fogalmatlan birók


wers # 2021.09.15. 09:11

Esztell, általánosságban megjegyezhető, hogy kérdezni is tudni kell. Azért talán már te is érzed, neked ez nem sikerült.

Nem értek egyek gylab hozzászólásával. Igenis nagyon sok hasznos tanácsot, segítséget lehet itt kapni. Akkor van a gond, ha már a kérdést, problémát is úgy kell kitalálni. Mit is akar a kérdező.

Zoltanuss # 2021.09.15. 07:44

Esztell#Jelentem!2021.09.14. 10:59

Ez lenne az indító kérdés ?
Vagy van még előzménye.... itt ?
Ha nincs akkor igaz amit drJ írt :
Mondjuk én se értem a problémát.
Ahogy én se.
De az világos E... nem szereti a bírókat.

Zoltanuss # 2021.09.15. 07:30

A topik címe nem sertés.

írta Esztell. Hát először én se tudtam hová tenni, de megfejtettem.... ezt : fogalmatlan birók. Ettől függetlenül párnapja olvastam hallottam, hogy az híres Parisban megkezdődött az un. 'Bataglam'" ügy -
  • 130 embert gyilkoltak le az igazhitűek. 5 éve.
Egy egész 'hadsereg' fog foglalkozni az egyszem megmaradttal... ( jó ok. a segítőikkel is ) Hát ha ilyen hülyék, tegyék.
Zoltanuss # 2021.09.15. 07:19

Igaza van szomorúnak. Nem ingyen tanácsadás hanem fórum.
A kettő nem ugyan az.

Szomorú örökös # 2021.09.15. 05:07

gylab

Ez a fórum nem az, ahol valódi segítséget fogsz kapni.

Valószínűleg azért is van ez így, mert a neve nem „Ingyenes jogsegély szolgálat”, hanem „Jogi Fórum”. Ergo itt kitárgyalhatunk érdekes jogi eseteket, hogy arról kinek mi a véleménye. Sajnos sokan inkább azt képzelik, hogy ez az előbbi. :-(

gylab # 2021.09.15. 05:00

Ez a fórum nem az, ahol valódi segítséget fogsz kapni. A rendszeres fórumozók nagyon ritkán tudnak valódi segítséget nyújtani. Itt inkább csak kibeszélik magukat vagy elmondják véleményüket (többnyire a segítségkérőről. :) ) Valódi megoldásokat inkább úgy lehet itt találni, hogy valaki felveti a problémáját, később meg is oldja, és leírja a megoldás menetét. Ettől még nem rossz, de nem helyettesíti a szakszerű, jogi és ügyismeretet feltételező segítséget.

Esztell # 2021.09.14. 18:41

Rendben! Értem. Köszönöm!
A helyesírási hibát nem tudtam javítani,mert nem találtam ,hol tehetném.
A topik címe nem sertés. Legalábbis nem annak szántam. Ő maga mondta hogy fogalma sincs miről van szó. Gondoltam én kis naiv,a bírók is igénybe vehetnek valami segítséget, esetleg létezik "szakosodott" bíró. Esetleg felmerül az igazságügyi szakértő. Esetleg valaki elmagyarázza nekem,hogy miért értelmetlen a felháborodásom a mellék vágányra tévedt tárgyalás miatt,vagy hasonló....
A tanácsadást nem gondolom etikátlannak. Mivel az ügyvéddel nem én tartom a kapcsolatot, így pláne :)
Köszönöm mindenkinek a kedvességét, megértését és segítő szándékát! Egy élmény volt önökkel társalogni. Lehet hogy néha még vissza térek egy két ostobasággal,csak hogy feldobjam mindennapjaikat!

drbjozsef # 2021.09.14. 18:07

Nem érzem hogy tiszteletlen lennék a bírókkal szemben” vs. a topiknak a címe. (Ami még helyesírásilag is, nos, hát, hagy kívánnivalót maga után)

Nyilván nem rakok fel ide mindent.” vs használható tanácsot vársz.

Nem azért mondjuk, hogy az ügyvédedhez fordulj, mert nem akarunk tanácsot adni neked, hanem mert akinek van ügyvédje, annak másik ügyvédnek nem etikus tanácsokat adnia.

Mondjuk ebből a hiányos panaszhalmazból nem is lehet, szóval tényleg nem nagyon akar senki.

Mit tanácsoljunk ezek alapján? Hogy hajrá Esztella, vagy mit?

Igen, bilibe lóg a kezed. Vagy másik szép szólással, hidd el, nem mindenki más itt a villamos.

