő
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02