Azt viszont erősen kétlem, hogy az általad idézett személy pert nyert volna az apeh ellen...
Vatera - bajban vagyok?
köszönöm.
Információkat gyüjtök:)
Tisztelt Szakértő!
A Vaterán a minap meghirdettem egy négyértékű ruhacsomagot. Sajnálatos módon figyelmetlen voltam és a szándékom ellenére nem adtam meg a minimálárat. Időközben lejárt az aukció és érvényes ajánlat jött a csomagra.
Viszont ekkor vettem észre a hibát. Megkértem a vevőt, hogy álljon el a vételtől és kárpótlásként küldök neki valamit amiben megegyezünk. Ezt nem fogadta el.
Állítása szerint a pénzt elutalta, ami nem jelent meg a számlámon.
Mit tehetek, hogy ez az tranzakció semmis legyen?
Ha beperel, mire számíthatok?
Tisztelettel:
Ági
"üzletszerűen"
Mi és mitől minősül üzletszerűnek?
üdv.Vaterán szoktam eladni.Kérdésem az lenne kell-e adózni az eladás után?Illetve az adózás hogy van?800ezer ft felett ha eladok egy évben,akkor a 800ezer ft feletti összeget kell adózni?A másik,ha pl 1millió ft felett adok el,de csak 700ezer ft származik az eladásból,akkor ugye ugyanúgy nem kell adózni?
Tisztelt Fórumozók!
Abban kérném valakinek a segítségét, válaszát, hogy akkor mi a helyzet ha a vaterán eladott árukról nincsen vételi számla.
Tehát, ha magánszemélyektől veszek meg értéktárgyakat számla nélkül, aztán pedig legalálisan adózva szeretném eladni. De nyilván csak a haszon után szeretnék fizetni, viszont a beszerzési árat nem tudom igazolni.
Ez magánszemélyek és cégek esetében egyaránt érdekelne, mivel a későbbiekben tervezem, hogy céget alapítok.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
El_Majiko
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni. A Tesz-veszen meghirdettem egy kislány ruhacsomagot, képekkel, illetve beleírtam, hogy használt, ezért bolyhosodás lehet, illetve leírtam a ruhák minőségét és azt is, hogy mindezek tudatában licitáljanak. Garanciát nem adtam rá. Egyébként a ruhák szinte mind márkásak voltak és tényleg csodaszépek. Többen is licitáltak rá és egy nő meg is nyerte. A pénzt a postaköltséggel (5300+1050) át is utalta, azután én elküldtem a csomagot neki (melyről van postai feladóvevényem). A nő ezután teljesen jogtalanul elkezdett olyanokat írni, hogy kukába való ruhák mind, stb. és most jön a lényeg: MEGY A BÍRÓSÁGRA, hogy feljelentsen. Kérdésem az, hogy ennyi összeg miatt mehet -e vele, illetve, hogy van -e esélye nyerni, hiszen én mindent beleírtam az aukciómba. (Én még azt is felajánlottam, hogy ha a csomagot visszaküldi, visszautalom a pénzt neki, holott garanciát nem adtam rá.)
A csomag átvételét követően elkezdett a bírósággal fenyegetni, illetve írásban csalónak nevezett. Még azt szeretném megtudni, ha bármit is lép az ügyben, én indíthatok -e viszont sértés miatt bármit is?
Kérlek segítsetek, mert mind kisgyermekes anyukát elég mélyen érintene egy ilyen bírósági ügy, ha egyáltalán mehet ilyennel bíróságra, illetve több éves Tesz-veszes múltammal nem volt probléma soha.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02