sikkasztás


kocsmáros10 # 2019.09.29. 11:07

Szevasztok gyerekek,

egy szállítócégnél dolgozok a XIV. kerületben, tegnap lenyúltam az aznapi bevételt, kb. 180 ezret. Nem akarom visszaadni, mert nekem is jól jön, illetve azt hallottam, hogy azt mondom később a yardon, hogy elhagytam, vagy esetleg tőlem is továbblopták, akkor símán megúszom. Tudtok valami hasznos tanácsot adni, hogy mi a legjobb, amit ilyenkor mondhatok?

Üdv.


Kocsmáros

alfateam # 2019.09.29. 11:11

hogy mi a legjobb, amit ilyenkor mondhatok?
Mondani bármit-is felesleges! De tenni tehetsz, visszaadod!

Szomorú örökös # 2019.09.29. 11:21

kocsmáros10

Te ezt most komolyan kérdezted? Ugye viccelsz? :-O

gerbera317 # 2019.09.29. 11:40

Ez csak teszt volt. Ennyire hülye senki nem lehet. 180 ezer. Ugyammá. Még 180 milliót sem. A küszöb valahol 400 milliónál van...

Kovács_Béla_Sándor # 2019.09.29. 12:27

Van egy olasz mondás, miszerint "nem igaz, de jól ki van találva". Na, ez még csak ki sincs találva rendesen.

kocsmáros10 # 2019.09.29. 12:40

Visszaadni nem akarom, mert a cég úgyis tele van, nekem meg egy vasam sincsen (pl. munkásszállón lakom), mivel úgy gondolom, hogy már feljelentettek emiatt (legalábbis ma reggel még ezzel fenyegettek arra az esetre ha nem számolok el a zsetonnal), ezért azt találtam ki amit már korábban is írtam.
De arra is gondoltam, hogy én is feljelenthetném őket a feljelentéssel való fenyegetésért:)
Mit gondoltok, jó ötlet ez így?


Kocsmáros

takacs j # 2019.09.29. 12:54

Sőt létezik olyan hogy azért jelentheted fel őket mert megnehezítették az életedet. Ezt pedig már azzal is megvalósították hogy munkát adtak neked, hisz mennyivel könnyebb kényelmesen pihengetni...

kocsmáros10 # 2019.09.29. 13:13

Hát igen, gondolkodtam azon, hogy hogyan lenne a legegyszerűbb megszerezni a zsét. Eszembe volt a lopás is, de hát hülye lennék ellopni azt ami már amúgy is nálam van, így gondoltam megtartom. A sikkasztást meg amúgy is könnyű kimagyarázni. Amiben nem vagyok biztos az csak az, hogy melyik verziót válasszam, mondjam azt, hogy ellopták tőlem, vagy egyszerűen csak mondjam azt, hogy elhagytam.

Kovács Béla Sándor:
"..Van egy olasz mondás, miszerint "nem igaz, de jól ki van találva". Na, ez még csak ki sincs találva rendesen.."

Szerintem ezt elég jól kitaláltam, végül is nem a súlyosabb lopást választottam a lovetta megszerzése érdekében, hanem csak egy sokkal könnyebben kimagyarázható sikkasztás. Miért, Te inkább elloptad volna?


Kocsmáros

takacs j # 2019.09.29. 13:27

veresd meg magad s mond hogy hősiesen ellenálltál.

kocsmáros10 # 2019.09.29. 13:48

Azért azt nem akarom, mert akkor sérülést kellene magamnak okozni, az meg kellemetlen. Viszont! Korábbi eseteknél elég volt felhoznom az APEH vagy a munkaügyi felügyelőség nevét és nem lett belőle soha feljelentés. Arra gondoltam, hogy még teszek egy próbálkozást, megmondom nekik, hogy ha nem vonják vissza a feljelentést, akkor én is feljelentem őket az APEH-nál meg a munkafelügyeletnél. Ez a két hatóság egyből ráugrik ezekre és darabokra szedi őket. Nekem meg ez jól jön, mert ezek az én "fegyvereim". Ettől viszakozni fognak szerintem.