Esztell # 2021.09.14. 17:31

Azóta velem is szembe jött egy új információ. Értem miért kérdezték.
Így,hogy kiderült a bibi, valóban bánjuk.
Mielőtt elindultunk a bíróságra,mindennek utána jártunk! A szomszéddal is hajlandóak lettünk volna ,szinte bármilyen egyezségre, csakhogy ő szóba sem áll senkivel. A házat hogy tartsuk meg így? Eladni problémásan nem tudjuk. Hagyjuk a gyerekekre, unokákra, szenvedjenek vele ők?
Értem hogy mindenki rossz indulatot feltételez,pedig nincs . Sajnálom hogy segítő szándékú hozzászólást nem kapok.
A cím pedig azért ez lett,mert maga a bíró közölte hogy nem érti az egészet.
Valóban furmányos az egész,de a lényeg így is, úgy is,ugyanaz.
(Egy sátor más telkén, is lakható.....)
Köszönöm hogy ráébresztettek, bilibe lóg a kezem! ;)

Kovács_Béla_Sándor # 2021.09.14. 17:01

Ugyan. Valamiért megbántátok a vásárt, és most próbáljátok visszacsinálni.
Én is azt kérdeztem volna, amit a bíró: "lakható?" A megtekintett állapothoz képest kiderült valami jelentős, a rendeltetésszerű használatot zavaró, rontó körülmény?

Esztell # 2021.09.14. 15:31

Kedves gerbera! Semmi gond! Nyilván nem rakok fel ide mindent. Egyszerűen csak nem értem, miért nem a lényegre koncentrálnak azok, akiknek ez lenne a dolguk. Az eltérés nem kicsi, de nem is egyértelmű. A beadott dokumentumok mind minket igazolnak,de valamiért mégis egészen más irányba terelődik az egész eljárás. Nem érzem hogy tiszteletlen lennék a bírókkal szemben,de úgy gondolom, mások se értenék ezt a helyzetet . A segítség kérés arra irányulna,hogy mit tehetnék,ha olyan hozza meg a döntést,aki szintén nem ért hozzá!? Persze,az ügyvédem jó, bár vannak fura dolgai, nyilván hatalmas bűn, ha próbálok mellette mástól is ötleteket, tanácsot kérni.

Esztell # 2021.09.14. 15:17

Nos . Szakértett szemek sem szúrták ki. Iker házról van szó. Ami látszik hogy nem mindennapi,arra azt mondták az ingatlan értékesítők hogy rendben van. A tulaj szerint ez mindig is így volt.
Sajnos közünk sincs az építő iparhoz, első közös otthonunkat szerettük volna megvásárolni. Kívülről a szomszéd része fás, így nem egyértelmű az elosztás. Belülről elcsúsztatottnak tűnnek a szintek . A szomszéd pedig Dr. Szóval ki gondolná hogy turpisság van?
Naivak voltunk, mostmár egyértelmű,de senki sem szólt,hogy menjek el jogásznak, vagy építész mérnöknek ,mielőtt házat nézek :) A bíró viszont tényleg,mintha ezt várná. DE!!! Az előző tulaj évtizedekig??? Felé nem elvárás hogy tisztában legyen a dolgokkal? És közölje is!?

drbjozsef # 2021.09.14. 13:32

Esztell,

Talán a bíró(k) úgy értik, hogy nem a vásárlás UTÁN, hanem az ELŐTT teccettek volna jogilag rendezni, vagy kellő gondossággal eljárás mellett legalább észrevenni az eltérést. Mondjuk én se értem a problémát. A telekhatár nem ott van a valóságban, mint a térképen? Azért ez közel sem ritka eset, sőt.

gerbera317 # 2021.09.14. 12:52

Kivel kiabálsz te itt? Még szép, hogy el fogjátok veszíteni a pert. Ilyen minőségű tényvázlat mellett ki a fene érti, hogy mi a problémád, és hogy mit akarsz? Egyébként pedig, van ügyvéded, aki ennél valószínűleg többet tud az ügyről - ha ő sem boldogul, akkor mit vársz ettől a fórumtól?

Esztell # 2021.09.14. 12:43

Hozzá tenném,az ügyvédünk ( Csigavér), minden vonatkozó jogszabályt feltüntetett. Ő sem érti,miért másról beszélt mindkét bíró. Pedig teljesen érthetően elmagyarázta, miért vagyunk ott.
Bár csúnyán hangzik,de vesztésre állunk egy veszthetetlen ügyben.
Mi a megoldás?

Esztell # 2021.09.14. 10:59

Két tárgyalás, két bíró és egyik sem volt képes felfogni, miért vagyunk ott. Ingatlan, amiről vásárlás után nem sokkal derült ki, hogy jogilag nem rendezett. A bírók szerint el kéne adni,ahelyett, hogy az előző tulajtól próbáljuk vissza kérni az árát. Egyáltalán hogy mondhat ilyet bíró!?
Harminc évig az előző tulaj és családja birtokában volt. Nekik nem tűnt fel, hogy valami nem jó. Nem lehet elbirtoklas, mielőtt bárki is ezzel jönne. A jelenlegi telekhatárok ( házon belül az alsó szinten sem,csak az emeleten) nem ott húzódnak,ahol a földhivatal szerint. Házon belül 30 nm házon kívül valamivel több az eltérés. A "kieső" részt a szomszéd használja. Akinek a kivitelezője papíron rögzítette,az a terület NEM rendezett jogilag!!!!!
A bírók pedig azt kérdezik, lakható e ..... segítség!!!!