sikkasztás


takacs j # 2019.10.01. 23:21

a feljelentésekről általánosságban beszéltem, ahogy korábban te is. "kutakodás után simán találhatsz akár te is valamit, amivel kapcsolatban bejelentést tehetsz valamelyik hatóságnál." A valamelyik hatóság nem kizárólag a nav, hanem bármelyik.

Szomorú örökös # 2019.10.01. 17:15

takacs j

Arra lenne bizonyíték, hogy feljelentett, hisz ott van a rendőrségnél,bíróságnál navnál a hivatalos okirat, maga a feljelentés szövege.

A rendőrségnél kétlem, mert adóügyi ellenőrzést csakis a NAV-nál lehet kezdeményezni valaki ellen, de azt is csak névvel vállalva, mert a névtelen bejelentésekre nincs kapacitása a hivatalnak.

Egy biztos, hogy lehet a 180 ezer a pillanatnyi anyagi gondjait megoldja a kérdésfelvetőnek, de a munka-gondja csak szaporodik, mivel tuti kihajítják a cégtől és mehet Isten hírével máshová. Ha egyáltalán felveszik ilyen romlott múlttal, ugyanis egy ilyen sztorinak a „belső csatornákon” keresztül tuti híre megy nagyon gyorsan és nem fog találni senkit, aki alkalmazná.

takacs j # 2019.10.01. 11:41

Arra lenne bizonyíték, hogy feljelentett, hisz ott van a rendőrségnél,bíróságnál navnál a hivatalos okirat, maga a feljelentés szövege. Az egész gondolatsor abból indult ki, hogy ha feljelent s kiderül nincs igaza feljelenthetem e én is s perelhetek e az itt említett sérelmi díjért ami fedezi a nav ellenőrzések okozta kieséseket. Furcsa azonban nekem erőszaknak nevezni azt ha feljelentek valakit egy engem ért sérelemért. És pont ilyen téren nem akarok lealacsonyodni, hogy kutakodni az ő portáján, feleljen csak azért amit ellenem elkövetett. Az hogy van e értelme leállítani egy folyamatos károkozót? Ép az a veszélyes ha nem teszek semmit, akkor azt hiszi, hogy bármit megtehet. Lehet hogy durva hasonlat, de egyesek szerint az egész második világháború elkelhető lett volna, ha az elején nem engednek Hitlernek állandóan, nem engedik át harc nélkül a Szudétanémet vidéket, a Cseheket, végül Ausztriát is. Az egész abba a hamis illúzióba ringatta Hitlert, hogy bármit megtehet, mindenkinél erősebb és nem csak ő szívta meg végül, amikor kiderült téved, hanem az egész világ. Pont ilyesmitől tartok, ha nem állítom le a szomszédomat kicsiben akkor egyre többel és többel próbálkozva keresi a határokat s minél nagyobb határnál derül majd ki, hogy azt már nem teheti meg következmények nélkül, annál nagyobbat szívok én is. nem akarnék pl. később olyan helyzetbe kerülni, ahol a bíróság azt fontolgatja, jogos volt e az önvédelmem, vagy sem.

Szomorú örökös # 2019.10.01. 04:04

takacs j

ha feljelent s nem találnak semmit úgy lenne bizonyíték

És mire? Aki egyébként ilyen feljelentgető, annak általában otthon sincs minden rendben. Egy kis kutakodás után simán találhatsz akár te is valamit, amivel kapcsolatban bejelentést tehetsz valamelyik hatóságnál. Kérdés, hogy van-e értelme, mert erőszak erőszakot szül.

takacs j # 2019.09.30. 19:44

Nem itt nem erről van szó. Hanem a rosszakaró mocskolódó rólam hamis híreket terjesztő szomszédnak kéne a körmére nézni. Csak ugye mindezt nem lehet bizonyítani. De ha feljelent s nem találnak semmit úgy lenne bizonyíték.

Szomorú örökös # 2019.09.30. 17:12

takacs j

Én eddig úgy tudtam, hogy a NAV akkor ellenőriz amikor akar s ezellen nincs semmiféle jogorvoslat.

Persze, akkor ellenőriz, amikor csak akar. Egy a lényeg, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását. Ha vállalkozóként ellenőrzést kapsz, akkor az adóellenőr csak azokba az adatokba tekinthet bele, amire megbízó levele van, ami az ellenőrzött dolgokhoz nem tartozik szorosan, azt ő sem nézheti-rögzítheti, mert neked, mint adózó állampolgárnak, simán lehetőséged van kifogást emelni, ha úgy érzed, hogy jogtalanság ért.