Van tényleg ilyen:
"..Sőt létezik olyan hogy azért jelentheted fel őket mert megnehezítették az életedet...".
Ezt még nem hallottam, de jól hangzik, hol találom ezt pontosan?


Kocsmáros

Szomorú örökös # 2019.09.29. 13:53

kocsmáros10

akkor sérülést kellene magamnak okozni, az meg kellemetlen

Szerintem a dutyi sokkal kellemetlenebb lesz számodra, amit kapsz érte. Sőt, a legkellemetlenebb része a zuhanyzóban a leejtett szappan lesz. Vigyél be eleget magaddal, nehogy le kelljen érte hajolnod! ;-)

kocsmáros10 # 2019.09.29. 14:21

Szóval Te inkább a sérülésokozást választanád..? Lehet, hogy ez tényleg a kevésbé kellemetlen lenne.. A rendőrök úgysem kapnak el, mert ahhoz nincsen elég eszük, de sosem lehet tudni. Ott a cégnél a lépcsőházban végighúzhatnám a fejem oldalát a falon és közben kiabálnék valamit.. Mondjuk valami Olyasmit, hogy: NE BÁNTSANAK, VISSZAADOM A PÉNZT, KÖNYÖRGÖM, NE BÁNTSANAK..
Lejönne egy kis bőr a fejemről, kicsit összevérezném a falat és mondjuk utána meg rohannék be a rendőrségre, hogy feljelentsem őket..
Végül is nem rossz ötlet.., nekem eszembe sem jutott volna, kösz a tippet.
Ha gondolod találkozhatnánk privátban és csinálhatnák együtt ezt a jövőben. Látom az eszed megvan hozzá. Fajin csávó vagy, kösz.


Kocsmáros

takacs j # 2019.09.29. 14:45

Ha te bérelsz fel valakit aki megver akkor te mondod meg hol verjen meg. De ha leejted a szappant a zuhanyzóban, akkor ők választanak s nem biztos hogy egy neked kedvezőt választanak.

takacs j # 2019.09.29. 14:48

"Van tényleg ilyen:
"..Sőt létezik olyan hogy azért jelentheted fel őket mert megnehezítették az életedet...".
Ezt még nem hallottam, de jól hangzik, hol találom ezt pontosan?"

Nem tudom de én pl. anno csalásért is feljelentettem az engem megbuktató tanárt. A csalás jogi definíciója ugyanis a következő: "egy személy egy másik személy TUDATLANSÁGÁVAL VISSZAÉLVE az illető személynek kárt okoz"

Szomorú örökös # 2019.09.29. 15:05

kocsmáros10

Csak halkan megjegyzem, hogy ha feljelentenek sikkasztásért - remélem hétfőn meg is teszik mindenféle mérlegelés nélkül - akkor azt a rendőrség végig fogja vinni, mert hivatalból üldözendő, tudtommal nincs lehetőség a feljelentő általi leállítására. Legfeljebb párhuzamosan a munkahelyed is ellenőrizni fogják, ha rájuk uszítod a hatóságokat de a kettő történet nem fog sehol találkozni.

És persze névvel kell őket feljelentened, mert különben nem sok esély van rá, hogy foglalkoznak bent vele. Akkor pedig máris ki fog derülni, hogy honnan is fúj az a fránya szél. ;-)

Szóval inkább gyűjtögess a börtönévekre, szükséged lesz rá.

takacs j # 2019.09.29. 15:17

"Szóval inkább gyűjtögess a börtönévekre, szükséged lesz rá."
Én vazelint árulok nagy tételben, úgy olcsóbb. Keress meg privátban. A börtönben akár MLM-et
is szervezhetsz a vazelinre.