Sőt az sem úgy megy, hogy a NAV rendszerében csak úgy belenéz az adataidba mindenféle felhatalmazás nélkül, mert azért fentről megsuhintják, ugyanis a rendszer rögzíti, hogy ki kinek az adatába nézett be jogtalanul. Szóval bármilyen hihetetlen, az adóellenőrök sem mindenhatók, őket is szabályok kötik.

takacs j # 2019.09.30. 09:04

Ja nem én most a magam szemszögéből gondoltam, miszerint vállalkozásba kezdek, s a rosszakaró irigy magánember szomszéd jelent fel, s rámszáll a NAV, de talál semmit. Azonban a többszörös ellenőrzés anyagi és egyéb kiesést okoz. Én eddig úgy tudtam, hogy a NAV akkor ellenőriz amikor akar s ezellen nincs semmiféle jogorvoslat.

Szomorú örökös # 2019.09.30. 05:04

takacs j

Egy „becsület és jó hírnév megsértése” indokkal akár lehet ilyen is. Az már más kérdés, hogy az illető utána talál-e másik munkahelyet magának? Az ilyen történet hamar körbefut a szakmában és senki nem fogja alkalmazni. Az ugyanis nem kötelező sehol, csakis egy opció.

takacs j # 2019.09.29. 22:29

Bocsi az offért, de ez komoly hogy ha valaki feljelent a navnál pl. feketézésért s kiderül minden rendben, adóztam, ahogy kell csak ő hitt mindenféle pletykáknak, akkor perelhetem sérelmi díjért s jó eséllyel meg is nyerem a pert mert bizonyított hogy feljelentett? (elolvastam: https://hu.wikipedia.org/…elemd%C3%ADj )

Szomorú örökös # 2019.09.29. 19:31

kocsmáros10

én feljelentem őket az APEH-nél ha ők is feljelentenek, aztán ráfáznak

Akkor még egyszer: a két történetnek semmi köze egymáshoz. Ők feljelentenek téged sikkasztásért, akkor mégy a dutyiba, ahonnan ha kijössz, már egyáltalán nem biztos, hogy hetero leszel. ;-)

Ha pedig te feljelented őket a NAV-nál (ezer éve már ez a neve), attól még te nem fogod megúszni. Nem beszélve hogy az előzetesből már nem biztos, hogy meg tudod tenni. Sőt mindent rendben fognak találni náluk az ellenőrzéskor és utána még esetleg sérelmi díjért ők fognak polgári úton feljelenteni, aztán lehet az a 180 ezer kevés is lesz rá, hogy kimosd magam a sz....rból.

Ja és nem biztos, hogy a rendőrségen fognak feljelenteni. Ha pedig „nehéz fiúkat” bíznak meg a pénz visszaszerzésével, akkor a végén azon fogsz agyalni már, hogy inkább rendőrségi ügy lett volna belőle, lehet jobban jártál volna. Komolyan megéri?

Nagy mesehős vagy öreg, de azért jól szórakozunk rajtad! :-D

kocsmáros10 # 2019.09.29. 18:37

Amúgy meg ha véletlenül lenne ebből a kis piti ügyből valami, úgyis meg fogják szüntetni, mert semmit nem lehet majd bizonyítani és akkor majd beposztolom ide a megszüntetést :)
Joccakát :)


Kocsmáros

kocsmáros10 # 2019.09.29. 17:56

Véletlenül nálam maradt, aztán meg elaludtam és mire felébredtem eltünt minden. Ez így teljesen fayin, nem lehet belekötni. Itten meg nem írtam semmit alá, úgyis az számít majd amit mondani fogok, ha egyáltalán lesz ebből ügy, mert én feljelentem őket az APEH-nél ha ők is feljelentenek, aztán ráfáznak.


Kocsmáros

Szomorú örökös # 2019.09.29. 16:58

kocsmáros10

Rendőrök csak nem olvassák

Ne reménykedj, volt már itt rendőr is. És olvasni is tudott! :-)

én úgy is letagadom, hogy itt jártam.

Nehéz lesz! Tudod a szerver mindent megőriz, bármikor visszakereshető. Ha pedig kellően amatőr módon írogattál ide - találd ki, mire gondolok - akkor simán meg is találnak.

takacs j # 2019.09.29. 16:56

én rendőr vagyok.

kocsmáros10 # 2019.09.29. 16:42

Itt vannak jogászok is.. Én azt hittem, hogy itt csak amatőr jogászkodók vannak. Amúgy sokan olvassák ezt az oldalt, vagy csak Ti ketten-hárman? Rendőrök csak nem olvassák, mert én úgy is letagadom, hogy itt jártam.


Kocsmáros

takacs j # 2019.09.29. 16:13

Akkor viszont nem is börtönbe viszik, hanem elmegyógyintézetbe:)))

Szomorú örökös # 2019.09.29. 16:05

takacs j

a női börtönbe nem mehetsz egyes személyi számmal

Szerintem az övé 3-as lehet. A beszámíthatatlan szellemi fogyatékosok tudtommal azt kapják! :-D

Szomorú örökös # 2019.09.29. 16:04

kocsmáros10

A rendőrök meg kanyar nélkül be kell, hogy vegyék, mert úgysem fogják tudni bebizonyítani, hogy nem úgy volt. Börtönt úgysem kapok ezért az apróságért

Azért ezekre nagyon mérget ne vegyél! Kifinomult módszerekkel simán csőbe húznak és akkor hatóság félrevezetéséért is felelhetsz halmazatiban, aztán mész oda, ahová való vagy: a levesbe! Lehet többet kapsz érte a végén, mint Stadler Józsi bácsi vagy Lagzi Lajcsi a több száz milláért. Szóval nagyon ne reménykedj!

amúgy úgy tudom, hogy a származást nem is kell bizonyítani, elég ha én annak vallom magam.

Talán pont ezért van, hogy Piatra Neamt (Karácsonkő) nevű moldvai városban 1200 magyar található a népszámlálás szerint, de ezek nagy része cigány - nem is nagyon tud magyarul - csak magyarnak vallotta magát.

Egyébként te jól érzed magad, amikor túráztatod itt a jogászokat ezzel a teszt-történettel?
No persze nem engem, mert én nem az vagyok! Viszont cserébe roppant jól szórakozom rajtad. :-D

takacs j # 2019.09.29. 15:52

vagy varrass magadra melleket. a női börtönbe nem mehetsz egyes személyi számmal, a férfiből viszont kidobnak a csöcseid miatt

kocsmáros10 # 2019.09.29. 15:41

Nem baj, akármit írtok szerintem az lesz a legjobb ha azt mondom majd, hogy elhagytam valahol, pl. elaludtam valahol az úton hazafelé és amire felébredtem eltünt stb. A rendőrök meg kanyar nélkül be kell, hogy vegyék, mert úgysem fogják tudni bebizonyítani, hogy nem úgy volt. Börtönt úgysem kapok ezért az apróságért, amúgy arra is gondoltam, hogy szolizok majd egy kicsit aztán azt fogom majd mondani, hogy biztos azért jelentettek fel, mert roma vagyok. Az ilyen be szokott jönni, amúgy úgy tudom, hogy a származást nem is kell bizonyítani, elég ha én annak vallom magam. Szerintem ezt így teljesen jól kitaláltam, és akkor legalább még nem is kell végighúznom a fejem a falon.


Kocsmáros

takacs j # 2019.09.29. 15:17

"Szóval inkább gyűjtögess a börtönévekre, szükséged lesz rá."
Én vazelint árulok nagy tételben, úgy olcsóbb. Keress meg privátban. A börtönben akár MLM-et
is szervezhetsz a vazelinre.

Szomorú örökös # 2019.09.29. 15:05

kocsmáros10

Csak halkan megjegyzem, hogy ha feljelentenek sikkasztásért - remélem hétfőn meg is teszik mindenféle mérlegelés nélkül - akkor azt a rendőrség végig fogja vinni, mert hivatalból üldözendő, tudtommal nincs lehetőség a feljelentő általi leállítására. Legfeljebb párhuzamosan a munkahelyed is ellenőrizni fogják, ha rájuk uszítod a hatóságokat de a kettő történet nem fog sehol találkozni.

És persze névvel kell őket feljelentened, mert különben nem sok esély van rá, hogy foglalkoznak bent vele. Akkor pedig máris ki fog derülni, hogy honnan is fúj az a fránya szél. ;-)

Szóval inkább gyűjtögess a börtönévekre, szükséged lesz rá.

takacs j # 2019.09.29. 14:48

"Van tényleg ilyen:
"..Sőt létezik olyan hogy azért jelentheted fel őket mert megnehezítették az életedet...".
Ezt még nem hallottam, de jól hangzik, hol találom ezt pontosan?"

Nem tudom de én pl. anno csalásért is feljelentettem az engem megbuktató tanárt. A csalás jogi definíciója ugyanis a következő: "egy személy egy másik személy TUDATLANSÁGÁVAL VISSZAÉLVE az illető személynek kárt okoz"

takacs j # 2019.09.29. 14:45

Ha te bérelsz fel valakit aki megver akkor te mondod meg hol verjen meg. De ha leejted a szappant a zuhanyzóban, akkor ők választanak s nem biztos hogy egy neked kedvezőt választanak.

kocsmáros10 # 2019.09.29. 14:21

Szóval Te inkább a sérülésokozást választanád..? Lehet, hogy ez tényleg a kevésbé kellemetlen lenne.. A rendőrök úgysem kapnak el, mert ahhoz nincsen elég eszük, de sosem lehet tudni. Ott a cégnél a lépcsőházban végighúzhatnám a fejem oldalát a falon és közben kiabálnék valamit.. Mondjuk valami Olyasmit, hogy: NE BÁNTSANAK, VISSZAADOM A PÉNZT, KÖNYÖRGÖM, NE BÁNTSANAK..
Lejönne egy kis bőr a fejemről, kicsit összevérezném a falat és mondjuk utána meg rohannék be a rendőrségre, hogy feljelentsem őket..
Végül is nem rossz ötlet.., nekem eszembe sem jutott volna, kösz a tippet.
Ha gondolod találkozhatnánk privátban és csinálhatnák együtt ezt a jövőben. Látom az eszed megvan hozzá. Fajin csávó vagy, kösz.


Kocsmáros