kocsmáros10 # 2019.09.29. 15:41

Nem baj, akármit írtok szerintem az lesz a legjobb ha azt mondom majd, hogy elhagytam valahol, pl. elaludtam valahol az úton hazafelé és amire felébredtem eltünt stb. A rendőrök meg kanyar nélkül be kell, hogy vegyék, mert úgysem fogják tudni bebizonyítani, hogy nem úgy volt. Börtönt úgysem kapok ezért az apróságért, amúgy arra is gondoltam, hogy szolizok majd egy kicsit aztán azt fogom majd mondani, hogy biztos azért jelentettek fel, mert roma vagyok. Az ilyen be szokott jönni, amúgy úgy tudom, hogy a származást nem is kell bizonyítani, elég ha én annak vallom magam. Szerintem ezt így teljesen jól kitaláltam, és akkor legalább még nem is kell végighúznom a fejem a falon.


Kocsmáros

takacs j # 2019.09.29. 15:52

vagy varrass magadra melleket. a női börtönbe nem mehetsz egyes személyi számmal, a férfiből viszont kidobnak a csöcseid miatt

Szomorú örökös # 2019.09.29. 16:04

kocsmáros10

A rendőrök meg kanyar nélkül be kell, hogy vegyék, mert úgysem fogják tudni bebizonyítani, hogy nem úgy volt. Börtönt úgysem kapok ezért az apróságért

Azért ezekre nagyon mérget ne vegyél! Kifinomult módszerekkel simán csőbe húznak és akkor hatóság félrevezetéséért is felelhetsz halmazatiban, aztán mész oda, ahová való vagy: a levesbe! Lehet többet kapsz érte a végén, mint Stadler Józsi bácsi vagy Lagzi Lajcsi a több száz milláért. Szóval nagyon ne reménykedj!

amúgy úgy tudom, hogy a származást nem is kell bizonyítani, elég ha én annak vallom magam.

Talán pont ezért van, hogy Piatra Neamt (Karácsonkő) nevű moldvai városban 1200 magyar található a népszámlálás szerint, de ezek nagy része cigány - nem is nagyon tud magyarul - csak magyarnak vallotta magát.

Egyébként te jól érzed magad, amikor túráztatod itt a jogászokat ezzel a teszt-történettel?
No persze nem engem, mert én nem az vagyok! Viszont cserébe roppant jól szórakozom rajtad. :-D

Szomorú örökös # 2019.09.29. 16:05

takacs j

a női börtönbe nem mehetsz egyes személyi számmal

Szerintem az övé 3-as lehet. A beszámíthatatlan szellemi fogyatékosok tudtommal azt kapják! :-D

takacs j # 2019.09.29. 16:13

Akkor viszont nem is börtönbe viszik, hanem elmegyógyintézetbe:)))

kocsmáros10 # 2019.09.29. 16:42

Itt vannak jogászok is.. Én azt hittem, hogy itt csak amatőr jogászkodók vannak. Amúgy sokan olvassák ezt az oldalt, vagy csak Ti ketten-hárman? Rendőrök csak nem olvassák, mert én úgy is letagadom, hogy itt jártam.


Kocsmáros

takacs j # 2019.09.29. 16:56

én rendőr vagyok.

Szomorú örökös # 2019.09.29. 16:58

kocsmáros10

Rendőrök csak nem olvassák

Ne reménykedj, volt már itt rendőr is. És olvasni is tudott! :-)

én úgy is letagadom, hogy itt jártam.

Nehéz lesz! Tudod a szerver mindent megőriz, bármikor visszakereshető. Ha pedig kellően amatőr módon írogattál ide - találd ki, mire gondolok - akkor simán meg is találnak.

kocsmáros10 # 2019.09.29. 17:56

Véletlenül nálam maradt, aztán meg elaludtam és mire felébredtem eltünt minden. Ez így teljesen fayin, nem lehet belekötni. Itten meg nem írtam semmit alá, úgyis az számít majd amit mondani fogok, ha egyáltalán lesz ebből ügy, mert én feljelentem őket az APEH-nél ha ők is feljelentenek, aztán ráfáznak.


Kocsmáros